Jego najbardziej ambitna rola to ta z Harrego Pottera. Nie widzę w nim jakiejkolwiek wybitności niestety.
Obejrzyj inne filmy z jego udziałem. To jest naprawdę dobry aktor. Wiele osób kojarzy go tylko z HP. Polecam "Swenney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street". Świetny film, świetni aktorzy. Pozdrawiam.
Nie oglądałam, ale dużo dobrego na temat tego filmu słyszałam. A wracając do Alana to uwielbiam gdy mówi Mr. Zawsze to tak fajnie akcentuje. "myste' Todd" - Uwielbiam oglądać z nim filmy bez dubbingu czy lektora. ;)
Dla mnie nieporozumieniem jest jego pozycja w tym rankingu. Oczywiście wszystko za sprawa nieletnich fanów HP.
Ludzie: czy wy myślicie, że on tylko w HP grał? To jest naprawdę dobry aktor. Rola Snape'a w HP to tylko kropla w morzu jego filmografii. Oglądałeś inne role z jego udziałem?
Niestety nie, ale po prostu nie podoba mi się jego miejsce w rankingu gdyż wyprzedza na pewno bardziej utytułowanych aktorów...
np Antonio Banderas? 332. miejsce o ile dobrze pamiętam.
Jeżeli spojrzeć obiektywnie, to przyznam Ci rację, że wyprzedza wielu bardziej utytułowanych aktorów, ale czy rankingi są sprawiedliwe? Mi się zdaje, że nigdy nie były i nigdy nie będą takimi. Szczególnie jeśli chodzi o takie jak tutaj.
według mnie ma całowicie zasłużone 8 miejsce w rankingu (przed bradem pitem , yeeee)
i jest swietnym aktorem.
a HP to całkiem fajny film ale zagrał w lepszych.
a ty adrianv91jestes nieletnim fanem HSM....................
Zresztą... i tak najbardziej wkurza mnie to, że jakiś koleś z Pamiętników wampirów jest na 26 miejscu, no proszę Was! Za buźkę to może i by mu się to należało, ale to nie jest konkurs piękności. Wyprzedza Gary'ego Oldmana, Samuela L. Jacksona, Jean Reno, Colina Firth, Adriena Brody'ego i wielu innych bardziej utaletnowanych, utytułowanych aktorów. Ale i tak nic z tym nie zrobię, najlepiej to ten cały oficjalny ranking olać.
wyniki takich rankingów ciągle się zmieniają. Może Rickman nie zasługuje na pierwszą piątkę, ale w pierwszej piętnastce powinien się znaleźć.
Tak - ja jestem fanem HMS a pisze to osoba która daje 10/10 bajkom jak Harry Potter, równocześnie przyznając 4/10 Liście Schindlera i np. Życiu Carlita. A co do rankingu - zastanawia mnie co jest głównym powodem takich błędów - bo inaczej tego nie nazwę - nieodpowiedni wzór liczący msc w rankingu czy odpowiedzialne jest młode pokolenie fanów tandety i efektów specjalnych. Mam tylko nadzieję że ambitne kino fabularne! nie zginie...
a hsm nie jest bajkom?
jest w dodatku głupie i robi takim jak ty pranie mózgu
ten film to pomyłka
tak dalam 10 harremu potterowi
bo tak sie sklada ze ocenialam na podstawie ksiązki a ona mi sie podobala
COS CI SIE NIE PODOBA???????
to do widzenia!!!!!!
Nie ma co się spierać o rankingi, bo to są rankingi popularności, a nie obiektywne mierniki aktorskiego talentu. Alan Rickman jest znakomitym aktorem, bez dwóch zdań i był nim, zanim komukolwiek przyśniło się nakręcić Harry'ego Pottera, w którym zresztą AR stworzył bardzo charyzmatyczną postać. Ostatnio oglądałam Śniegowe ciastko i muszę powiedzieć, że dzięki roli Rickmana dało się ten film, oparty niestety o kilka zgranych schematów, obejrzeć. Ale Alan jak zwykle świetny.
Ludzie ! kto tu patrzy na rankingi albo oceny filmów ;]? najlepiej jest się samemu przekonać. Jak dla mnie to jest znakomity aktor. Raz facet zagrał w HP i wszyscy go przekreślają. Moim zdaniem nawet i w tym filmie wypadł bardzo dobrze, idealnie się dopasował. Po za tym zagrał genialną rolę w "Rasputinie", bardzo dobrze zagrał w "Sweeney Todd..." i w "Pachnidle".
"...Oczywiście wszystko za sprawa nieletnich fanów HP." --- i wypraszam sobie :/ Dałam mu także wysoką ocenę i jest u mnie w ulubionych postaciach, a nie jestem małoletnią fanką hp ;///
100% racji. Alan jest znakomity. W Rasputinie wręcz genialny. A profesor Snape jest moją ulubioną postacią w HP. I wcale nie uważam, żeby HP był złym filmem, choć też nie jestem małoletnią fanką. Po prostu HP trzeba rozpatrywać w odpowiedniej dla niego kategorii, a nie porównywać go zaraz z Bergmanem.