Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 739 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

IMHO sa ladniejsze aktorki, chociazby Theron, Bellucci czy Beckinsale.

no ale kazdy ma swoj gust, prawda?

metmass

BELLUCCI tak THERON nie BECKINSHALE nie JOLIE tak

JohnnY_3

o co wy sie kłócicie przciez i tak najpiekniejsza jest Winona

metmass

Racja, każdy ma swój gust. Co do wyglądu to wymienione panie są bardzo ładne. I grają też dobrze.
Pozdrawiam

kakihara_2

tezx tak mysle aczkolwiek angelina nie jest slodka idiotka jakas blondynka i to najbarzdiej w niej pociąga

JohnnY_3

Jolie ma w twarzy wiele charakteru IMO.
W grze aktorskiej też, chociaż nie każdy to musi lubic.

kakihara_2

Najważniejsze, że nie jest tylko piękna, ale też utalentowana i ma dobre serduszko ;)

JohnnY_3

Drogi Piracie :) nie wiem na jakiej podstawie odwołujesz się do "słodkiej idiotki" - rozumiem że chodziło Ci o wymienioną Charlize Theron... otórz człowieku myślący stereotypowo nie każda blondynka jest przysłowiową blondynką znaną nam z powszechnie opowiadanych dowcipów. Angelina i Charlize mają kompletnie inny typ urody, ale nie można ich oceniać w kategorii koloru włosów!!! Prawda że Angelina jest z wyglądu niezwykle charyzmatyczną postacią, natomiast Charlize jest raczej jej zaprzeczeniem gdyż jej uroda jest niezwykle dziewczęca i słodka. Fakt ten jednak nie umiejsza jej zasług w powszechnie znanym przemyśle filmowym. Ba, co więcej Charlize imponuje doskonałym zmysłem w wyborze repertuaru filmowego. Wybiera ambitne kino, zwykle są to filmy oparte na faktach, przez co niezwykle rzeczywiste. Tego niestety nie można ostatnio powiedzieć o Angelinie. I zanim coś napiszesz, zastanów się dwa razy. Pozdro :)

Joern

zaskocze cie nie chodizlo mi o Charlize Theron powiedzialem ogolnie ze nie jest slodka idiotka mczy ja napisalem ze chodzi o blondynki i nie mysle stereotypowo a co do samej Charlize to uwazam ja z apiekna kobiete ale ja wole gorace namietne i zmyslowe kobiety jak Angelina a nie kobiety z dziewczeca uroda ale charlize jest za to lepsza aktorka czego nie da sie ukryc

Joern

co do ambitnego kina Charlize to nie wiem czy Slodki Listopad jerst ambitnym kinem ambitne kino to dzialka Meryl Streep najlepszej i najpiekniejszej aktorki na swiecie a podobnie jak angelina charlize miala kilka wpadek filmowych alepodkreslam jescze raz UWAZAM ZE CHARLIZE JEST LEPSZA AKTORKA i ze jest tez piekna kobieta to tyle pozdrawiam

JohnnY_3

Oj drogi Piracie wybrałeś sobie jeden film z ponad 20, nie jest to żadne super osiągnięcie ale Meryl Streep też posiada wpadki..pozdro :)

Joern

O co tu się kłócić? Każdy aktor "posiada" wpadki i tego nie da się ukryć, że nawet najlepszym aktorom się zdarzają.

A jeśli chodzi o Angelinę i Charlize - nie można się sprzeczać - są to dwie zupełnie inne kobiety, grają inne role, mają inny styl. Charlize nie wcieliłaby się tak dobrze w role Ms. Jolie i na odwrót, bo to dwa różniące się charaktery.

Życzę szybkiego wyjaśnienia sprawy :)

virus_2

Wbrew temu co piszesz uważam że Charlize wcieliłaby się doskonale w rolę Angeliny..ale spox każdy ma swoje zdanie. Pozdro :)

Joern

A ja również nie uważam, żeby Charlize mogłaby zagrać, np. Sway z 60 Sekund lub Larę.. A również Angelina nie nadawałaby się, np. do Słodkiego Listopada lub Adwokata Diabła... Chociaż miłoby było zobaczyć je w tych rolach :) Byłoby to z pewnością ciekawe doświadczenie.

Chociaż biorąc pod uwagę, że Lara Croft mogłaby równać się Aeon Flux, a Sara z Adwokata Diabła mogłaby się równać Angie w Przerwanej Lekcji Muzyki... Wszystko trzebaby było rozważyć.

