Ten człowiek jest przereklamowany i nie wiem co w nim widzicie bo chciałbym usłyszeć chociaż jeden tytuł filmu Wajdy który zasługuje na miano dobrego napewno nie można tak określić jego ostatniego filmu " Katyń " gdzie jak na mój gust on sie skompromitował
"Kanał", "Popiół i diament", "Brzezina", "Krajobraz po bitwie", "Wesele", "Ziemia obiecana", "Człowiek z marmuru", "Panny z Wilka", "Człowiek z żelaza". To są filmy więcej niż dobre. Mało?
Dodałbym tylko jeszcze Dantona, Dyrygenta (podobno Bergman w 100 najważniejszych filmach świata umiecił go na drugiej pozycji) i Korczaka
Powiedz mi tylko jakie filmy Wajdy widziałeś że się wypowiadasz w ten sposób? Nie licząc oczywiscie Katynia.
Widział pewnie Pana Tadeusza i Katyń.
Jego najlepszym filmem jest "Popiół i diament" oraz "Człowiek z Marmuru". To arcydzieła kina światowego. Ale cóż, niektóre dzieci powinny dorosnąć.
Dziecko a może raczej dziecino ( z angielskiego pisząc ) nie masz zupełnie racji , Wajda jest mistrzem , skarbem polskiej kinematografii , to od niego wszystko się zaczęło i nie masz racji , wymień drugiego tak uzdolnionego polskiego reżysera to wtedy podyskutujemy szerzej.
Ale cóż możemy się spodziewać po osobie która jest fanem bajek typu: "101 dalmateńczyków","Zakochany kundel" seriali jak np "Odwróceni", "Co ludzie powiedzą?", czy też "Dziewczyna z sąsiedztwa", "Alo,alo" (o ile dobrze sprawdzilam Twoje typy na 10 pkt). Wiec kochanie wracaj do bajeczek a nie wypowiadaj się w kwestiach, na których totalnie się nie znasz.
Panie Andrzeju, niech im pan(tym bezmyślnym krytykantom) wybaczy, bo nie wiedzą co czynią...