Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 177 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Chociaż nie ma to za wiele wspólnego z filmami(ale z drugiej strony, informacje o rodzeństwie też nie), to do ciekawostek można by dodać, że na płycie Tubular Bells II Mike'a
Oldfielda, Alana Rickman wymienia instrumenty w utworze The Bell.

deathmaster

skąd masz taką ciekawostkę? Przecież to nie on

kwiat

Ale to prawda ;)

kwiat

Wystarczy się uważnie wsłuchać i już słyszysz to charakterystyczne brzmienie jego głosu. :)
"A strolling player - this is in fact actor Alan Rickman. Mike apparently tried lots of voices on the album, to introduce the instruments on 'The Bell'. Rickman was chosen in the end, to lend a certain 'Shakespearian' vibe to the track."
http://tubular.net/discography/TubularBellsII.shtml
Oto źródło, mam nadzieję, że pomogłam z wątpliwościami. :)

deathmaster

Gdzie dokładnie an tej stronie można odsłuchać tego fragmentu??

kwiat

kwiat, jak to nie on? przecież tyle się kiedyś zachwycałyśmy wszystkie tym utworem na forum ;P

deathmaster

Dodałam.
Ale szczerze mówiąc to pierwszy raz to słyszę. :) I teraz to ja się zachwycam;]

deathmaster

Głupi wer nie chce dodać. Najpierw się czepiał o składnię. teraz mi mówi, że ciekawostka nieciekawa
Komentarz weryfikatora: mozemy sie tak bawić uzasadnij mi dlaczego mam dodac ciekawostkę wymienia instrumenty w utworze "The Bell" co to oznacza i dlaczego jest ciekawe

Dlatego nie lubię dodawać ciekawostek. Zawsze się czepiają.

kaczy_dziup

Baaaardzo przepraszam, bo włączyłam nie ten filmik, gdzie inny Pan wprowadzał instrumenty i to był teledyski nie był to Alan teraz już wiem o co chodzi.

P.S co do ciekawostki to pogadam ze znajomym werem może po znajomości zaakceptuje :)

kaczy_dziup

już też kilka razy się o to powkurzałam, na imdb jest tyle różnych ciekawostek i świetnie się to czyta, ale większość z nich po przetłumaczeniu na fw okazuje się nieciekawe i zbędne dla weryfikatorów... :/

Nawet nie wiedziałam, że istnieje inna wersja tubular bez głosu Rickmana XD

Nela

ja na początku włączyłam to http://www.youtube.com/watch?v=eDg3ULBtezI&feature=fvst

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Vaylander

Nawet jeśli, to co mi do tego? :)

Vaylander

Wow.. Gdzie znalazłeś taką informację?? W paczce z płatkami czy pod nakrętką napoju??

ancia84

Pod kapslem od Tymbarka...

ancia84

Pod kapslem od Tymbarka...