Pozdrawiam :)

virus_2

Wbrew temu co piszesz uważam że Charlize wcieliłaby się doskonale w rolę Angeliny..ale spox każdy ma swoje zdanie. Pozdro :)

JohnnY_3

joern co bylo wpadka meryl streep? porownujesz meryl do charlize?????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ??? bo nawet nie wypada

JohnnY_3

Piracie, jesteś trochę zawziętym i egoistycznym człowiekiem. Myślisz, że tylko Ty zawsze masz rację??? Tobie się podoba gra Meryl Streep, a Joern podoba się gra Charlize i nie ma się o co denerwować. To, ze Mrs. Streep jest aktorką z poprzedniego wieku (:)) to nie znaczy, że nie można jej do nikogo porównać.
Ja uważam jak Joern, że Charlize dobrze gra i jest bardzo ładną kobietą ale Ty możesz mieć oczywiście własne zdanie i nikt Ci tego nie broni. Po prostu wyluzuj trochę.

Electra_Firefoxx

oki spoko tylko meryl nie ma wpadek aktorskich bo jest LEGENDA KINA a Charlize nie jest jescze zasluzona oprocz Monstera i Dalekiej polnocy dwa filmy to troche z amalo do filmografii meryl tym barzdeij ze gra Charlize zaczyna zchodzic ponoc na psy ale nie wazne i meryl nie jest aktorka z poprzedniego wieku bo nadal gra we filmach ok nie przeszkazda mi to z eona lubi tamtą a ja inną ale blagam nie porownujcie Meryl do Charlize ze wzgledu na szacunek dla Meryl

JohnnY_3

Drogi Piracie :)

Nigdy bym nie ośmieliła się porównać legendy kina patrz Meryl Streep do Charlize Theron która w niewielkim aczkolwiek w znaczący sposób zdążyła zaznaczyć swoją obecność w kinematografii. Wyobraź sobie mój drogi Piracie iż Meryl Streep jest moją ulubioną aktorką której wystawiłam także 10/10 i niebywale zasługuje na szacunek jakim ją także i ja dażę.

A jeśli chodzi o wpadki Meryl to rozczarowała mnie w: Broniąc życia i Ze śmiercią jej do twarzy. Rozczarowanie to wynikało z faktu iż przyjęła role wpisane w fabułę dosyć mało interesującą. Osobiście wolę ją w repertuarze dramatycznym, tam ujawnia swoje nieprzeciętne umiejętności. I bynajmniej nie uważam jej za aktorkę dawnego pokolenia.

Nie wiem skąd wieści iż Charlize "zaczyna schodzić na psy" - myślę że wynikało to z chęci ośmieszenia mnie na tle aktorki którą lubię. Cóż osobiscie mam nieco inne wieści na temat jej poczynań aktorskich chociażby fakt że zaczyna realizować film "The Ice at the Bottom of the World" - kolejny dramat w którym zagra jedną z wiodących postaci czy też fakt iż prawdopodobnie zagra samą Marilyn Monroe w filmie nakręconym przez Toma Hanksa. Jeśli uważasz że to oznaka "schodzenia na psy" to niech i tak będzie. Niech spada na łeb, na szyję.

Charlize jest zasłużona tylko ze względu na 2 filmy...Nie zgadzam się kompletnie..Oprócz wymienionych pozycji świetna była również w : "Głowa w chmurach", "Wbrew Regułom", "The life and death of Peter Sellers" czy chociażby "Adwokacie Diabła".
pozdro :)

Joern

Zgadzam się - Adwokat Diabła był wyśmienity!! Jeden z najlepszych do tej pory filmów.

Wbrew opinii jaką wyraził Pirat, nie zgadzam się, że Słodki Listopad był złą produkcją. Był to bardzo poruszający serce film, romantyczny i przyjemny. Taka jest moja opinia...

