Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
75 984 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Jest dobrą aktorką, jest piękna (trzeba być super zakompleksionym żeby uznać, że jest brzydka, bo
to naprawdę piękna kobieta. Jej kości policzkowe, usta, spojrzenie... co w niej brzydkiego?!?!?!), jest
dobrym człowiekiem (adopcje, akcje charytatywne). Czego chcieć więcej? Nie rozumiem, dlaczego
ludzie muszą we wszystkim doszukiwać się pierdół do skrytykowania.. polactwo

kilapekila

tu chyba nie chodzi o kompleksy ale o to jak kreuje się wizerunek znanych ludzi - dobrze wiemy,że także JOLIE może dzień po wielkiej gali iść nierozpoznawalna ulicą - brzydka natomiast nie jest - bardzo ją lubię - aktualnie czytam jej ciekawą biografię Rhony Mercer i polecam bo jest zwięźlejsza niż ta Mortona ale u mnie lubienie jej nie polega na mitologizowaniu urody choć potrafi z siebie zrobić zjawiska ale ja też to potrafię więc NIHIL NOVI - natomiast ciekawi mnie jej osobowość - mamy wiele wspólnego na poziomie mentalnym - i to jest fascynujące - po pewnym czasie przyzwyczajasz się do urody czy to wykreowanej i wyretuszowanej lub dość wybitnej ale nie to definiuje zainteresowanie daną osobą bo jeśli tylko to to cóż.... smutne by to było.......

ja z zasady nie lubię polaryzacji i przegniania w stylu - w gazetach są piękni a na ulicach brzydcy - jak pisałam - w życiu widziałam wiele pięknych kobiet i przystojnych mężczyzn nawet w osiedlowym markecie - sama nie należę do przeciętniaków - jak to nazwałaś ''polactwo'' - nie mam kompleksów natomiast aktorka i aktor za narzędzie pracy mają ciała i dlatego bardziej niż inni dbają o piękny wygląd - inwestują w to choć bez makijażu i wieczorowej sukni z rana Jolie nie za bardzo różni się od innych kobiet - wierz mi -
kobiety w codzienności mają mało czasu - nie pracuje nad nimi sztab specjalistów gdy wygodnie siedzą w fotelu a więc są różnice - :)

aktorką jest dobrą?
nawet bardzo dobrą - umie i wykreować postać i ożywić osobowość co widzieliśmy w CZAROWNICY - mam album z filmu TOMB RAIDER i jak rzecze tekst - udziela wielu bohaterkom coś z siebie - robi to dobrze i prawdopodobnie była by moją muzą gdybym była reżyserką - ona i jeszcze jedna Blanchett :)

dość prawdy jest w krytyce krytyki - ludzie leją wodę raczej niż krytykują - brak im konstruktywnej krytyki która może coś wnieść - machnąć bzdurę każdy potrafi - coś sensownie zanegować - już nie:)

Baronek7

zgadzam się:) aczkolwiek dla mnie w Tomb Raider nie zagrała zbyt przekonującą, jak byłem mały mi się podobało ale teraz widać że nie czuje postaci. nie dziwie się ze dostała złotą maline. Ale bardzo ją lubie:) i życze sukcesów

madoxTV

mnie się najbardziej podoba jako OLIMPIAS i DIABOLINA - zdecydowanie:)

bardzo konkretne i charyzmatyczne role - powiem tak - w dobie obecnej nikt tak nie potrafi zagrać monarchiń - władczyń - kobiet wielkich i zjawiskowych jak BLANCHETT i JOLIE - i udowodniły to !!!

Jolie to przedewszystkim OSOBOWOŚĆ - tu jest źródło jej sukcesu filmowego - uroda to już inna sprawa choć walnie się przyczynia - ale nie zapominajmy,że aktorka - jak powiedziała BLANCHETT piękna być nie musi - dziś zaś piękno jest dość względne i subiektywne i można za nie zapłacić - Jolie nie należy do najpiękniejszych - do najbardziej rozpoznawanych tak - w jej fachu francuska uroda bardzo jej się przydaje:)

ma to coś czego nie mają amerykanki:)

Baronek7

Ciekawie napisane:)))
Angelina ma w sobie COŚ co przyciąga ludzi. mam pytanie napisałęś że " Jolie to przedewszystkim OSOBOWOŚĆ tu jest źródło jej sukcesu filmowego." co dostrzegasz tak spektakularnego w jej osobowości że pozwala jej się wybić?? :)))
Dla mnie jeszcze MEryl Streep umiała by zagrać chyba wszystko:)