Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
75 267 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

To chyba jakieś nieporozumienie.
Czy tak świetna aktorka nie zasługuje na wyższe miejsce?

airelle_3

zdecydowanie zasługuje, powinna byc w pierwszej 100

airelle_3

Owszem zasługuje na wyższe miejsce.Jest dobrą aktorką.

airelle_3

Niektorym sie ona po prostu nie podoba,to dadza jej jeden, ale nie widzieli filmow takich jak GIA, czy Przerwana lekcja muzyki, to się nie dziwcie :]
Dla mnie to jedna z najzdolniejszych aktorek "średniego" pokolenia...
Wracajac do urody, to kazdy ma swoje gusta, ale nie mozna zaprzeczyc, ze jej jest ciekawa :]

airelle_3

powinna byc w pierwszej 100!
to najlepsza aktorka jaką widziałem!
jest swietna i piękna!
a przy okazji bardzo dobra

airelle_3

Moim zdaniem jest najseksowniejszą kobietą , która stąpa po tej planecie , ale najistotniejsze ,że jest wspaniałą,utalentowana aktorką .
Jest dość kontrowersyjna i niestety wiele osób postrzega ja przez pryzmat skandali z jej udziałem .
Tak ,powinna być przynajmniej w pierwszej 50 , ale to żadna nowość ,że ten ranking jest daleki od ideału i nie należy się nim sugerować .

Roxy555

Moim zdaniem...

Ocenia się aktora, tak?
A niestety wiele osób ocenia pod względem urody, skandalów, stylu życia i na podstawie jednego obejrzanego filmu.
To jest najbardziej denerwujące.

Wydaje mi się, że powinni dodać liczniki takie jak *Uroda* i *Życie prywatne*. >.<

Roxy555

Tak samo wiele osob ocenia ja jako dobra aktorke, bo jest bardzo ladna. Glupie gadanie.

airelle_3

Ja uważam, że powinna być w pierwszej dwudziestce. Obejrzałam dzisiaj "Gia" i byłam pod wrażeniem. Angelina świetnie gra w filmach i do tego ma bardzo specyficzną urodę.

Karolcia15_2

kazdy kto widział film Gia lub Przerwana lekcja muzyki, powie że Angelina to wspaniała aktorka, uważam że Angie zasługuję miejsce conajmniej w pierwszej 100, wśród oceniających sa fani i osoby, które oglądały wiele filmów z Jolie, lecz większość to fani Hilary Duff i Miley Cyrus, którzy nie znaja prawdziwego i dobrego filmu

Hibbies

Angie jest zajebista aktorka i do tego bardzo urodziwa kobieta a rankingiem nie ma sie co przejmowac bo jest do dupy... skoro jakas Sophia Bush (KTO TO JEST ^^?) od ponad tygodnia utrzymuje sie w pierwszej 30-tce to ja nie mam nic wiecej do powiedzenia na temat rankingu.

Hibbies

W tym sęk, że Jolie od 9 lat (od "Przerwanej...") IMO nie zagrała w niczym, w czym mogłaby się wykazać aktorsko. Od prawie dekady to prawie wyłącznie kino rozrywkowe, gdzie wystarczy się co kilka minut uśmiechnąć, pokazać przysłowiowego cyca (niestety w jej wypadku ostatnio coraz częściej), który i tak nie zdoła się przebić przez feerię efektów specjalnych.
Wracając do 9 lat "niemocy" stricte wysokoartystycznej - młodzież głosująca "dziesiątkami" na sztuczne wytwory amerykańskiego szołbiznesu często uważa filmy starsze niż 5 lat za prawdziwe starocie i wołami ich nie zaciągniecie do obejrzenia wspominanych najczęściej "Przerwanej lekcji..." i "Gii".

airelle_3

Ja dałam jej 10 ,bo to moja ulubiona aktorka ,ale nie oczekuje,że nagle znajdzie się w pierwszej setce, mimo ,że zasługuje na wyzsze miejsce .
Myślę,że co najmniej 40 procent osób odwiedzających filmweb , to miłośnicy filmów typu "American Pie" . Jest też mnóstwo osób ,którzy jej nie cierpią , ponieważ uważają ,że rozbiła małżeństwo Brada i Aniston .
Tak oczywiście nalezy oceniac aktora/aktorkę biorąc pod uwage talent i umiejętności ,a nie zycie osobiste . Niestety wiele osób tego nie rozumie, są chyba zbyt tępi aby to pojąć .
Wystarczy spojrzeć na Top 100 . Jim Carrey na miejscu 18 ! To chyba gruba przesada, moim zdaniem nie powinien sie znaleźć nawet w pierwszej 200.
James McAvoy - 75. Myślę ,że jest obiecujący i dobrze rokuje na przyszłość,ale nie widzę go w Top 100 .

Roxy555

Angelina wskoczyła do pierwszej 100, oby tak dalej to może w końcu uzyska odpowiednią dla siebie notę

airelle_3

Kiedy piszę tego posta Angelina jest na 98 miejscu - jak dla mnie powinna być co najmniej w pierwszej dwudziestce! Genialne role w Girl, Interrupted, Gia, Playing By Heart, Foxfire, Original Sin, nawet w komercyjnych Tomb Raider'ach była świetna :)

Sharis

Oczywiście, że Jolie powinna być wyżej w rankingu, ja jej dałam 10/10.

