proponuję zrobić spis filmów z Alanem których potrzebujemy. Dzieki temu bedzie ewentualnie mozna sie wymienic. Ja poszukuje:1989:Spirit of Man 1989:Revolutionary Witness,1982:Barchester Chronicles, 1997:Zimowy gość, 2001: Search for John Gissing. Na swoim chomiku mam pare urywków z gal przyznania mu nagród, niebezpiecznych zwiazków i Barcherster chronicles
oprócz filmów ww(1989:Spirit of Man 1989:Revolutionary Witness,1982:Barchester Chronicles, 1997:Zimowy gość, 2001: Search for John Gissing)szukam jeszcze W rękach Boga,Play,Dogma,Michael Collins(posiadam ale niestety w języku hiszpańskim).Aż wstyd dużo tego;)
wiem ze litości dlatego napisałam ze wstyd :)
niestety w moim mieście nie ma media markt ale dzieki za informacje pojade i sobie kupie:)
moim też nie ale kiedy pojechałam do większego miasta rzuciłam się w regały i znalazłam dogme i w rękach boga tyle że ten drugi kosztował ok 55zł więc troche mi było szkoda
Więc tak... Michael Collins można wypożyczyć w niemal każdej wypożyczlani, z tego co wiem jest sieć wypożyczalni w Polsce "Beverly Hills" i tam można to wypożyczyć, a nawet kupić w Media Markt, bądź w Empiku, nawet zamóić przez internet- nie jest tak drogo.
Zimowy gość jest do nabycia za cenę ... 13 zł może 16 w Empiku, Media Markt, gdziekolwiek. Niedawno wyszło w Polsce na DVD i jak na film jest bardzo tanie, proponuję kupić, to nie jest jakiś spory wydatek.
W rękach Boga też można zakupić, głównie w Media Markt, no ale ten to już jest droższy.
Dogma za 12zł dostępna jest w Empiku, byłam, widziałam.
Play można zobaczyć tu: http://britbitsandclips.com/AR_Film.htm
"Zjechać" na dół storny i kliknąć na zdjęcie Alana pod napisem:
Beckett on Film
Play
(2000)
25.5MB
Polecam jeszcze tutaj: http://britbitsandclips.com/AR_TV.htm
Kilka produkcji TV z udziałem Alana, niektóre nawet w całości. Jakaś zajawka Barchester Chronicles, bodaj Romeo i Julia jest tu w całości, ale głowy nie dam.
Spirit of man... gdzieś widziałam w internecie, dla pewności jeszcze poszukam.
Co do moich skromnych potrzeb:
-The search for...
-Nobel Son
-Close my eyes (normalna, ludzka wersja, bez lektora rosyjskiego!)
-Truly Madly Deeply (wstyd przyznać, ale nie mogę tego zdobyć nawet w necie)
no i
-Bottle Shock
ale na to jeszcze trzeba poczekać.
Wypowiedzenie "wiec tak" jest zakonczone wielokropkiem, a nie znajduje sie tam orzeczenie, wiec wypowiedzenie to, zdaniem nie jest, wiec nie pisz, ze Kaliope zaczyna 'zdanie' od "wiec tak".
Co do filmow- Kaliope, maj laf, jesli chcesz, moge Ci wyslac "Close my eyes" i "TMD", ale wyslij mi adres przez gg ;)
Nie mam zbyt dużo filmów z Rickmanem- Close my eyes i TMD właśnie próbuję dorwać przez znany nam wszystkim program, zobaczymy co z tego wyjdzie... jak coś to uśmiechnę się do Ciebie, Caireann...
Za to mogę się pochwalić posiadaniem najlepszej jakości "Romea i Julii"- jakiś czas temu było w serii Spektaklu Teatru TV BBC z Gazetą Wyborczą