Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 177 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman
susan_4

http://alanholic.alanholic.hostdmk.net/gal/index.php?cat=41 prosze, cala galeria z 2007 roku ;) dzisiejszego zdjecia niestety nie znalazlam xD

Caireann

Naprawdę, nie jest źle. Jego wiek i tak nie jest adekwatny do wyglądu. Nadal jest szarmancki i pociągający. A za jego grę składam mu hołd :P

lady_marion_3

dokladnie :D ostanio pytalam sie znajomych i rodziny na ile lat wyglada im Snape z HP ( bo z innych produkcji moga go nie kojarzyc) i wszyscy odpowiedzieli, ze ok. 40 xD i nie chcieli mi uwierzyc jak powiedzialam, ze jest po 60 :) wedlug mnie czarne wlosy bardzo go odmladzaja i moglby takie nosic na codzien ;) ( tak, wiem, ze w hp ma peruke :P )

Caireann

DOKŁADNIE O TO SAMO WCZORAJ ZAPYTAŁAM RODZINĘ! TEŻ POWIEDZIELI, ŻE 40TKA! WSZYSCY MOI ZNAJOMI TAK MÓWIĄ:D Snape i Szeryf to bez wątpienia najpiękniejsi faceci jakich zagrał Alanek:*

lady_marion_3

Też uważam, ze severus wygląda młodziej...na 40:P

susan_4

odnosze wrazenie , ze w hp alan tj snape w ogole przez te lata sie nie zmienil..ale w sumie jak wyglada na 40 lat w kamieniu fil. to w stosunku do alan jest super, bo o 20 lat go odmladzaja, ale w stosunku do snape'a to blad, bo przeciez w 1 czesci ma 32 lata ;)

pozdrawiam ! ;*

susan_4

nawet w HP i Zakon feniksa może się poszczycić doskonałą formą:D:D:D

susan_4

dlaczego moglas dodac samo " no:P" xD ? nie za krotkie xD ?

Caireann

pewnie Czarodziejka:):):) <wrrr za krótki>

lady_marion_3

czary - mary powiadasz xD ?
swoja droga chyba fajnie byc czarodziejem..i byc nauczanym przez snape'a :D ( jesli Cie lubi xD)

Caireann

ma się ten dar:P a tak na serio to napisałam no:p i trzymałam spację:P

susan_4

dobre i bez gadania

Caireann

fajniej jeśli Cię nie lubi.... wtedy na Ciebie się wydrze:PPPP

susan_4

mrrrrau, jego krzyk i głos mnie powalają.......

lady_marion_3

uwiebliam jak krzyczy na harry'ego :D Pota !( tak z niemiecka xD ) to jest najlepsze...albo jak w 4 mowi " veritaserum" brzmi to weeRITAserummm...mmm uwiebliam, uwielbiam, uwiebliam ! :D

Caireann

szkoda ze severus umiera...i nie ożyje...

susan_4

i tak dobrze, ze zginal na koncu 7 , a nie wczesniej..tak to chociaz zobaczymy Alana w deathly hallows xD
a szczwrze, to od zawsze byl moja ulubiona postacia i z tej storny ciesze sie, ze nie bedzie juz kontynuacji harry'ego, bo bez nuiego wydawaloby mi sie wszystko takie puste...ach..uwiebliam filmiki na youtubie pt lily i severus :D wszystkie...mmmm :D

Caireann

Dlaczego J.K.R uśmierciła severusa a nie np....no...kogoś tam????

susan_4

jak dla mnie mogla usmiercic np Skeeter, Umbridge, Knota ale dlaczego lupina , tonks i snape'a ?! cholera . i osierocili malego teddy'ego :( xD

Caireann

no...Biedne dziecko..........a Snape mogłby sobie życ. Jeśli JKR napisze następną częśc to ja chce ożywienia Snapa!!!!!

susan_4

ja tez ! a tak w ogole to jak podobala Ci sie ostatnia czesc? mi nawet, nawet, ale epilog jest dretwy..ani nie napisala kim sa z zawodu, ani czy powtarzali ostani rok hogwartu, ani kto zostal drektorem i w ogole . niby jest happy end i w ogole, ale niedosyt pozostaje ;)

Caireann

szczerze mówiąc nie czytałam, ale z tego co wiem to właśnie Snape ginie i inni jacyś tam też. a Dumbledor ożył????? bo coś tak słyszałam:P

susan_4

UWAGA SPOILER :P
nie, nie ozyl ;)

rozpisalam sie troche za bardzo i jesli nie chcesz wiedziec za duzo to nie czytaj, sorry :)

ja slyszlalam, ze harry rozmawial z portretem, ale to tez nieprawda. po przeczytaniu dowiedzialam sie, ze - gdy voldemort zabija harry'ego ten trafia do miejsca posredniego tj, ni to niebo , ni pieklo wiec mozna tlumaczyc, ze przebywal w czysccu. tam spotkal dumbledore'a i rozmawiaja. harry dowiaduje sie, ze od byl 7 horcruksem i ze dumb o tym wiedzial. i jesli naprawde chce zniszczyc voldiego to musi sie poswiecic, bo przeciez trzeba zniszczyc wszystkie horcruksy..lecz harry dysponuje wielka sila i moze sprobowac wrocic do swiata zywych. tak tez zrobil. wczesniej z ronem i hermiona znajduja czarke hufflepuffu oraz diadem ravaneclaw i niszcza. wiec nie ma juz 5 horcruksow- medalionu, czarki, diademu, dziennika i pierscienia. pozneij waz niagini zostaje zabity przez nevilla ( i to wlasnie was zabija severusa :( ) a harry przez voldemorta. wiec voldemort nieumyslnie zniszczyl swoj ostani horcruks. ale jak wiemy harry powraca. voldi bez horcruksow jest zwyklym smiertelnikiem i ginie za pomoca avada kedavry ( ktora odbija sie od rozdzki harry'ego ) no i to by bylo na tyle ;)

Caireann

o dzięk:PP:D czyli jest prawie tak jak to sobie wyobrażałam:))

susan_4

mam nadzieje, ze nie zepsulam Ci zabawy ;)

Caireann

nie::::::)::::::::)jestem baardzo niecierpliwa:D pozdr

susan_4

to ja mam tak samo xD ksiazka wyszla jak ja bylam na obozie i nie mialam jak sie dorwac, to kolega mi wsyztsko relacjonowal , bo upil oryginal :D

Caireann

Hehehe:P:P
ciekawa rozmowa ciekawa jesli mozan sie wtracic i wypowiedziec to ja powiem tak :P:P:P

Moim zdaniem bardzo dobrze ze Severus zostal zabity bo nawet jak by powstaly dalsze czesci(czego bym nie chciala) to nie wyobrarzam sobie ze Sev zyje jako wielki bochater itp. bo on nie pasuje do takigo zycia.
Został bardzo ładnei usmiercony i okazał sie super facetem:D:D Co wiedzialam od samego poczatku:P

A epilog to cos strasznego tak jak by napisala go tylko poto by miec to z głowy i moze nawet dobrze :d
Pozdrawiam

ZuzaZua

ladnie zostal usmiercony, ale tak..hmm,m niegodziwie xD bo przez weza ?! juz chociaz voldemort mogl go zabic...
tez wiedzialam, od poczatku, ze on jest jednak pozytywny ^^

Caireann

ja też wiedziałam, że jest dobry:PP