Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Czy uważacie tak samo jak ja, że Alan jest przystojny jak na swoje 62 lata...? Moim zdaniem jest bardzo pociągającym mężczyzną i zazdroszczę jego żonie takiego męża :)

kwiat

Nowa Alanholiczka? Witam, witam. ;)Uważam tak samo jak ty. Ale chyba już o tym gdzieś wspominałyśmy...

W końcu Rima jest jego żoną czy nie?

Blueee

Wszystko się zgadza, tylko on nie ma żony ^^ A Rima to Ta, Której Imienia Nie Wolno Wymawiać xD

Blueee

Rima jest jego 'partnerką', czyli chyba żyją 'na kocią łapę'.

herbata_2

Podoba mi się , że żyją na "kocią łapę" ja też tak mam zamiar żyć bez ślubu bez kłopotów:) Ale tak do tematu przyznaje się jestem Alanholiczką no cóż jestem uzależniona od dwóch rzeczy:
1. słodycze
2. Alan:*

A taką dygresję pozwolę sobie zrobić czy jest ktoś może ze Śląska i nie był jeszcze na Sweeney Toddzie gdzie gra mój ukochany (Alan) to może się razem wybierzemy bo moi znajomi albo już byli albo nie chcą iść:( ??

kwiat

Czy Alan jest przystojny? OCZYWIŚCIE ŻE TAK!! Nie chcę juz tutaj wtrącać dodatkowych przymiotów do Jego osoby, bo nie będę się powtarzać, ale pociągający...o tak;) Żony nie posiada, tak. A...eh...już nic nie powiem;P Pozdrawiam:* Aha! Ja również witam nową Alanholiczkę i zapraszam na temat wiek...do mojej Sekty, może będziesz miała jakieś propozycje;P Niedługo rozwinę swą działalność:)) Młahahahaha!! .\/.

użytkownik usunięty
Mittron

Jest, jest, jest, jest. Aaa ;D
Ja też jestem uzależniona od słodyczy.
Ale w odwrotnej kolejności niż Ty (1. Alan, 2. słodycze):D

jestem pewna że byłby szczęśliwy gdyby wiedział że rywalizuje ze słodyczami :|

sunshine_7

Wiesz on nie rywalizuje ze słodyczami ja jestem tylko od tych dwóch rzeczy uzależniona raz od tej a raz od niego bardziej... wiecie jak jest:P Trudno jest się powstrzymać jeść, a jeszcze bardzie trudno jest o Alanie nie myśleć szczególnie wtedy jak się jest po zobaczeniu z nim filmu...

użytkownik usunięty
kwiat

Nie no, tak, pewnie. Rywalizacja ze słodyczami trwa ;P Daajcie spokój.

Myślę, że większość z nas ma swojego idola a ten idol rywalizuje ze słodyczami :D

kwiat

Alan, Alan no cóż: przystojny, seksowny, pociągający, tajemniczy, inteligentny, utalentowany i głębokim wnętrzem. Cóż więcej chcieć, ideał.

vampire_12

jasne, że przystojny :)

sunshine_7

Oczywiście, że byłby szczęśliwy. Większość facetów nie ma absolutnie żadnych szans w konfrontacji ze słodyczami.

leniwa_cisza

czyli słodycze górą? ja jednak mając do wyboru moje ulubione kokosowe cukierki w czekoladzie i Alana wybrałabym......... Alana oczywiście ;)

kwiat

Lan jest BARDZO BARDZO przystojnym facetem mimo swojego dojżalego wieku ;) w szczególności podoma mi się z brodą ;*** xD

NYC

Przystojny, nie przystojny.... ale na pewno bardzo dobrze się trzyma jak na swój wiek i przede wszystkim ma w sobie 'to coś' czego może mu zazdrościć wielu mężczyzn...;)

kwiat

Przystojny czy nie, ale na pewno ma przepiękny głos. Jeśli można tak powiedzieć o czyimś głosie, to Rickmanowy to boskie arcydzieło;)

użytkownik usunięty
kwiat

fajny dup ;)

kwiat

Na "kocią łapę"...

