Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

gdzie jest nasz główny temat bo przecież nie napisałyśmy tam 1000 postów i w ogóle nie ma go nigdzie no chyba że ja jestem ślepa...

kwiat

nie jesteś ślepa, temat zniknął... Sprawdzam sobie pocztę, widzę-nowe wiadomości w tym temacie, wchodzę żeby je przeczyta a tu wyskakuje napis "taka strona nie istnieje". i zagadka- co się stało?

Lady_Joy

chcecie powiedzieć że zniknął temat "rozmowy nie tylko o alanie cz5"?? może trzeba napisać do ludzi którzy zarządzają ta stroną

sunshine_7

to chyba dobry pomysł, bo nie mam pojęcia, jak wytłumaczyc fakt, że ten temat zniknął... a widziałam, że ktoś coś tam do mnie napisał, ale nie przeczytałam do końca postu i już teraz nie mam możliwości.

Lady_Joy

Kurde co to za cenzura na forum najlepszy temat wywalają To jest CHAMSTWO !!!

Niffer

czemu w ogóle go wywalili? tam nie było nic hmm... nieprzyzwoitego.

Lady_Joy

Może pewne panie postanowiły się zemścić i zgłosiły temat do usunięcia? Nie widzę innej możliwości, przecież nie napisałyśmy nic, no właśnie, nieprzyzwoitego i nie wypisałyśmy tego 1000 postów. Zresztą wtedy i tak byłby na forum. Któraś napisze do obsługi?

meAlancholic

wydaje mi się ze gdyby został zablokowany to nadal by istniał tyle że napisane byłoby "temat zablokowany" lub cos w tym stylu bo już kiedyś spotkałam się z takim zjawiskiem

sunshine_7

to jest nie fair inne głupie tematy typu najlepszy/najgorszy zostawiają a nasz musieli zlikwidować trzeba napisać do kogoś z pytaniem dlaczego jeszcze dziś się za to wezmę tak być nie może

kwiat

A do kogo trzeba napisać?
Myślałam też nad założeniem tematu z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji, wiem, że jak zmienili Alanowi zdjęcie to stara gwardia założyła temat i to podziałało. Co Wy o tym myślicie?

meAlancholic

właśnie też nie wiem, do kogo trzeba napisac, ale jeśli Kwiecie napiszesz, to daj nam tu znac, dobrze?
no to może spróbujmy założyc taki temat, meAlanholic.
w ogóle to sunshine ma rację, gdyby zablokowali tamten temat to właśnie pojawiłby się taki napis, a tu nic, jakieś to dziwne.

Lady_Joy

napisałam do gumisiastego bo kiedyś moja siostra z nim pisała na razie nie odpisuje jak nie da znać do jutra to na forum napisze tam moderatorzy (czy jak tam się nazywają odpowiedzialni za to ludzie) zaglądają i odpisują

kwiat

super. fajnie, że się tym zajęłaś, mam nadzieję, że się coś uda zdziałac. pozdrawiam Kwiecie

Lady_Joy

http://forum.filmweb.pl/ tam umieściłam moją informacje pod "portal filmweb.pl" z tytułem "znikający temat"

kwiat

I dostałyśmy odpowiedź. Zwróciłam się bezpośrednio do Oshin i czekam na jej odpowiedź. Bądźmy dobrej myśli, nasz temat nie był takim offtopem jak wyczyny Kaliope i spółki.

meAlancholic

napisałam prywatną wiadomość bo nie do końca rozumiem to co on mi odpisał wiadomość brzmi : czy mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź bo nie do końca rozumiem 1 kto zgłosił do moderowania 2 jakie spamowanie?

kwiat

No właśnie, kto zgłosił do moderowania? To jest dobre pytanie. Jak już pisałam, wysłałam wiadomość do Oshin, która w założonym przez Kwiata temacie odpisała dlaczego usunęli nasz temat z prośbą o wyjaśnienie, na jakiej podstawie uznali nasze wypowiedzi za spam. Teraz czekam na odpowiedź.

meAlancholic

dziewczyny nie jesteście same! nas też to spotkało i próbujemy walczyć. może jak się wszyscy połączymy to będziemy mieć większe szanse.
podpiszcie się pod listą:
http://www.filmweb.pl/blog/entry/515797/Skandal%21.html

a tu weźcie udział w dyskusji na forum głównym w temacie "Uporczywe usuwanie tematów":
http://www.filmweb.pl/topic/1284563/Uporczywe+usuwanie+temat%C3%B3w.html

a to list Legiona do moderatorów:
http://www.filmweb.pl/blog/entry/515686/List+otwarty+do+upartego+moderatora+zami eszczony+na+forum+NM.html

LeaMao

Dostałam odpowiedź:
"Forum Alana zostało zgłoszone do moderacji w sposób pośredni. Konkretnie, osoby, którym skasowano temat "o niczym" z innego forum zauważyły, że na forach AR i Deppa jest dużo tematów nie na temat. Generalnie tak nie może być na forach filmowych i forach osób. Dlatego ten temat zniknął zapewne. Nikt go nie czytał dokładnie. Raczej nie można przywrócić.

