Anna Popplewell

Anna Katherine Popplewell

7,4
5 005 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anna Popplewell
Julia_20

Swego czasu chciałem byc lotnikiem. Samoloty do dzisiaj mnie ciekawią, więc szykuję się na AirShow w Radomiu. Żyroskop próbowałem w podwarszawskiej Góraszce.

Tatar

No, wszechstronne zainteresowania^^ Do tych pokazów jeszcze trochę czasu. Ale fajnie na żywo w takim czymś uczestniczyć.

Julia_20

Ostani raz byłem w Radomiu na poprzednim Air Show. Zostłao ono przerwane, z powodu katastrofy jaka nastąpiła. Zderzyły się dwa samoloty akrobacyjne. Tak to stałem przy samej barierce i miałem idealny widok na wszystkie strakcje: śmigłowce i śmigłowiec amerykański, nieporodukowany jeszcze oraz myśliwce z Holandii, Finlandii, Czech, Stanow i oczywiście Polski.

Tatar

Jak byłam w Warszawie na wycieczce, to z przewodnikiem poszliśmy obejrzeć różne śmigłowce z czasów wojny. Niektóre robiły wrażenie!

Julia_20

Smigłowce z czasów wojny!! Kobieto, to co stoi w muzeach to ostanie czterdzieści lat, jęsli chodzi o śmigłowce! Z czasów wojny to jest parę samolotów.

Tatar

To nie było muzeum ;] I jakieś śmigłowce czy coś takiego leżały xD

Julia_20

W każdym razie, kiedy nasi siedzieli w iraku, ja marzylem by tam byc jako pilot smigłowca szturmowego.

Tatar

Chciałem siąść za sterami takiego Sokoła czy Mi-24. Ra znawet śniły mi się te drugie i że jestem an wojnie, w jakiejś bazie na pustyni.

Tatar

Zresztą, kto by nie chciał choć raz przelecieć się jakąś machiną używaną w wojsku?

Tatar

Mimo, że lotnictwem niespecjalnie się interesuję, ale nawet chciałabym przelecieć się takim śmigłowcem czy helikopterem. Nieprędko by się takie coś zapomniało!

Julia_20

Ja lubię pokzy mysliwców. Ten huk ciągnie się za nimi jak ogon. Wszystko wokół drga. Wnętrzności ci drgają...:)

Tatar

Hehe chciałabym kiedyś takie coś przeżyć ;]

Julia_20

To trzeba się rozejrzeć za pokazami lotniczymi. Ja akurat nie mam zbyt daleko do Radomia, gdzie będzie takie Air Show.

Tatar

A ja mam daleko dosyć. Zresztą nawet nie wiedziałam, ze istnieje takie coś jak AirShow, póki ty o tym nie napisałeś, heh.

Julia_20

Byłem na ostatnim Air Show w Radomiu w 2007. Było fajnie! najbardziej to chciałbym zobaczyć na czymś takim amerykański śmigłowiec szturmowy AH-64 Apache.

Tatar

Zacznij się może szkolić na pilota xD Skoro tak bardzo interesujesz się takimi 'maszynami latającymi', że tak to nazwę ;p

Julia_20

Nawet jakbym szczerze chciał, to i tak nie mogę. Nie jestem zdolny do służby w czasie pokoju.

Tatar

No, bo trzeba mieć naprawdę dobrą kondycję i zdrowie...

Julia_20

Ale byłoby fajnie przelecieć się takim wojskowym śmigłowcem czy samolotem. W Radomiu miałem super widok, bo stałem przy samej barierce.

Tatar

Nie ma to jak dobre miejsce ;] Na nawet nie wiem jak to jest lecieć samolotem...

Julia_20

Podcza startu czujesz grawitację. Jak już wyrówna lot, to jest stabilniejsze niż autbus na ulicy podczas jazdy.

Tatar

Podobno na początku przez jakiś czas też szumi w głowie ;)

Julia_20

Z nieprzyjemnych wrażeń to pamiętam, że bolało mnie prawe ucho. Bolało tak, jakby wyciągano mi palec z głębi ucha.

