pytam z czystej ciekawości
spójrzcie
http://harry.potter.i.zakon.feniksa.filmweb.pl/Wallpaper?wallpaper.id=25241
Ale na tym zdjęciu wyszedł te oczy tak wybałuszył:P
W sumie strój przypomina sutannę ale na szczęście Alan nie wygląda w niej jak ksiądz tylko jak oziębły profesor eliksirów:)
Przyznam się szczerze, że nie znam ani książki ani filmu o Harrym Potterze (nadrobię zaległości...), ale ze zdjęcia sądzę, że ten strój to coś w rodzaju togi, a jeśli dobrze rozumiem, to ten cały Snape jest profesorem, więc toga jak najbardziej pasuje.
Z tego co wiem (z książki)czarodzieje w Hogwarcie chodzili w czarnych szatach. Więc raczej nie ma się co dziwić. A Snape akurat ma taką pelerynę a pod nią dość obcisłe spodnie. Dosyć dziwaczny to strój, ale na pierwszy rzut oka rzeczywiście kojarzy się z sutanną. W ogóle słyszałam że Rickman często uczestniczy w projektowaniu swoich kostiumów filmowych, wręcz sam je wymyśla.
Mogla bym mieć prośbę byś postarał się je znaleźć oczywiście nie ma pośpiechu..:) Przyznam się że nie czytuje jego wywiadów i chyba muszę to nadrobić:P
szukam, szukam, sama chciałam tam wrócić ale ostatnio tyle czytałam na jego temat że mi się już myli :-D
Kurczę poddaję się! Do niektórych materiałów za nic nie mogę trafić. Ale ostatnio szalałam po www.alaholic.org - dosyć fajna strona choć dawno nie aktualizowana i po harry - potter.net.pl Może to gdzieś tam. Pozdrówki i życzę ciekawgo czytania
a jednak wiem alanholic.org artykuły m.in. FILM 2004 ale lepsze są wywiady :-D bardzo fajnie się to czyta