Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Jako pułkownik Brandon po prostu rzucił mnie na kolana,oglądam Rozważną i romantyczną przede wszystkim ze względu na niego:)Jest boski;)

inka83

Śmiem stwierdzić, że mnie również się tam podoba, jednakże do końca nie jestem w stanie zrozumieć o co chodzi, bo oglądam "Rozważną..." tylko po angielsku, ponieważ nigdzie nie mogę dostać po polsku :/
Ale wracając do tematu, to Alan wygląda w tym filmie dużo lepiej niż np. pan Grant. (Najlepsza jest ta scena, w której wchodzi i widzi jak Kate Winslet gra na fortepianie <wzdycha>)
Osobiście podobał mi się również w "Barchester Chronicles" gdzie grał mając 36 lat <zamyśla się...> oraz w Robin Hoodzie jako mhhrroczny Szeryf :)
Role w Dogmie, Mesmerze i Rasputinie też są niczego sobie ;)
Kończąc, powiem tak: Alan gdzie by nie grał i tak jest świetny, niesamowity...i co tam sobie dopowiecie xD

inka83

Gdyby nie Rickman, nie obejrzałbym RiR, tak samo jak gdyby nie Keira Knightley –nie obejrzałbym filmu ‘Duma i uprzedzenie’. Nie jestem 'wielkim fanem' gatunku ;D choć filmy nie były złe, dla RiR dałem 9/10 :)

Ann, ten film można bez problemu obejrzeć po polsku. Wybierz jeden ze sposobów:
1.Film można kupić, np. w Epiku czy Saturnie.
2.RiR puścili parę razy na Polsacie, więc pewnie jeszcze nie raz to zrobią...
3.Polskie napisy, jak i sam film z lektorem można ściągnąć przez osiołka.
4.Pójdź do wypożyczalni, kiedyś ten film był dostępny na VHS (i taką kasetę posiadam :D), więc możliwe iż na płytce też jest.

sugmanik

Edit: w Empiku* oczywiście ;D

sugmanik

Zapomniałem jeszcze się zapytać... Ann, widziałaś Barchester Chronicles w całości? Jeśli tak, to możesz powiedzieć mi jak zdobyłaś ten film?

sugmanik

Właśnie jak zaglądałam na stronę Empiku, a później byłam tam, to akurat zawsze "Rozważna..." jest produktem niedostępnym, tak samo jak i "W Rękach Boga" (ach...Alan w wersji chirurga^^)...ale dzięki za poddanie pomysłu, bo pozaglądałam na internetowe sklepy z filmami DVD i tam znalazłam. Tylko chyba będę musiała trochę poczekać, bo cierpię na brak kasy xD
Co do osiołka, to nie do końca, bo właśnie to co mi się ściągnęło, niby pisze po polsku (tytuł) ale jest po angielsku :/
A Barchester...hmmm...nie do końca pamiętam, ale wydaje mi się, oglądałam to jak jeszcze miałam ten full pakiet z kanałem BBC (w końcu to ich produkcja). Ale! Jeśli chciałbyś to obejrzeć, to w jakimś sklepie internetowym widziałam w pakiecie wszystkie odcinki (tak mi się wydaje). Jeśli znajdziesz, albo będziesz miał problemy, pisz :) Albo jak będziesz miał ochotę pogadać (nie tylko o Alanie xD)

Ann_Katerine

Barchester Chronicles znalazłem, ale tylko do kupienia z importu, jednakże nie lubię kupować z zagranicy, wolę sam pojechać do danego kraju i kupić w sklepie :) [wiem że to nienormalne, ale tak już mam...]

sugmanik

Chyba każdy by tak wolał, ale cóż zrobić :) Albo będziemy, delikatnie mówiąc, wybrzydzać, albo obejrzymy Alana...nie ma innej możliwości ^^
A nie każdy ma możliwość pojechać sobie gdzieś i kupić :/
Jeszcze zostają takie sklepy jak Allegro, gdzie można kupić od kogoś kto był, ale to też nie zawsze się sprawdza.

Ann_Katerine

jak to się mówi "niesamowity jak ból zęba"

sunshine_7

Sun jakie trafne podsumowanie:P