Andrzej Wajda

Andrzej Witold Stanisław Wajda

7,5
8 329 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Andrzej Wajda

http://www.polonica.net/Wajda_klamie.htm

jacek75

Niestety chyba jest to prawda, już o tym czytałem i to może być kolejne potwierdzenie. Szkoda więcej słów...

jacek75

Polonica.net, kolejna skrajnie prawicowa witryna, której członkowie przez zacietrzewienie nie są w stanie obiektywnie oceniać rzeczywistości, szkoda słów...

serek_x

Dobrze wiedzieć...Będę się wystrzegać tej strony;) bo lepiej żeby to była nieprawda...

Blondyn_103

Ta strona to jedna wielka choroba.
Z resztą wystarczy przeczytać podpis pod artykułem:
Polski Związek Patriotyczny,
Katolicko-Narodowy Ruch Oporu kontrjudaizacji i kontrdepolonizacji.
Wystrzegać się tego paskudztwa.

jacek75

Mało prawdopodobne...

jacek75

Polonica to faszystowska i antysemicka strona. Pasjonować się informacjami tam zawartymi mogą się tylko półgłówki albo dzieci w wieku gimnazjalnym.

movel

Ciekawi mnie Twoja definicja antysemityzmu...
Nie da się nie zauważyć,że ta witryna ma coś wspólnego z oszołomstwem, jednak ludziom myślącym polecam przejrzenie jej i skonfrontowanie z rzeczywistością.
Wracając do pana Wajdy, mimo kontrowersyjności jego osoby, przyznać trzeba, iż pewien poziom artystyczny utrzymuje (choć w niektórych jego dziełach drażni mnie gloryfikowanie systemu).

jacek75

"przyznać trzeba, iż pewien poziom artystyczny utrzymuje"- i to pomimo kontrowersyjności - takoś rzekł!
Klękajcie narody! Andrzej Wajda pewnie odetchnął z ulgą słysząc aprobatę, bo podobnie jak cała Ziemia zastygł w oczekiwaniu na Twój sąd.
Myślę, że podając wiadomości z takiego źródła kolego, sam wystawiłeś sobie opinie, a te pretensjonalne wynurzenia tylko pogarszają Twoja sytuację, nadając Twojemu ignoranctwu prawdziwie karykaturalny rys.
Ojciec Andrzeja Wajdy był przetrzymywany w Starobielsku a zamordowany został w Charkowie. To część zbrodni Katyńskiej. Nie masz pełnej wiedzy a luki zapychasz spiskowymi teoriami jakichś prawicowych dyletantów. Tak rodzą się oszczerstwa-z ignorancji i złej woli. Żałosne! Przeczytałbyś wywiad z Wajda, przeszukał Wikipedię zamiast zaczytywać się w wypocinach jakichś szowinistycznych neurotyków. Nie ma to jak zajawić się głupotą i robić minę wtajemniczonego.

Eddy

Mam nadzieję, że Kolega lepiej się poczuł po tym wpisie, choć z innych wnioskuję, że mogą być jakieś problemy lub zaburzenia.
Twoje zainteresowania filmowe lepiej świadczą o Tobie niż Twoje wypowiedzi, szkoda...

jacek75

Tyle że pan Wajda wcale tego nie ukrywał. O tym wszystkim powiedział, np. w wywiadzie dla Filmu

http://film.onet.pl/F,12728,1438138,1,596,artykul.html

Santino

>> Polonica.net, kolejna skrajnie prawicowa witryna, której członkowie przez zacietrzewienie nie są w stanie obiektywnie oceniać rzeczywistości, szkoda słów...
To nie jest żadna prawicowa witryna. To, że ktoś jest antysemitą i rasistą to cię uprawnia to nazywania ich prawicowcami. Prawica to wolny rynek i konserwatyzm. Obsesja na punkcie żydów i innych niepolskich nacji nie ma z tym nic wspólnego

aciddrinker

Tylko, że to kolejna strona quazipatriotyczna jaką odwiedzam, która w taki sposób epatuje agresją i uprzedzeniami...

serek_x

Rozumiem i w sumie masz rację. Ale nie nazywaj prawicowym czegoś co prawicowym nie jest.

aciddrinker

Nie wiem czy to prawda, ale jak chcesz ludziom udowadniać, że ojciec Wajdy nie zginął w Katyniu to jako źródła nie podawaj www.polonica.net :/ bo to nawet nie jest śmieszne, a żałosne. Nie chce mi się pisać dlaczego bo każdy średnio inteligentny człowiek to widzi.

Kuba_83

A jakie źródło proponujesz ? Przecież przyjaciele z tvn nie podadzą nigdy niewygodnych faktów o Wajdzie.
Może zrobią reportaż o tajemniczej śmierci ojca frytki w domu córki wajdy ? Przecież tak lubią wpieprzać się w cudze życie, tak szukają na siłę sensacji w tej uwadze.

Jordan66

"Przecież przyjaciele z tvn nie podadzą nigdy niewygodnych faktów o Wajdzie."
Taa- w TVN-ie jest nawet specjalny sztab ludzi (złożony z Afroamerykańskich masonów o Żydowskich korzeniach) który codziennie sortuje wiadomości na trzy kupki: "ważne - można na nich zarobić", "pierdoły - nie zarobimy na nich, podrzućmy je TVP" i " Extra - można na nich zarobić, ale że są to informacje, które w niekorzystnym świetle przedstawiają naszego Wielkiego Przyjaciela, Wodza-Słońce Towarzysza Wajdę, to nie tylko nigdy nie zobaczą światła dziennego, ale zniszczy je w zarodku specjalna grupa uderzeniowa -Wajdsskommando".
A na poważnie, to słyszałem plotkę o tym , że Fundacja rodzin Katyńskich udowodniła Andrzejowi Wajdzie, iż to nie jego ojciec tam zginął - ale nigdy nie byłem aż tak tym tematem zainteresowany, by to sprawdzić.

Jordan66

A między polonicą.net i TVNem to już nic pośrodku nie ma?

Sqrchybyk

Właśnie w tym problem że nie ma, same skrajności. Problemem jedynie jest to że nie ma u nas równowagi sił w mediach bo na rozkręcenie wielkich imperiów medialnych mieli kasę jedynie ci "właściwi" którzy nie wiadomo skąd posiedli wielkie majątki.

Jordan66

pssst! Stary! A Ty tez słyszysz jak w nocy czai się kukurydza? Ja tak mam! Wyłazi mi z miedzy klepek parkietowych i zapala światełko w lodówce jak nie widzę... Albo te głosy zza tapety!

Eddy

Ojej, co za riposta - zgapiłaś od Majki ?