Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 197 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

pytam z czystej ciekawości
spójrzcie
http://harry.potter.i.zakon.feniksa.filmweb.pl/Wallpaper?wallpaper.id=25241

_Phoenix_

Troche ten stroj podobny, kiedys kolezanka powiedziala ze Snape wyglada jak ksiadz;)

_Phoenix_

oczywiście, że przypomina...
ale co się dziwić, w końcu Rickman-Snape jest 'boski'... ;P

sugmanik

Tak szczeze mowiac to nie ma dla niego okreslenia...
pozdro:p

juppii

Ale na tym zdjęciu wyszedł te oczy tak wybałuszył:P

W sumie strój przypomina sutannę ale na szczęście Alan nie wygląda w niej jak ksiądz tylko jak oziębły profesor eliksirów:)

kwiat

pisze się sutanny ale no cóż

sunshine_7

Może trochę... ale pasuje do ironicznego mistrza eliksirów... =]

_Phoenix_

Przyznam się szczerze, że nie znam ani książki ani filmu o Harrym Potterze (nadrobię zaległości...), ale ze zdjęcia sądzę, że ten strój to coś w rodzaju togi, a jeśli dobrze rozumiem, to ten cały Snape jest profesorem, więc toga jak najbardziej pasuje.

La_Lune

Z tego co wiem (z książki)czarodzieje w Hogwarcie chodzili w czarnych szatach. Więc raczej nie ma się co dziwić. A Snape akurat ma taką pelerynę a pod nią dość obcisłe spodnie. Dosyć dziwaczny to strój, ale na pierwszy rzut oka rzeczywiście kojarzy się z sutanną. W ogóle słyszałam że Rickman często uczestniczy w projektowaniu swoich kostiumów filmowych, wręcz sam je wymyśla.

_edziulka_

Ciekawa informacja z tym projektowaniem kostiumów tego nie wiedziałam..:)

kwiat

Gdzieś to przeczytałam chyba to był jakiś artykuł ale nie mogę go teraz znaleźć...

_edziulka_

Mogla bym mieć prośbę byś postarał się je znaleźć oczywiście nie ma pośpiechu..:) Przyznam się że nie czytuje jego wywiadów i chyba muszę to nadrobić:P

kwiat

szukam, szukam, sama chciałam tam wrócić ale ostatnio tyle czytałam na jego temat że mi się już myli :-D

_edziulka_

Kurczę poddaję się! Do niektórych materiałów za nic nie mogę trafić. Ale ostatnio szalałam po www.alaholic.org - dosyć fajna strona choć dawno nie aktualizowana i po harry - potter.net.pl Może to gdzieś tam. Pozdrówki i życzę ciekawgo czytania

_edziulka_

a jednak wiem alanholic.org artykuły m.in. FILM 2004 ale lepsze są wywiady :-D bardzo fajnie się to czyta

_edziulka_

wielkie dzięki:)

użytkownik usunięty
_Phoenix_

to raczej toga:P
może troszkę przypomina :p

też to zauważyłam i to mnie tak trochę irytuje

kiara_94

A ja uwielbiam ten strój, ach, ma chyba najlepszy z całej kadry Hogwartu :D