Tatar

nawet jeśli tak jest, to i tak chciałabym się przelecieć samolotem^^ a nie tylko podróżować pojazdami, które cały czas dotykają ziemi, hehe

Julia_20

Myślisz że ja często latam? Ostatni raz byłem w samolocie jakieś soiem lat temu!..

Tatar

"nie tylko podróżować pojazdami, które cały czas dotykają ziemi,"
W takim razie polecam wspaniały, odrywający nogi od ziemi środek transportu, jakim jest koń.

Tatar

Mógłbym sprobowac jazdy konnej, gdybym miał taka możliwość. I mam nadzieje że mnie nie rozbolą po tym mięsnie.

Tatar

Tatar, zapewniam Cię, że po pierwszej godzinie w siodle (jeśli ją wytrzymasz), jakby to powiedzieć... przez najbliższe dwa dni nie będziesz mógł normalnie siedzieć, hłe, hłe :D Bolący tyłek jest w sumie najgorszy. Wszelkie otarcia od szwów i ponaciągane mięśnie da się przeżyć :)

Erendis

I tak wygląda to ciekawie. To musi być wysoka perpektywa, na końskim grzbiecie.

Tatar

Ale też zależy na jak wysokim grzbiecie :) Z własnych, niewielkich doświadczeń wiem, że im wyższa perspektywa tym większe... skutki uboczne ^^. Chociaż oczywiście o wiele dostojniej wygląda się na wysokim koniu niż na takim grubym hucule :D

Erendis

Jakbym mial okazję wsiąść na konia, to ma nadzijeę, że on nie będzie za niski. Ja do niskich nie należę, więc nie chcę zahaczyć o coś nogami...

Tatar

E tam, od razu zahaczyć. Jak koń nie będzie chciał iść to będziesz mógł przynajmniej odpychać się nogami :D

Erendis

Mam nadzieję że nie zahaczę o jakąś gałąź...:)

Tatar

Gorzej zahaczyć kolanem o jakieś ogrodzenie, hehe :) A raczej zostać przypartym chamsko do ogrodzenia :D A potem nie wyczyścić rany i chodzić z taką brzydką, ciemną plamo-blizną na nodze xD

Erendis

Ja raz wjechałem w krzaki i trochę sie poodrapałem. Zjeżdżałem rowerem z górki i nie zdołałem wykręcić i wyhamować.

Tatar

Hmm trochę dziwne byłoby, gdybym nagle na ulice miasta wjechała na koniu...
Ale nawet chciałabym nauczyć się jeździć. W życiu na koniu siedziałam może dwa, czy trzy razy.

Julia_20

A ja nigdy. Na pewno wyglądąłbym fajowo, z długimi rozpuszczonymi własami i do tego wsiodle. :)

Tatar

Jeszcze do tego zbroja z mieczem i prawdziwy rycerz :P

Julia_20

O, też bym tak chciała. Ale w pięknej, błękitnej sukni, rozwianym włosem, w damskim siodle i harfą zawieszoną u tego siodła...

Erendis

Jak ja zazdroszę tym, co mają okazję zagrać w filmie z gatunku basń/fantasy! Tez chciałbym przynajmniej statystować w czymś takim. Wprawdzie niewiele, ale w moim przypadku juz coś.

Tatar

Ja też bym chciała... Uwielbiam takie filmy, które są mało realne, mają efekty specjalne... Fantasy to już w ogóle.

Julia_20

Tyel tylko, że moda na nie nie będzie trwała wieczna. Prędzej czy później się skończy.

Tatar

Możliwe, ale będą jeszcze tacy, którzy będą to lubić. I myślę, że będę jedną z nich.

Julia_20

,,Nie pamiętasz już o smokach i rycerzach, ja zapomnieć nie zamierzam..." [nuci pod nosem]

Erendis

Co masz na myśli, Erendis? Nie skumałem.

Tatar

To w tych słowach było coś do kumania? XDDD

Erendis

Pewnie fragment jakiejś piosenki? xD

Erendis

To jakiś cytat? a z czego? Bo Myśl juz złapałem.

Tatar

Mhm, z piosenki. Pokahontaz - "Powtarzam się" - ale kto by tam słuchał rapu... ^^

Erendis

Ja jestem wielbicielem muzyki lat dziewięćdziesiatych i osiemdziesiątych. Moze i jestem staroświecki ale to mis ię podoba.