Widziałam zdjęcie, na którym miał obrączkę i raczej się załamałam... ;/ Ok, życzę mu jak najlepiej i w ogóle, ale jestem cholernie zazdrosna. Wpienia mnie też to, że facet nawet nie wie o moim istnieniu.
A przystojny będzie zawsze. Nawet jak będę śpiewała mu sto lat na Jego 80 urodziny, to i tak będzie dla mnie jedynym facetem, mogącycm rozpalić do białej gorączki ^^

Kopciurek

Jak dla mnie to on dopiero teraz jest przystojny. Zerknijcie na jego zdjęcia chociażby z Romea i Julii z końca lat 70. Ja bym sie wtedy za nim nawet nie obejrzała. Natomiast teraz eeeeeeeeeeech! On jest jak dobre wino.

savalha

zgadzam się z savalha!! teraz dopiero jest przystojny i bardzo pociągający:)

użytkownik usunięty
kwiat

Czytam i oczom nie wierzę - żeby tyle młodych lasek leciało na 62-letniego
pryka? Przystojny to on był ze 30 lat temu, ale teraz to już przecież stare
pudło.

No to wsadziłaś kij w mrowisko ;)
Osobiście Ci powiem, że 30 lat temu On mi się wcale nie podobał. Dopiero teraz jego twarz nabrała charakteru. Niektórzy się brzydzą...ja nie :) Randka z mojej strony nadal aktualna, gdyby tylko On chciał :)))))

użytkownik usunięty
savalha

Hmm... taka randka podpadałaby z Twojej strony pod nekrofilię, a z jego
strony pod pedofilię. Jeszcze byś dziadkowi narobiła kłopotów swoim
zapałem...

:))) Nie no bez przesady, do trumny mu daleko. Poza tym ja już też do najmłodszych nie należę :D

użytkownik usunięty
savalha

"Bierz tylko chłopców
Szalej z niemi
Bierz pilno by pirszego z brzegu
Bo starzy są tu na tej ziemi
Jak grosz, co wyszedł już z obiegu"...

Merricat ..hehe słuszne spostrzeżenie, w Polsce to od razu prokurator. Mnie to już co prawda nie obowiązuje;d

kwiat

Też uważam że jest bardzo przystojny jak na swoje lata...:)

fanka1995

najprzystojniejszy i najseksowniejszy facet na całym świecie. drugiego takiego nie ma i nie będzie.

Alan:*

moose_of_justice

JA go uwielbiam:) Już w Rozważnej i romantycznej był cudny:) MA w sobie to coś :) ahhhh...
wzdech:)
Choć uważam, że w ciemnych jako Severus Snape też jest całkiem całkiem...

agisonik92

jako Severusa to mogłabym go... ekhem, różne rzeczy bym mogła z nim zrobić :D niemniej to chyba jest jedna z jego najlepszych kreacji filmowych, zdecydowanie tak. chociaż w Pachnidle również bardzo mi się podobał, zwłaszcza w końcowych scenach.
:*

moose_of_justice

Boże on jest cudowny taki tajemniczy:D ..... mmmmm
mniam
też z nim tam bym coś....:) hehe

agisonik92

w rozważnej zdecydowanie wyglądał bardzo korzystnie. wolę jednak szklaną pułapkę, ten zarost ..naprawdę mi się spodobał. CO do Snape'a podoba mi się choćby z tego powodu, że czarny kostium sprawia wrażenie, że jest wyższy i szczuplejszy. Snape jest atrakcyjny, tak mi się wydaje, nie z powodu wyglądu, jego sposób zachowania, Rickman stworzył tę postać niezwykle. Jeśli o mnie chodzi Snape'a nie dostrzegłam tak od razu. Dopiero w kolejnych produkcjach z serii 'heri pota' ten śmieszny chłopczyk wymachujący kijaszkiem zszedł na dalszy plan ustępując miejsca o wiele barwniejszemu Snape'owi. Dla mnie cały 'system' gestów, sposób wymowy czy choćby spojrzenia stanowią o tym, że jednak Snape wydaje się pełnowartościowym mężczyzną, ja uwierzyłam.

czy tylko mnie chodzi po głowie pomysł wysłania Alanowi czegoś w prezencie? Jeśli tak, co mogłoby to być? co roku nosze się z zamiarem wysłania czegoś ale jakoś mi nie wychodzi. Myślałam o czekoladowym telegramie, podobno lubi Alan słodycze;) jest to jakiś pomysł, zapewne nie najlepszy ale jakiś.

użytkownik usunięty
martyska_21

Proponuję coś takiego:
http://hillyer.org/historyexhibit/Walkingcane.jpg
Praktyczne, niedrogie, przydatne w niedalekiej przyszłości.

hehhe..ciekawe jak poczułby się otrzymując coś takiego;d
nie wyobrażam sobie tego zupełnie.
ale to tak może za 20 lat, nie wcześniej.

użytkownik usunięty
martyska_21

Kiedy to jest właśnie jedyna laska, która do niego pasuje... ;-)

Oj dziewczyny, dziewczyny... Co wy widzicie w tym starszym panu? Muszę przyznać, że to prawdziwy fenomen - żaden aktor w tym wieku nie ma takich tematów na forum! Aż przypadkiem weszłam tutaj i każdy temat jest o tym, jaki to on cudowny przystojny itd. Nie rozumiem tego kompletnie...

cóż... podobno o gustach się nie rozmawia.

a co do laski... Hugh Laurie też takowej używa i wcale nie uważam, żeby ujmowało mu to męskości (fakt faktem tylko w serialu, ale zawsze).

moose_of_justice

Hugh Laurie to już inna bajka, takiego znamy go z house M.D.

martyska_21

dlatego też zaznaczyłam, że używa jej tylko na potrzeby serialu.

I całe szczęście, że nie rozumiesz. Co by to było gdyby wszystkim się to samo podobało :)
Niektóre "sikają" za Bradem Pittem (a dla mnie to wymoczek), wolę facetów z charrrrakterem a Rickman taki właśnie dla mnie jest. Wiek nie ma tu nic do rzeczy.

savalha

Moim zdaniem Rickman nie jest facetem ładnym...
Ale ma to coś i jest taki tajemniczy...
Kobiety wolą takich właśnie facetow a nie maminsynków :)
Rickman jest świetnym aktorem, a żeby móc słuchać jego głosu uwielbiam oglądać filmy z nim po angielsku:)
W ogole podobał mi się właśnie w czarnych włosach i z brodą :) dodawało mu to uroku a co do noszonej przez niego czerni zgadzam się:)
Nie zwracam uwagę na te dzieci co tam grają w poter coś tam:)
Wejście w pierwszej części bylo boskie....ahhhh
miał wiele ciekawych momentów i nikt by tak nie zagrał jak on...
NO w HP wart popatrzenia jest też Tom Felton i Jason Isaacs, ale jednak Rckman....

agisonik92

oj tak. Rickman zagrał już w naprawdę wielu znakomitych filmach i wcielił się w wiele fantastycznych ról, ale kiedy gra Snape'a... ach! zupełnie tracę głowę. mam wrażenie jakbym się przeniosła do filmowego Hogwartu, a on łajał mnie za spieprzony eliksir. byłoby cudownie :D hahaha...

agisonik92 widzę, że mamy bardzo podobne gusta. Felton rozwinął się niesamowicie w 6 części! to aż niebywałe, że potrafił tak świetnie zagrać. a co do Jasona... stać mnie tylko na "o mamusiu..." :D

moose_of_justice

Żebyś wiedział/wiedziała kocham jego wcielenie:)
A widział ktoś może wyciętą scenę z pierwszej części jak on siada przed Harrym po tym jak go zapytał o asfodelusa??? No normalnie chyba miałam orgazm :) hehe
On jest cudowny tak samo jak Tom i Isaac :)
Lubię czarne charaktery:)

agisonik92

Zgadzam się..;) Też lubię czarne charaktery...;) Tu mówię o Snape'ie i Draconie..;) Ach oni obaj są świetni...znaczy nie porównuję ich bo to zupełnie inny poziom...;) Ale Tom też jest rewelacyjny...;) A Alan był, jest i zawsze będzie SUPER !! ;)

Jasperek123443

wolę starszego Malfoya.
no ale jak to się mówi z łóżka bym nie wyrzuciła ;d
i tak obstaję przy twierdzeniu: w starym piecu ogień pali, Alan wygrywa. wczoraj po raz kolejny obejrzałam teledysk do in demand, w tańcu się z nią obszedł troszkę niedelikatnie, i na jej miejscu nie rzucałabym nim tak na tej stacji, bo to wiadomo? wypadki się zdarzają, wypadnie dysk i już nieszczęście gotowe;d

martyska_21

TO JEST NIC KOCHANE:)
Ja ostatnio na youtube obejrzałam filmik, gzie na koncu Alan tak jak go bóg stworzy skacze z łodki do wody :)
Trzeba to obejrzeć:P)

agisonik92

http://www.youtube.com/watch?v=knyCUp3JofU&feature=related

agisonik92

widziałam to już;d
chyba sto razy oglądałam te parę sekund nagości;D
podobno w tej scenie miał go ktoś zastąpić ale sie uparł, że sam to zrobi, musieli go później wyławiać na łódke, obłożyć kocami(; ale jak szukałam zdjęć z tego spektaklu gdzie był nagi to niestety nie ma nigdzie albo słabo szukam. ;/

martyska_21

No ale z jakiego filmu była ta scena???? bo szukam :)
hehe
On jest cudowny:)

agisonik92

Scena o której mówisz jest z filmu "Dark Harbor".