Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
75 987 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

ludzie ratujecie mnie !!!! prosze powiedzcier jaki jest najsmutniejszy film jaki ogladaliscie??? plis szukam jakis super smutnych filmów i nie wiem jaki to mo9ga byc!!!

Gimekiss

Szkoła uczuć była tak piękna i smutna, że płakałam chyba przez połowę filmu. Polecam!

Electra_Firefoxx

Jeszcze "Za wszelką cenę" jest bardzo smutne i naprawdę bardzo bardzo piękne ;(

Gimekiss

ale filmy z Angeliną tylko czy dowolnie obsadzone smutne filmy?

Gimekiss

moga byc i takie z angelina i takie bez to obojetne :))))) a im smutniejsze tym lepiej to co znasz jakies takie filmy?

Gimekiss

Smutny był "21 gramów" Alejandro Gonzáleza. Naprawdę polecam.

Gimekiss

tak, znam mnóstwo smutnych filmów :))) zaraz Ci coś wymienię - dziwne, że mimo, że obserwuję ten wątek to dopiero jak ktoś drugi odpowiedział to dostałam maila, że jest odpowiedź.

Będę wymieniać w kolejności w jakiej przyjdą mi do głowy (także nie myśl, że jak któryś tytuł jest wcześiej to jest bardziej smutny czy lepszy).
1. 'Heat' (Gorączka) Michaela Manna - bardzo smutny, piękny film - wspaniała muzyka i arcydzieło pod każdym względem. Jak jeszcze nie widziałaś to koniecznie obejrzyj bo film jest rozdzierający.
2. 'Życie Carlita' Briana De Palmy
3. 'Zakładnik' (Collateral) Michaela Manna
4. 'Informator' Michaela Manna - w miare dobrze się kończy, ale generalnie bardzo smutny film
5. 'Krwawy Romeo' z Garym Oldmanem moim ulubieńcem - głowny bohater mógłby powiedzieć 'kolejny dzień, kolejna tragedia'
6. 'Niebo' (Heaven, 2002) - ogromnie smutny film i rozdzierająco piękny
7. 'Bezsenność' - to pewnie znasz bo dość popularny film z Alem Pacino
8. 'Mary Reilly' - z Malkovichem - doskonała muzyka, dialogi, przesłanie
9. 'Tess' Plańskiego - również rozdzierająca
10. 'Pod osłoną nieba' - też raczej smutne choć nie wiem czy aż tak zdecydowanie, to jest długi film - niektórym się dłuży ale moim zdaniem jest naprawdę dobry
11. 'Joe Black' - oczywiście bardzo smutny
12. 'Morderca z Belfastu' - też smutny, ale nie wiem czy byłby w Twoim guście, jest brutalny, morderstwa są wyjątkowo okrutne i realistycznie przedstawione, ale film jest dobry, naprawdę dobry
13. 'Wywiad z wampirem' - sama nie wiem czy można uznać za smutny, no ale wymienię, jest w nim pewien smutek, ale nie jest to tak zdecydowane jak np. w 'Niebie'
14. '21 gramów' też może być - też smutne
15. 'Desperaci' - to jest bardzo dobry film i chyba też podpada pod smutne, właściwie to podpada jak najbardziej
16. 'Czarownice z Salem'
17. 'Truposz'
18. 'Trzynaste piętro' - tu są różne nastroje, ale smutek też
19. 'Niebezpieczne związki'
20. 'Dracula' Francisa Forda Coppoli
21. 'The Good Girl' - znakomity film i cholernie smutny
22. 'Zakochany bez pamięci'
23. 'Utalentowany Pan Ripley' - tu są różne nastroje, m.in. smutek, no ale ogólnie rózne
24. 'Fortepian' - zdecydowanie smutny
25. 'Pająk' - smutny, ale mnie nie urzekł, jak dla mnie zbyt przewidywalny od samego początku
26. 'Edward nożycoręki' (!)
27. 'Siedem'
28. 'Kodeks 46'
29. 'Oko obserwatora' z Ewanem Mc Gregorem
30. 'Don's Plum' też dość smutny, ale nie wiem czy odpowiedni do tej listy
31. 'Przekleństwa niewinności'
32. 'Kochanek'
33. 'Vanilla Sky' (no i też 'Otwórz oczy' ale uważam że Vanilla Sky jest lepsze)
34. 'Wichrowe wzgórza' - jakakolwiek ekranizacja
35. 'Intymność'
36. 'Miłość z wrzosowiska'
37. 'The million dollar hotel'
38. 'Pianistka'
39. 'Requiem dla snu'
40. 'Młody Adam'
41. 'Za drzwiami sypialni'

Na razie tyle mi przychodzi do głowy. Może sobie coś wybierzesz i może będzie właśnie takim smutnym filmem jaki Ci wpasuje:)
Na pewno 'Niebo' byś mogła obejrzeć 'The Good Girl', 'Tess' - to takie bardzo smutne filmy, gdzie właśnie to uczucie dominuje.

