Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Właśnie jestem świeżo po trzecim obejrzeniu "Sherlocka Holmesa" (z Robertem Downeyem Jrem) i zastanawiałam się, kto mógłby zagrać przeciwnika Holmesa - profesora Moriarty'ego w sequelu, który będą filmować tego lata. Chodziły plotki, że miałby to rzekomo być Brad Pitt (rany boskie! tylko nie to;), a na forum zastanawialiśmy się nieraz, kto kogo chciałby widzieć w tej roli. Sporo osób zaproponowało Alana Rickmana. Tak sobie pomyślałam, że w sumie to bardzo dobry pomysł. Alan pasowałby ładnie do roli - no może kłopotliwy byłby jego wiek.. to jedyna przeszkoda. Bo nie bardzo wyobrażam sobie słynną scenę nad wodospadem Reichenbach, gdzie Holmes i Moriarty walczą ze sobą wręcz. O ile Downey Jr doskonale sobie radzi w 'nawalankach', o tyle wątpię, by Alan dał z tym radę. Ale od czego są kaskaderzy.. a z resztą nie byłoby problemu. Ech, rozmarzyłam się.. Downey Jr i Rickman w jednym filmie.. to byłoby jak piękny sen, przynajmniej dla mnie, bo nadzwyczaj lubię obydwóch aktorów. No i jak tu wpłynąć na producentów, żeby zatrudnili Alana? ;) Może telepatycznie? :P

A co Wy o tym sądzicie? Znacie w ogóle 'nowego' Holmesa? Chcielibyście zobaczyć Alana jako Moriarty'ego?

shizonek

Alan nie zagrałby tej roli, ponieważ nie lubi Szerlocka Holmesa.

użytkownik usunięty
Marvin_filmweb

a skąd ty wiesz co on lubi?

Bo wiem.

Marvin_filmweb

Hmm.. jak kategorycznie stwierdzone. Z błędem na okrasę;)

shizonek

Rickman można powiedzieć nadaje się idealnie. Ale to by była pewnie kolejna rola, w której ginie pod koniec :(