Joern

ZE SMIERCIA JEJ DO TWARZXY to nie wpadka aktorska tlyko wepadka scenariuszowa bo zagrala ja genialnie a dlazcego miala w niej nie zagrac? owszem jest aktorka dramatyczna ale czasami moze udowodnic ze jest wszechstronna i w komedii tez jest dobra a Charlize tez dalem niezla note :) wiec nie wiem o co klotnia fakt faktem nigdy Charzlize nie bedzie wybitna jak Meryl Streep Shirley Maclaine Susan Sarandon czy Sally Field ale moze byc dobra

JohnnY_3

Kurcze Piracie czemu uważasz że nie będzie tak dobra?? Ma przed sobą jeszcze kupę czasu na zagranie w wielu ciekawych filmach. Na pewno nie będzie z niej Meryl Streep, Susan Sarandon czy Sally Field, z tym się zgadzam bo to jest Charlize Theron. Nie wiem czemu ludziom zbiera się na porównywanie aktorów do siebie. Grają w innych filmach, różnią się wiekiem, prestiżem i doświadczeniem, co jednak nie oznacza że trzeba kogoś tłamsić w zarodku. Ja u Charlize widzę ogromny potencjał ale takze w konsekwencję w tym co robi i to mi się podoba. Swoją drogą ostatnio otrzymała nagrodę na Festiwalu Filmowym w Los Angeles za wkład w rozwój kina niezależnego.
pozdro :)

Joern

nie chdoizlo mi to ze bedzie taka sama jak susan czy meryl tylko ze nie bedzie tak doceniana jak one ja osobiscie troszke lubie charlize ale jest DOBRA aktorka chyba TYLKO dobrą

JohnnY_3

Jeśli uważasz że nota 7/10 dla Charlize Theron jest zasłużona to spox, tylko nie rozumiem dlaczego Courtney Cox, Keira Knightley,Lisa Kudrow, Madonna czy Kasia Cichopek zasługują na 10/10?? Wiem że każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje ale heh mówisz tutaj o wkładzie Charlize w rozwój kinematografii i o tym że zagrała podobno w 2 dobrych filmach. Ciekawa jestem wobec tego co powiesz na temat wyżej wymienionych osób..?
Pozdro :)

Joern

kasie cichopek mam w ulubionych bo jest LADNA a MADONNE bo jest najwieksza gwiazda obecnie a po za tym ULUBIONE nie znaczy NAJLEPSZE a co do Keiry Knightley to sie chyba pomylilas bo charlize w jej wieku nie miala takich sukcesow a 7/10 to jest ocena DOBRA czyli nie tak zle

JohnnY_3

Twoja argumentacja jest po prostu przednia..Cichopek jest ładna więc dostaje 10, Madonna to ikona pop-kultury też dostaje 10 ( nie kwestionuję że jest ikoną, ale to jest portal filmowy, a nie popularnościowy tudzież konkurs piękności), a Keira jest lepsza od Charlize bo taa w jej wieku nie była znana..hehehe gicior Twoje argumenty przemawiają za Twoimi ocenami. Pozostawie je bez komentarza..pozdro :)

Electra_Firefoxx

Pani Electro Feirefoxx bardzo dziękuję za obronę mej osoby. W razie problemów na jakimkolwiek forum proszę wezwać me wsparcie a z pewnością pobiegnę z odsieczą :P pozdro :)

Joern

Firefoxx oczywiście, przepraszam za tę okropną literówkę.

Joern

A ja przepraszam za okreslenie Meryl "aktorką poprzedniego wieku". Chodziło mi o jej wiek i doświadczenia filmowe :) Bo jest już "dosyć" dojrzałą gwiazdą, a teraz (niestety) zwraca się bardziej uwagę na młodziutkich debiutantów. Te starsze odchodzą na drugi plan...

Electra_Firefoxx

Kurcze Electro Firefoxx bez dwóch zdań lubię Cię :)

Joern

Miło mi i nawzajem :) Mamy podobne gusta filmowe.

Joern

co do Courtney i Lisy to chyba PRZYJACIOL nie ogladalas

JohnnY_3

No to Cię rozczaruję bo oglądałam, czyli jeden serial wystarczy do tego aby wystawić aktorowi 10/10?? Jeśli masz takie kryterium to tylko się zastanawiam dlaczego potrafiłeś docenić Meryl Streep..

Joern

courtney cox w jednym serialu? a ogladalas 4 serie krzyku? no wlasnie!!! Charlize ejst wg mnie dobra aktorka i wystawilem jej DOBRA note ale moze dam jej 10 jak Jodie Foster hehe ? lepiej nie bo to bylaby wojna Charlize i Jodie z tego samego pokolenia na tym samym sczezblu? wstdyzilbym sie potem na miescie

JohnnY_3

charlize da dupy tam i tu przytuje 20 kg do roli zagra dziwke i wielka gwiazda

JohnnY_3

Nie uważasz, że z tym to przesadziłeś?!?!?! Współczuję Ci jeśli umiesz bronić się tylko w taki sposób... Bez jakichkolwiek prawdziwych argumentów tylko wyimaginujesz sobie jakąś bajkę i szczęśliwy, że coś wymyślił. Człowieku! Wrzuć na luz i znajdź sobie jakieś prawdziwe argumenty, później dopiero coś pisz (zapomniałam - jeszcze pomyśl zanim napiszesz).

