Andrzej Wajda

Andrzej Witold Stanisław Wajda

7,5
8 278 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Andrzej Wajda

Wajda napisał na twitterze: "Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa z Wawelu Bitwa wygrana walka jeszcze trwa."
A wcześniejsza notka "Mam zapewnienie, że jeszcze w tym roku uda nam się usunąć z Wawelu grób Kaczyńskiego."

Proszę Państwa, ja wiem, że to jest strona poświęcona filmowi, wiem, że powinno się komentować tu mniej lub bardziej udaną (zwykle mniej) twórczość Wajdy... ale no po prostu nie można pozostać obojętnym na te słowa.
Tu by się przydał chociaż bojkot tego osobnika, bo rozumiem, że na przepędzenie go z kraju liczyć nie można. Nawet jeśli ktoś z Was nie cenił prezydenta Kaczyńskiego, to tak po prostu, PO LUDZKU musi przyznać, że na takie zdziczenie nie może być zgody.
Chyba napiszę list do tej postaci, z prośbą aby postarała się sięgnąć do głęboko ukrytych pokładów człowieczeństwa i przestała już straszyć przyzwoitych ludzi.

użytkownik usunięty
Cthulhu

Masz rację,że wszystkich do jednego worka wkładać nie można.Szanuję ludzi walczących za ojczyznę tych starszych,ludzi uczestniczących w powstaniu(nie Wałęse,bo dorobił sie na ludzkiej krzywdzie i tutaj ipn ma rację) jednak większość ludzi starszych dziczeje coś im odbija,ale z drugiej strony ludzie sami z siebie nie mogą gadać takich głupot ktoś nimi steruje,kampanie wyborcze,Watykan,Pismo Święte,rydzyk,wojny w Iraku,allach,ktoś tym steruje pytanie brzmi tylko kto i kiedy się to skończy,bo był Hitler,Stalin,Hussain i nic ludzi to nie nauczyło smutne.

Cthulhu

Co do strefy Euro to dodam, że mieliśmy farta nie wstępując do niej, bo teraz nieźle byśmy zabulili za tą przyjemność. Słowacja już się przekonała , że strefa Ero, to nie tylko przyjemność, ale też zobowiązania. 800 mln euro na pożyczkę dla Grecji Unia chciała wydębić od Słowaków, na szczęście zaparli się nogami i rękoma i nie chcą dać tej kasy. Normalnie cyrk z tej strefy Euro :))) Ciekawe na ile wycenili by pomoc Polski dla Grecji, na 2 może 3 mld euro i z czego byśmy zapłacili jak 50 mld zł. skarb państwa jest na minusie. Pewnie musieliby powodzianom zabrać zasiłki i zamrozić emerytury na parę lat i taki byłby sukces z wstąpienia do strefy Euro :))
Chociaż sama idea wspólnego pieniądza nie jest zła, tylko muszą jeszcze być do tego odpowiednie uregulowania, a nie tak jak teraz wszystko na gębę i niech Angela się martwi o całą Unię.

Ogarnia mnie pusty śmiech jak przypomnę sobie, co nie którzy politycy wygadywali pod publiczkę o rychłym wstąpieniu Polski do Euro, aby im tylko sondaże podskoczyły.

Na początku trochę liczyłem na PO, ale teraz zaczynam wątpić w ich kompetencje. Taki B.Klich minister obrony, a z wykształcenia lekarz psychiatra, historyk sztuki. No ludzie, rozumiem, że cywilny urzędnik nie musi być wojakiem, ale choć troszkę powinien coś wiedzieć o armii.
Za słabych ludzi mają, chęci może dobre, ale przy tej kadrze politycznej to oni nic nie zwojują. Będzie tylko sama propaganda ala pan Wajda i spółka i nic więcej.
Obym się mylił !

użytkownik usunięty
alpagaSatana

To moja ostatnia wypowiedz tutaj i znikam jak magik żyjcie w pokoju,uczciwie,szanujcie siebie na wzajem,kulturę na filmwebie podnoście,bo z nią ostatnimi czasy ciężko,nie dajcie się omamić,bo czasami racje mają ci co sa po podstawówce niż wysoko postawieni po studiach jak wynika np.z życia publicznego,Wajdę trzeba szanować chociażby za Kanał i Katyń, nie wierzcie co mówia w mediach,nie dajcie się omamić księżom,politykom itp.Ja znikam i na razie tyle.

Dagny_Juel

Popieram w pełni.

jarzyna118

Ale co? Bo ten kanał na Twitterze to nie wajdowy. I już go zdaje się nie ma.

Dagny_Juel

Gdybym bazował na niskich instynktach jak Dagny_Juel to z pewnością dałbym Wajdzie 10/10 za wypowiedź dotyczącą "Kaczki po Smoleńsku". Osobiście bym za skrzydełka przeniósł szkodnika na śmietnik (tam, gdzie jego miejsce). Jednakże filmweb to portal, na którym ocenia się filmy. To nie jest konkurs poglądów albo mister charakteru. Żenada