Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Kogo uważącie za Polskiego Alana Rickmana? Wiem, że on sam jest niepowtarzalny ale każdy ma na ziemi swojego dublera :D Dla mnie taką Polską wersją Alana jest Jacek Wójcicki. A dla Was?

alanrickman

Nie ma polskiego odpowiednika Rickmana, bo on nie należy do polskiej ferajny aktorów na szczęście !

alanrickman

Na pewno nie Jacek Wójcicki -.-

I wcale nie za krótki >_<

ren_ka

Z polskich aktorów hmmm lubię głos Kolbergera ale nie wiem jak bym zareagowała gdyby zamiast Alana był on. Dubbing powinien być raczej zarezerwowany dla filmów dla dzieci i niektórych animacji. nie moja wina, że społeczeństwo nam idiocieje i porzuca czytanie czy pisanie na rzecz lektora, dubbingu i "kopiuj, wklej".

alanrickman

Na pewno nie ma drugiego takiego jak Alan Rickman, ale Piotr Fronczewski ma również całkiem charakterystyczny głos i jest bardzo dobrym aktorem ( nawet są w tym samym wieku ;) ).

alanrickman

czy znajdzie się polski Alan tego nie wiadomo, i nie wiem, czy powinnismy go szukać:) ale aktor, który dubbingował Absolema w polskiej wersji Alicji był absolutnie rewelacyjny! nie jestem nawet pewna, czy nie lepiej oddał charakter postaci...chociaż klasa aktorska Alana jest niepodważalna i bardzo czekałam na ten film, polska wersja mnie nie rozczarowała, o dziwo! i tu pewnie posypią się gromy, ach posypią na mą skromną głowę:) pozdrawiam wszystkie fanki Alana, tak na wszelki wypadek ;)