Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Miłości do Alana nie wyssałyśmy przecież z mlekiem matki...Jak wy odkryłyście Mr Rickmana? Moja "przygoda" z tym panem zaczęła się w kinie, kiedy zaintrygował mnie Severus Snape:) Nazwisko (wstyd przyznać) potem z głowy wyleciało, aż pewnego pięknego dnia w telewizji puścili Robin Hooda. Potem to już poszło dalej i myślę, że teraz mogę czuć się pełnoprawną(choć długo pozostającą w ukryciu) alanholiczką...

A jak to wygląda w waszym przypadku?

meAlancholic

nie chce nic mówić ale taki temat juz był kiedyś
wiem bo sama go założyłam

sunshine_7

O Jezu! Nie sadzilam, ze taki moment kiedykolwiek nadejdzie ale..zgadzam sie calkowicie z sunshine :) ( ciezko mi to przeszlo przez palce i klawiature :P ).
Jesli chcesz cos wiedziec o nas, o naszych opiniach i zdaniu, to 'poszperaj' w starych tematach.
Mozesz sie naprawde duzo o nas dowiedziec.

Caireann

to się chyba powinno zaliczać do cudów

sunshine_7

Przepraszam zatem bardzo, szukałam takiego tematu, żeby go nie powtórzyć, ale widać przeoczyłam. Przepraszam bardzo, poszukam jeszcze raz:P

meAlancholic

no! żeby mi to było ostatni raz ;)

sunshine_7

Sun, bo zrazisz nową bywalczynię! ;P
Nie przejmuj się droga- my tu przyjaźnie nastawieni jesteśmy ;)

Nela

Raczej nie wszystkie, ponieważ są tu wyjątki, które są złośliwe.

agusia370

możesz podać jakiś przykład?

Monika_70

no właśnie agniesiu trzysta siedemdziesiąt kogo właściwie masz na myśli?

sunshine_7

Pare osób, które swego czasu rozwaliły to forum. I nie udawaj głupa że niewiesz o co chodzi.

agusia370

aa no tak masz racje! od razu wiedziałam że chodzi o ciebie tylko nie byłam pewna

sunshine_7

sorry ja nie rozwaliłam forum, tylko pare innych osób w tym ty

agusia370

jakże mi przykro................. chociaż nie nie jest mi przykro wcale
jeśli masz jakis problem to nie wiem napisz do Przyjaciółki albo innego Bravo

meAlancholic

Koleżanka ma fioła na jego punkcie i ciągle mi o nim truje. Zaczyna mnie to wkurzać, bo ja nie gustuje w starszych panach! Jedyna fajna jego rola według mnie to Snape w Harrym Potterze a najgorsza w Pachnidle. Innych filmów naszczęście nie widziałam :-)

ewojtas5

Nawet nie wiesz co tracisz...:)
<wcale nie za krótki>

meAlancholic

ewojtas5- bluznisz! :)
Gwarantuje- miesiac na tym forum i zakochasz sie w Alanie :D

Caireann

Zgadzam się z Caireann. Alanowi nie można się oprzeć:)

meAlancholic

moje drogie panie podobno każdy ma prawo do swojego zdania

meAlancholic

Oczywiście, że ma prawo do własnego zdania! Czy ktoś tu kogoś obraża? Sanszajn... nie chcę się kłócić, ale ty zawsze najbardziej wydrwisz kogoś jak próbuje się na jakiś temat wyrazić, więc nie wiem o co Ci chodzi...
ewojtas5 :) nie widziałas innych filmó i to własnie jest błąd :) Nie ocenia się aktorów po zaledwie 2-ch filmach. Zwłaszcza, że sir Alana tam było jak na lekarstwo, serdecznie polecam Robin Hooda ^^
wszystkim sie podoba.

Kaliope

Oj tak! Alan tam genialnie zagrał:)

meAlancholic

wiesz o co mi chodzi?? Właściwie o nic ja już tak mam po prostu

meAlancholic

A wiec dziekuje za równie wyczerpującą odpowiedz u mnie :))
Ja tez rówie podobnie go poznalam ale zapamietalam juz przy roli Severus'a Snape'a :D Bardzo lubie czarne charaktery i wstyd mi przyznac ze gdy oglądalam poraz pierwszy Harry'ego Potter'a chodzilam do 1 klasy podstawówki .. no ale cóż takie życie :> .. nie znam za duzo filmów z nim ale poprostu uwiebiam Alan'a za jego oryginalność i spontaniczność oraz oddanie sie każdej powierzonej mu roli :))

meAlancholic

Ja też pierwszy raz zobaczyłam go w kinie w wieku 11 lat kiedy poszłam na film Harry Potter i Kamień Filozoficzny :)

Później nagle wszystko prysło.. zapomniałam o nim..

powróciło w wieku 16 lat, kiedy obejrzałam Love Actually , Snow Cake, a później Sweeney Todd :) zawsze wszędzie genialny !

fickowa

pierwszy raz to go pewnie widziałam w "Robin Hoodzie" tylko, że wtedy jeszcze jakoś nie zwróciłam na niego uwagi. Potem było "Love actually" i zaczęłam się zastanawiać kto to taki ten Alan Rickman, bo nazwisko mi już gdzieś przeleciało przed oczyma.
Wreszcie, po bardzo długich poszukiwaniach, obejrzałam "Rozważną i romantyczną", bo b. lubię filmy kostiumowe, no i właściwie od tego czasu mnie "trzyma" ;) a więc mniej więcej od połowy października tego roku ;)

użytkownik usunięty
meAlancholic

ja się jeszcze nie wypowiedałam więc teraz mam okazję... pierwszy raz zobaczyłam Alana w HP, ale dopiero rola w Dogmie przyciągnoł moja uwagę ^^