Jeden z najlepszych aktorów a z pewnością ma najlepszy, najbardziej charakterystyczny głos (no i bym wymienił jeszcze Franka Kimono:D) jego mimika twarzy w Ksieciu Złodziei mnie rozwala oraz ekspresja która włożył w tę rolę najlepszy szeryf. Gdyby go zamienili za Nicolasa Grace'a w Robinie z Sherwood bez wątpienia byłby to serial wszech czasów:) idealny do mrocznej roli Snape'a no i również kapitalny Hans Gruber - wcielone zło :)
Alan Rickman is perfectto hehehehe
Dobry aktor.. prawda.. super wychodzą mu czarne charaktery.. ale fajnie gra też dobre postacie.. (np."Rozważna i Romantyczna").. ; )
obecnie oglądałem Quigley na Antypodach i stwierdzam że gdyby Alan więcej sie pokazywał na ekranie to film byłby lepszy nie umniejszając dobrze zagranej roli przez Selleck'a :) mam zamiar sie wziąść teraz za Michaela Collinsa mam nadzieje że film będzie naprawde dobry :) Rozwazna i romantyczna rownież zobacze!
Na prawdę świetny aktor, a jak już ktoś napisał powyżej, uwielbiam go głownie za głos... w ,, Harrym.." świetny, najciekawsza postać z wszystkich części i bez wątpienia posiadająca największy talent aktorski. W ,,Rozważnej..." bezkonkurencyjny również.