A co do Charlize - ona zasługuje na 7/10 a Cichopek na 10/10 - no brawo!! A czym ona sobie na taką ocenę zasłużyła?? URODĄ?? Twoje rozumowanie jest niesamowite... A Madonna czym?? Talentem wokalnym?? Sorry, ale tu chodzi o FILM, GRĘ AKTORSKĄ I KREOWANIE POSTACI!! Powiedzmy sobie szczerze, że Madonna nie jest dobrą aktorką...

A po za tym - to forum jest o ANGELINIE JOLIE, a nie o Charlize Theron, Madonnie, czy Kasi Cichopek.

Pozdrawiam

Electra_Firefoxx

ok electro ale ulubione to nie znaczy najlepsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
madonna jest GWIAZDA od 26 lat jest i ma dobry glos tak jak DOBRA aktorka jest charlize ale ejst slodka idiotka i bl;ondynka niestety wazne ze christina millian jest wybitna piosenkarka bo masz ja w uluionycvh ale czekaj? ile nagra plyt? 2 a madonna hehehe NIE POLICZE

JohnnY_3

Po pierwsze: Czy ja mówię coś o ulubionych?
Po drugie: Ja nie lubię Madonny. Nie podoba mi się jej zachowanie, ani muzyka. A po za tym to na początku kariery W OGÓLE nie umiała śpiewać, dopiero później została tego nauczona. Z jej piosenek podobają mi się jedynie "Papa Don't Preach", "Don't Cry For Me Argentina" i "Like A Virgin", bo to były przeboje. Wymiotowac mi się chce teraz, gdy słyszę utwory "Sorry" lub "Hung Up" a teledyski do tych piosenek po prostu są obleśne. Ale ok - masz prawo myśleć inaczej, a ja nie muszę tego oglądać. Po prostu jej nie lubię.
Po trzecie: Christinie dałam 10, ponieważ ma bardzo fajny głos i bardzo dobrze wychodzi jej granie w komediach romantycznych. Jest jedną z moich ulubionych piosenkarek. Po prostu... chciałam podwyższyć jej średnią chociaż troszkę, bo zasługuje na wyższą...
Po czwarte: Co masz do słodkich blondynek? I dlaczego uważasz, że Charlize to idiotka? Masz na to jakieś konkretne argumenty, bo nie sądzę. Theron nie jest głupia, jest świetną aktorką. A jeżeli sądzisz w ten sposób, że skoro, np. ja jestem blondynką i jestem uwazana przez mężczyzn za atrakcyjną, to od razu jestem idiotką, to po prostu nie rozumiem, w jaki sposób Ty myślisz... Może wytłumaczysz?

JohnnY_3

Już się wstydzisz skoro obniżyłeś noty Madonnie i Kasi Cichopek co prawda do 9 ale zawsze.. jej więc jesteś fanem Przyjaciół i Krzyku...Wobec tego masz rację Charlize zasługuje na ocenę 7/10...hehhehe śmieszny z Ciebie człowieczek :p trzymaj się ciepło..a propo Charlize urodziła sie w 1975, a Jodie Foster w 1962 ale dla Ciebie jest to chyba mały szczególik, prawda?? pozdro:)

Joern

wg ciebie krzyk i przyjaciele to slabe filmy??? a obnizylem im noty bo rzeczywiscie aktorkami nie sa ale Tori Amos tez nie ejst aktorka!!!!!

Joern

i droga Electro z pewnoscia Courtney Cox ejst lepsza aktorka niz Bruce Willis aktorem niestety

JohnnY_3

electro i 10 dla RIHANNY a gdzies to cudo zagralo? cihopek przynajmniej gdzies zagrala no i jest ladna i tak ZA URODE DALEM JEJ 10 tylko za to przyznaje sie ty mi mowisz o madonnie ktora mimo malin ma zloty glob a ty dalas 10 rihannie ???????????????? przesada

JohnnY_3

Uppsss no rzeczywiście Tori dostała 10 i jakoś nie zauważyłam jak edytowałam głosy.. się naprawi.A Przyjaciele i Krzyk to zdecydowanie za mało żeby wystawić aktorowi 10. Wybacz ale nie uznaję Krzyku za dobry film, ale wszystko to rzecz jasna kwestia gustu. Początkowo podobnie jak Ty wystawiałam oceny na filmwebie, z czasem jednak doszłam do wniosku że jest to bezsensowne, ale Ty już zrobisz jak uważasz. Pozdro :)