Jest mi bardzo przykro, że tak się stało. Rada - załóżcie sobie temat "na temat" i tam piszcie. Dokładnie nikt tego nie będzie czytał. Ostatnio na forach pojawia się bardzo dużo spamu i nikt nie ma czasu dokładnie sprawdzać, co jest w środku. Jak coś jest trochę od czapy i pachnie spamem - będzie cięte."

meAlancholic

Z tym, że na forum Deppa jest cała masa tematów "nie na temat", to się zgodzę, już dawno ktoś powinien zrobić z tym porządek, ale na forum Alana taki temat był tylko jeden(oraz kolejne jego kontynuacje) i jak zauważyłam dużo się tam pisało o Alanie, było mnóstwo linków na YT i innych ciekawych rzeczy, więc zupełnie nie rozumiem idei jego skasowania. Chyba że coś się zmieniło, dawno nie zaglądałam, więc może mnie coś ominęło i rzeczywiście nabroiłyście;))
Ktoś powinien raczej zająć się powtarzającymi się tematami, w których pisze się ciągle jedno i to samo-ach, jaki Alan ma cudowny głos, jaki to świetny z niego Snape itp. A wystarczyłoby odkopać starsze tematy.

The_Carnival_Is_Over

odpowiedź:
Forum AR i Johnny'ego Deppa zostało zgłoszone do moderacji, jako pełne spamu. Dlatego będą przeglądane okazjonalnie przez różnych moderatorów i wszystkie wypowiedzi niekulturalne, zdublowane, a także nie związane bezpośrednio z tymi aktorami będą kasowane. Przy dużych tematach brany jest pod uwagę sam temat, jako taki. Rozmowy "niezwiązane" będą wycinane.

Jeśli chodzi o jeden konkretny temat, to nic nie mam do powiedzenia. Nie wiem, kiedy zniknął, o czym był i kto go skasował. Przykro mi.
Pozdrawiam,
O.

kwiat

Pozostaje tylko założyć kolejny temat i jasno określić w tytule, że będzie on mocno związany z Alanem (co zostawia nam pewien margines swobody).

meAlancholic

"Ktoś powinien raczej zająć się powtarzającymi się tematami, w których pisze się ciągle jedno i to samo-ach, jaki Alan ma cudowny głos, jaki to świetny z niego Snape itp. A wystarczyłoby odkopać starsze tematy."
dokładnie :)

Lady_Joy

wiecie co, to może nie poskutkować. ja już tak próbowałam i się nie udało (może to się wiąże z tym, że na naszą grupkę się mocno uwzięli). proszę was o poparcie w linkach podanych wyżej, jesteśmy po tej samej stronie.

LeaMao

dziwi mnie to że nasz ukochany temat to była 5 kontynuacja i nikt nie miał pretensji a po drugie jak chcą usuwać to niech najpierw czytają co tam jest bo sami się przyznali że tego nie robią jak by otworzyli jakąkolwiek stronę w naszym temacie to by się dowiedzieli, że nasze rozmowy kręcą się w 95% na temat Alana niestety tematu nie da się przywrócić a szkoda bo ja lubię sobie zawsze wracać na 1 strony i patrzeć od czego to się zaczęło....

kwiat

Nie wiecie że tematy po osiągnięciu 1000 postów są usuwane...

Fruit_fack

jak byś przeczytał posty powyżej to byś wiedział że nasz nie miał 1000 postów....

kwiat

ale rozpierducha na fw uu...dawno mnie nie bylo. W czym problem? Ten temat moze go zastapic, do dziela;) Bo w koncu, jesli mamy jakies nowe przemyslenia zwiazane z osoba AR i sa to przerozne mysli to gdzie to mamy wyrazac, wymieniac i komentowac? zakladac ciagle nowy temat dotyczcy pojedynczego kontekstu i na dodatek czesto malo skonkretyzowanego? Bez sensu. Na te tematy byc moze i wbrew pozorom wlasnie najwiecej osob zaglada, bo sporo osob w nim uczestniczy. Moge sie mylic, bo nie mam zaawansowanego stopnia wtajemniczenia w sprawie znikajacych tematow;), ale jesli dobze zrozumialam, to jest moje zdanie

Mittron

Mittron, mamy już nowy temat;) Jeśli będziemy tutaj prowadzić dyskusję taką jak zwykle, to ktoś nam zamknie ten temat, bo się go nie trzymamyxD

meAlancholic

ok, sorry, ja jak zwykle jestem mało zorientowana, a narzekam. Juz wiem, koniec tematu. Sama tam zresztą piszę...eh;p