Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 177 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Proszę o spis filmów, gdzie Alan zagrał naprawdę b. dobrze. Z góry zaznaczam, że chodzi o aktorską kreację, a nie dobry film (nie każdy to odróżnia). Mam nadzieję, że wszyscy skorzy do pomocy odróżniają także rolę odegraną bez zarzutu od takiej świadczącej że jego miejsce w Top 21 aktorów jest zasłużone. Dla przykładu powiem, że Szklana Pułapka nie zalicza się do tych drugich.

Johnny_Deep_1

Closet Land- niewielu aktorow mialo szanse dokonac czegos tak niesamowitego
Rasputin, Mesmer, Play (krotkie, ale ciezkie do zagrania), Snow Cake, Song of Lunch i choc go malo to Gambit tez byl swietny :)

Nela

Rasputin, Robin Hood, Closet Land, Play, Nieprawdopodobna Historia

moose_of_justice

zobacz Closet Land a gwarantuje ze się spodoba!

Johnny_Deep_1

A dlaczego nikt nie wspomniał o "Szklanej Pułapce"? :) Tam pan Rickman również był genialny. Z resztą jak zawsze :)
"Głęboko, prawdziwie, do szaleństwa" gdzie gra "ducha"
Powtórzę się ale był po prostu mistrzowski w "Closet Land" i "Rasputin'ie". "Dogma" mi się niezmiernie podobała, a na "W rękach Boga" płakałam ;_;
Ahh... "Pachnidło-Historia Mordercy" - cudo... "Porwany" mnie rozwalił ;D i oczywiście "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" gdzie grał z Johnnym Depp'em.
To są filmy które ukazują geniusz tego aktora.
Że już o sadze "Harry Potter" nie wspomnę...
Pozdrawiam :)

Rickmanina

Zapomniałam o moim ulubionym "Robin Hood: Książę złodziei" Wybaczcie ;)

Johnny_Deep_1

Closet Land, Nieprawdopodobna historia, Rasputin, Snow Cake, Robin Hood, Rozważna i romantyczna