Joern

nie kaze ci edytowac glos dla Tori Amos bo jest znakomita pisoenkarka i mas zprawo ja miec w ulubionych tylko nie wypominaj mi madonny ok? po za tym po raz 10 mowie ze ULUBIENI nie znaczy NAJLEPSI

JohnnY_3

A jeżeli chodzi o to co napisałeś do Pani Electry to powiem tak :
z pewnością koleżanka podobnie jak Ty wzięła pod uwagę fakt że Madonna w wieku 16 lat nie nagrała pierwszej płyty natomiast zrobiła to w wieku 25 lat!! I co więcej nie była znana w wieku 18 lat tak jak jest teraz Rihanna, idąc Twoim tokiem rozumowania taka odpowiedź powinna Cię usatysfakcjonować. A więc narazie.

Joern

droga joern ale jakie wtedy byly czasy? nie bylo wtedy plyt cd i niew bylo rozpowszechnionego radia jak teraz internetu i telewizji wiec przykro m iale rihanna dzieki telewizji radiu i internetowi jest znana glownie dlatego bo jest ladna fakt bardzo ja lubie ale porownywanie jej do madonny ciekawe czy za 25 lat ktos bedzie znal rihanne a madonna nie nagra pierwszej plyty w wieku 25 tylko 20 lat sukces w wieku 16 lat to odniosla Britney Spears ktora juz prawie 10 lat jest na scienie i fakt faktem nie umie spiewac ale byla megagwiazda

JohnnY_3

Wytłumaczę Ci, Piracie, kryteria moich ocen. Jeżeli uważam, że ktoś nie zasługuje na wysoką ocenę do daję mu 1, a jeśli ma za niską to daję 10, jeżeli podobają mi się co najmniej dwa dzieła jakiegoś artysty, ale uważam, że jego ocena na filmwebie jest w miarę ok to daję mu 5. Inaczej nie oceniam (między 1, 5 a 10).

A co do Rihanny - ona jest tylko i wyłącznie piosenkarką, więc oceniam jej głos i to jak śpiewa. A Madonna jest i piosenkarką i aktorką - oceniam to jak gra, a właściwie podwyższam lub obniżam ocenę :)

Electra_Firefoxx

Jeszcze co do Rihanny - rzeczywiście Joern ma rację - podziwiam ją za to jak szybko doszła do światowej sławy i jakim jest kwitnącym talentem. Pomyśl sobie, kochany, że podczas Barbados Music Awards w 2005 r. wygrała we wszystkich kategoriach. W wieku 18 lat ŚWIATOWA SŁAWA - to chyba się nie powtarza tak często, prawda? Jeszcze na dodatek jej pierwszy singiel - Pon De Replay - zdobył 1 miejsca na top listach całego świata!

Electra_Firefoxx

fsajny tok rozumowania ale 4 czesci krzyku i kilkaset odcinkow przyjaciol to nie DWA DZIELA artysty a Krzyk to klasyk o ktorym zawsze bedzie mowa przy wymienianiu horrorow a o dalekiej polnocy juz wswzyscy zapomnieli a tak na marginesie nie zwiazane z tematem ogladalas film Transamerica?

JohnnY_3

Powiem szczerze, że mi Krzyk się nie podobał. Dla mnie dobry horror jest taki, na którym jestem w stanie się wystraszyć. Ogladałam w środku nocy i jakoś mnie nie ruszyło... Co do horrorów to jestem bardzo wybredna i bardzo trudno mnie przestraszyć, może dlatego mi się nie podobał.
Z pewnością Krzyk będzie wymieniany, gdy będzie mowa o kultowych horrorach, ale to jest już kwestia kogo innego.

Być może oglądałam, być może nie. Oglądam bardzo wiele filmów i nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich. Tkwią w mojej pamięci tylko te, które wpłynęły w jakiś sposób na moje zycie... A o co chodzi?

JohnnY_3

Nie nie widziałam ale z pewnością nadrobię, a jeśli chodzi o dalszą dyskusję to już nie mam na nią siły.. Jeszcze napiszesz jakieś innowacje jak : Keira Kightley jest równie dobrą aktorką jak Meryl Streep i co wtedy? Chyba już tylko śmierć ze śmiechu. Do może kiedyś usłyszenia. Pozdro :)