Gimekiss

a z Angeliną smutne to by były

1. Gia - super smutny film
2. Przerwana lekcja muzyki
3. Grzeszna miłość
4. no i tak średnio smutna 'Gra w serca' - dawno to ogłądałam, bardzo fajny film, ale czy smutny to nie wiem - nie jest jakoś szczególnie smutny, choć trochę smutku jest

a bez Angeliny jeszcze

1. 'Wielki Gatsby' - pewnie każda ekranizacja, ale mi chodzi o tą z 2000 Markowitza
2. 'Podejrzany' z 2000 z Hackmanem
3. 'Gorzkie gody' - też w zasadzie, ale to trzeba być bardzo otwartym na sex żeby to oglądać
4. 'In the Heart of Midnight' - super magiczny i smutny
5. 'Carrington'
6. 'Apartament zero' podobny nastrojem do 'Barton Fink'
7. 'Dzika orchidea 2', 'Dzika orchidea 3', jedynka też trochę ale jedynka nie jest taka smutna, dwie pozostałe części zdecydowanie smutne
(z tymże to nie są części dosłownie - to zupełnie oddzielne filmy, oddzielne historie)
8. 'Farinelli: ostatni kastrat'
9. 'Czerwony smok' (Manhunter) Michaela Manna
10. 'Gra pozorów' też bardzo smutne
11. 'Lulu na moście' wieki temu oglądałam ale było piękne i smutne
12. 'Mroczne sekrety' (In the Company of Darkness) - wybitne choć niedocenione
13. 'Pragnę Cię' (I want You) - mega smutne - niesamowity film - strasznie szarpie wnętrze
14. 'Portret damy' to chyba tam jest taki tekst, który mniej wiecej brzmi: 'trzy dziewczyny siedziały w ogrodzie, jedna haftowała, jedna czytała, a najpiękniejsza płakała' - tekst podobny do tego, może coś innego robiły:) i w innej ilości, ale najpiękniejsza płakała - to oddaje istote piękna smutnych rzeczy
15. 'Nie umieraj póki mi nie powiesz dokąd idziesz' - jak to zdobędziesz skądś to mi napisz :)
16. 'Kissed' (Zimny pocałunek) - o nekrofilii
17. 'Samotne serca'

Eleonora

A najsmutniejsze to bym dała przede wszystkim Tess, Niebo i Plac Waszyngtona - to jest czołówka smutku. Następnie Carrington, Gorączka, Edward Nożycoręki, Życie Carlita, Całkowite zaćmienie, Mary Shelley's Frankenstein, Mary Reilly, Joe Black, przy czym Carrington i Gorączka też mogłyby pójść do samej czołówki bo przepojone są ciągłym smutkiem.

Tak nawiasem mówiąc to ciekawa jestem czy osoba, która założyła ten wątek faktycznie nadal jest nim zainteresowana:) Czy też może potrzebowala tych filmów pare dni temu, a teraz już za późno - ciekawe - odezwij się więc Gimekis i skomentuj nasze/moje wypowiedzi i napisz może do czego konkretnie to zbierasz bo może to jakieś ciekawe przedsięwzięcie:)

Gimekiss

Smutne filmy to:
Kochanek
Wichrowe Wzgórza
Trędowata z Elżbietą Barszczewską, bardzo smutny ,piękny film
Księżna Łowicka
Casablanca
Sin City,dlatego że zginął Hartigan
Kanał
Harry Angel
Love Story

Gimekiss

Jeszcze zapomniałam o Titanicu i Kolumbowie.Napisz czy moje propozycje Ciebie zainteresowały.

Natasza882

Dla mnie "Za wszelką cenę" i "Podaj dalej" naprawde piękne i smutne filmy

Gimekiss

w sumie to niemam po co pisać, bo Eleonora już wyczerpująco Ci odpowiedziała. dodam jedynie że film Gia jest naprawde smutny i warty obejzenia. No i Titanic. Jeszcze też Przerwana lekcja muzyki, choć mniej. Może jeszcze lot nad kukułczym gniazdem.

niobe_2

hehehe po tym co mi daliscie to mam ogladania na pare lat:PP
bardzo wam dziekuje napewno skorzystam z waszych propozycji
thx thx thx ;D;D;D

Gimekiss

Hmmm a co z "BEZ GRANIC" z Angelinką?? Piękny dramat

Gimekiss

Z Angeliną Jolie najsmutniejszy (moim zdaniem) był "Bez granic". Bardzo piękny i smutny ;(
A inne to:
"Szkoła uczuć"
"John Q"
"Podaj dalej"

To są takie naprawdę smutne i piękne filmy na których ryczałam.
Pozdrowienia!

użytkownik usunięty
Gimekiss

naprawdę smutym filmem, ale bez angeliny jest zielona mila..

bo ja wiem - bardzo dobry film, ale znowu nie aż tak smutny - obejrzyj 'Niebo'