Audrey HepburnI

Audrey Kathleen Ruston

8,1
15 961 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Audrey Hepburn

Placido powinna zagrać niebezpieczną piękność w thrillerze. Jest do tego stworzona. Do pokazywania na ekranie swojego kuszącego ciała.

użytkownik usunięty
La_Pier

Oczywiście, zresztą nie tylko ona. Taka Geena Davis też mogłaby spokojnie grać kobietę zamieszaną w morderstwo i manipulującą np. Gerem.

Szkoda, że Geena jest już całkowicie zapomniana. Cudowna kobitka.

użytkownik usunięty
La_Pier

I w dodatku piękna twarz, jak dla mnie to zdecydowanie Top10 a może i Top5 pod tym względem. Szkoda, że tak mało gra.

Niedzielny_Filmowiec

Ona była Brytyjką.

herdgor

Nie do końca...
Ojciec Audrey był obywatelem Wielkiej Brytanii, ale z narodowości był Irlandczykiem a matka Holenderką.
Jej ojciec miał faszystowskie przekonania i aktywnie wspierał Oswalda Mosleya - za co więziony był podczas II wojny światowej przez Brytyjczyków.
Hepburn miała o to żal i przez to nigdy nie nazywała siebie Brytyjką.

madz20

To nie zmiana faktu, że była obywatelką Wielkiej Brytania (posiadała także szwajcarskie obywatelstwo).
Tutaj potwierdzenie powyższych słów: thatface [kropka] org/3473.jpg

Natomiast sprawa korzeni jej ojca jest bardziej skomplikowana.
Jego matka była Austriaczką, a jego ojciec - poddany brytyjski) - mieszkał w Bohemii.
Wśród jego przodków można odnaleźć krew angielską, irlandzką, szkocką, austriacką i francuską..

Źródło: oficjalna storna Audrey Hepburn (audreyhepburn [kropka] com)

herdgor

Wiem to wszystko - czytam, nie odzywam się bez zdania racji.
W przypadku tożsamości narodowej jest najważniejsze co czuje człowiek, paszport ma się dla wygody.

Niedzielny_Filmowiec

Ja też ją uwielbiam:)!!!Mam takie marzenie na 40 urodziny,chciałabym dostać album z jej biografią i zdjęciami:)!!!

dominika_gogolek

Kupię Ci :)

Niedzielny_Filmowiec

He,he ,dzięki ,ale nie - mój kochany braciszek mi kupi:)!!!

użytkownik usunięty
Niedzielny_Filmowiec

Ja wolę Vivien Leigh i Katharine Hepburn, Cyd Charisse, Ave Gardner, Gene Tierney, Hedy Lamarr, ale to aktorki lat 30. Ze współczesnych Audrey to Gina Lollobrigida, Grace Kelly, Doris Day.

Vivien to nie jest aktorka, to nadaktorka - absolutna doskonałość, nie ma jej z kim porównywać :).

użytkownik usunięty
madz20

Zgodzę się. Lubię ja dlatego że to ona, K. Hepburn, Bette Davis, Garbo, Dietrich, Joan Crawford, podobnie jak wiele, wiele innych nazwisk, to kobiety które tworzyły kino, które tak naprawdę stworzyła wizerunek kobiety w nim - o wiele, wiele wcześniej zanim pojawiły się Monroe, Audrey, Kelly, Taylor. O wiele.

Czytałam gdzieś opinię, że na przełomie lat 30-tych i 40-tych Hollywood zdecydowało się oddać tak wiele pola kobietom w kinie, żeby pokazać Amerykankom, których mężczyźni wyruszyli na front, że w kobietach jest siła i stać je na tyle samo co mężczyzn... Jaki by nie był tego powód dobrze, że zdecydowano się na ten krok, kobiety dały kinu tak wiele świetnych kreacji czego powyżej wymienione są przykładem.

użytkownik usunięty
madz20

Zgodzę się z Tobą. W czasie wojny nawet w fabrykach broni pracowały kobiety. Dzielnie przejęłyśmy władzę nad światem i dałyśmy sobie radę :). Chętnie przeniosę się z Tobą na wiadomości prywatne, żeby podyskutować o filmach :).
Pozdrawiam

Niedzielny_Filmowiec

Jak można uznawać Hepburn za amerykańską aktorkę? To, że zrobiła karierę w USA nie oznacza, że jest amerykańską aktorką.

Niedzielny_Filmowiec

Audrey Hepburn urodziła sie w Belgii więc moim zdaniem powinieneś napisać - jedna z najpiękniejszych europejskich aktorek - I nie ważne że grała w amerykańskich produkcjach, dla mnie ma delikatną i klasycznie europejską urodę.

alann6

Dużo osób mi już to wytykało. Kiedy pisałem ten temat, myślałem, że jest amerykanką. Nie spojrzałem nawet :)

Niedzielny_Filmowiec

Teoretycznie to ona nie jest amerykanska aktorka, a belgijska :d ale zgadzam sie z opinia :d

Niedzielny_Filmowiec

o ile nie najpiękniejsza ;)
Audrey Hepburn była taka piękna... jednocześnie jestem zachwycona i zauroczona jej urodą, z drugiej strony jestem cholernie zazdrosna ;p

isobel

Pewnie nie tylko Ty :)