Lady_von_Teschen

Nie zasługuje. Jest tysiące innych dobrych i lepszych aktorek od jakiejś tam Jolie.
Ona jest znana z dzieci i z urody która przemija coraz szybciej.

Nie powinna być nawet w pierwszej 100.

dziabonczek

Dla mnie to przede wszystkim znakomita aktorka, zobacz jakieś starsze filmy z jej udziałem, a się przekonasz..

Lady_von_Teschen

Nie jest sztuką zagrać raz czy dwa razy w dobrym filmie.
Prawdziwa "znakomita aktorka" jak to nazwałaś ma nie tylko talent ale i ambicje, wiele znakomitych, RÓŻNYCH ról.

Do wybitność,znakomitości itd daleka, oj daleka, droga.

dziabonczek

Ona nie zagrała "raz czy dwa razy" w dobrym filmie, bo znakomita wiekszość filmów z jej udziałem waha się od dobrych po arcydzieła. I że niby Angelina nie jest ambitna? Pomijając różne przedsięwzięcia humanitarne, gdyz nie o nich mowa tylko o aktorstwie, to Angie zagrała w filmach poruszających takie tematy jak: skrajna bieda w Afryce i trudności z niesieniem w te rejony pomocy ( junty wojskowe przywłaszczaja sobie sporą część przesyłek) - "Beyond Borders"; bestialskie morderstwo amerykańskiego dziennikarza i dramat jego żony - "A Mighty Heart"; dramat matki, która próbuje odnaleźć porwanego syna - "The Changeling"; narkotyki, samotność w blasku fleszy, AIDS - "Gia"; mogłabym dalej tak wymieniać i analizować, ale po co skoro anty-fanów nie przekonam, a fani wiedzą że Angelina WYBITNĄ AKTORKĄ JEST i kropka :P

Sharis

Nie " i kropka" bo mam wrażenie że mamy zupełnie inne ktyteria oceniania. Któraś ma chyba zaniżony poziom i chyba nie jestem to ja.

Powiedz mi o znanym filmie zagranych przez Jolie. O ZNANYM.
Tomb Rider- film polega na strzelaniu dziewczyny w warkoczu.
Mr&Ms Smith- film znany z afery która powstała na planie. Itd.

Gia była nakręcona 10lat temu, wybacz, to za mało by móc uznać kogoś wybitnym. Nie sztuką jest zagrać 2-3 filmy na dobrym poziomie.

Jolie miała dobry start, zagrała dobrze w Przerwanej lekcji muzyki, ale straciła tą opinię poprzez granie w filmach komercyjnych, poprzez granie w ciągle tych samych filmach.

Nie chodzi tu o przekonywanie kogoś a o dyskusje na jej temat.
Nie uważam by ktoś taki jak Jolie (obecnie jest znana jako matka 7 dzieci, nieślubnych z Bradem).

dziabonczek

A ja ją bardzo lubię jako aktorkę, nie mogę powiedzieć jaka jest naprawdę nie znam jej. Więc nie możemy jej oceniać po tym jak się wypowiada do gazet czy po tym jak zagra w filmie. Wiadomo można powiedzieć nie lubię jej bo ona beznadziejnie gra w filmach i wgl. Nie można jej natomiast ocenić bo jej nie znamy . Jako aktorkę ją bardzo lubię i to, że adoptuje dzieci to jest przykład dobrego zachowania nawet Cruise zaczął adoptować jak Brad Pitt z Angeliną zaadoptowali. Taki jest świat biznesu jeden od drugiego od gapia.

Pozdrawiam ;).

umc__

Angelina jest dobrą aktorką.Niemożna powiedzieć jaka jest bo czy ją znamy w realnym świecie,nie z portali plotkarskich i filmu?Nie.Jak dla mnie to Angie zasługuje na top 100.

airelle_3

Świetna aktorka?To chyba nieporozumienie a takie aktorki jak Judi Dench albo Helen Mirren?Pierwsza jest na top świat na 168 miejscu a druga nie jest na top świat i ma aby 590 głosów a to o wiele wiele lepsze aktorki od tej całej Angeliny Jolie

Wiesz life is brutal - zgadzam się, że obie są świetnymi aktorkami, obie mają na koncie kilka świetnych ról, ale niestety wiek jest tutaj problemem - ja akurat nie pochwalam tego trendu, że aktorka po 50 ma już małe szanse pokazać swój talent - akurat Helen Mirren się to udało. Jednak w żaden sposób nie wpływa to na moją ocenę talentu aktorskiego Angeliny Jolie - nie powinno się oceniać aktora porównując go do innego aktora. Ja oceniam aktora przez pryzmat roli i mogę stwierdzić, że wszystkie trzy Panie są niesamowicie utalentowane, "ta cała Angelina Jolie" również:-) Poza tym ranking na filmwebie nie jest wyznacznikiem tego, czy ktoś jest dobrym czy złym aktorem:-) Ja nie sugeruję się opiniami innych...po prostu mam własne wyrobione, poprzez oglądanie wielu filmów, zdanie na temat aktorów/aktorek:-)

dziewona

Angelina Jolie zagrała kilka fajnych ról i jest dobra aktorką ale nie jakąś wybitną.Zagrała w takich filmach jak"Przerwana lekcja muzyki" albo"Gia" ale teraz występuje w coraz słabszych filmowych gniotach i dlatego sie dziwię że jest tak wysoko na top świat.

airelle_3

W ogóle nie powinna być nawet w pierwszej 100. Jak można porównać kogoś takiego jak Angelina Jolie z Robertem De Niro czy np. Melem Gibsonem. Ludzie! zastanówcie się nad tym co piszecie.

ray91

A dlaczego mam porównywać ją do Roberta De Niro czy do Mela Gibsona:)? Co najwyżej mogę starać się porównać jej dokonania z dokonaniami aktorek z jej pokolenia:) Poza tym nie określiłabym filmów "A Mighty Heart" (2007) czy "Changeling" (2008) gniotami, ale cóż może się nie znam, może nic nie wiem o kinematografii;)

dziewona

AAAAA i jeszcze jedno, zapomniałam wcześniej dodać -> sam Robert De Niro docenił jej talent aktorski powierzając jej jedną z głównych ról w swoim filmie ("The Good Shepherd" 2006) -> ale to też pewnie o niczym nie świadczy;)

airelle_3

No i co z tego, że Robert De Niro ją docenił? Przecież ja mówię o zupełnie innej rzeczy, a mianowicie: przecież nie można porównywać Roberta De Niro (wspaniałego, światowej sławy aktora, grającego w wielu znanych, świetnych filmach) z Angeliną Jolie, która nie jest tak wybitną aktorką i nie jest również tak znana jak Mel Gibson czy Robert De Niro.

airelle_3

Aha i jeszcze jedno, ja nie nazwałam filmów takich jak: "A Mighty Heart", "Changeling" gniotami. A tak w ogóle to chyba rzeczywiście nie masz pojęcia o kinematografii, nie wiem po co ci konto na Filmwebie, skoro nie masz nawet ulubionych aktorów. Potrafisz jedynie wypowiadać się na temat Angeliny Jolie. Więc nie będę dyskutować z ludzimi na takim poziomie jak ty.

ray91

A skąd w ogóle wniosek, że nie mam ulubionych aktorów i że potrafię się wypowiadać tylko na temat Angeliny Jolie? Ilość "wypluwanych" przeze mnie postów ma świadczyć o mojej znajomości kinematografii? A to dobre...naprawdę:) Najłatwiej napisać -> "nie będę dyskutować z kimś takim jak Ty". Może dlatego tak mało się udzielam, bo drażnią mnie ludzie, którzy plują jadem na oślep:)

Pozdrowienia dla ludzi mające odmienne zdanie, ale potrafiących je uargumentować nie obrażając przy okazji innych:)

airelle_3

Przecież nie masz na Filmwebie ulubionych aktorów. Twoje wypowiedzi dotyczą jedynie Angeliny Jolie, więc nie mów że jest inaczej. Widocznie inne tematy dla ciebie nie istnieją poza Angeliną Jolie. Szkoda tylko, że są na Filmwebie tacy ludzie jak ty, którzy nawet nie mają swoich poglądów, a potrafią wypowiadać się na temat swojej jednej ulubionej aktorki.

ray91

Oświecę Cię - Angelina Jolie NIE jest moją ulubioną aktorką.

dziewona

top świat 359? to chyba jakaś pomyłka niedawno było 59

Hibbies

wlasnie o_O tak jest tez z innymi aktorami, czyt. bard pitt

pwnt_maciek

Juz 358 hehe , nie dziwę się dla czego jest popularna ładna i ma dużo kasy no grać też potrafi , lubię jak gra w tych secesyjnych filmach pokażcie mi 2 taką ksene ? ;) , ale sama ocena to pewnie przez zazdrosnych albo walczących z innymi aktorami itp , widzie w tym temacie 80% to kobiety no cóż odp jest bardzo prosta :D

Lap

"widzie w tym temacie 80% to kobiety no cóż odp jest bardzo prosta :D"

ja akurat dałam 10

Hibbies

No są wyjątkowe kobiety nie zapominajmy o nich :)

airelle_3

Jak dla mnie powinna być na pierwszym miejscu, ona jest piękna i ma niesamowity talent... ile bym dał żeby poczuć jej aksamitne usta(ale ona ma śliczne wargi) na swoich ustach...mmm

pawaw2

Według mnie nie zasługuje na top 100, ale w sumie to i tak mnie ten ranking nie obchodzi :D

airelle_3

naprawde świetna 7 nominacji do złotej maliny brawa!! to świetna aktorka
nie no-co prawda ma kilka ciekawych i naprawdę świetnych ról ale moim zdaniem i tak jest wysoko