Andrzej Wajda

Andrzej Witold Stanisław Wajda

7,5
8 329 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Andrzej Wajda

Tak sie zastanawiam nad oceną... Jeśli chodzi o filmy, to 9, 10 mu sie nalezy. Ale jako człowiek... To nie więcej niż 2. Lewak i komuch...

el_Polaco

Szczerze mnie rozbawiłeś tą wypowiedzią może podasz jakieś argumenty że Wajda to komuch? Przecież jego filmy to przykład inteligentnie przenoszonych treści antykomunistycznych, dodatkowo znajdź sobie w ciekawostkach co myślał o nim komunistyczny minister kultury no i w jego zespole filmowym "X" powstał najbardziej antykomunistyczny film w historii polskiego kina - Przesłuchanie z resztą za ten obraz zespół ten został rozwiązany i jeszcze na dokładkę należał do Solidarności. Więc trochę pomyśl nim coś napiszesz lub jak wspomniałem wcześniej podaj jakieś argumenty bo w twoim poście nie widzę żadnych za wyjątkiem oskarżeń.

Kilinski

Zgadzam się! W innych okolicznościach można by to nazwac oczernieniem. Przez cały czas czytam, że A.Wajda to komunista, aparatczyk i itp. Faktycznie "Człowiek z żelaza " to strasznie propagandowy film, na zamówienie władzy:):).Gdzieś nawet przeczytałem, że Człowiek z żelaza " to film robiony na zamówienie zachodu.Zdecydujcie się wreszcie!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem