Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 774 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

No nie mogę sobie go wybić z głowy po obejrzeniu Star Treka, ktoś też ma tak samo, może ktoś ma na to jakieś lekarstwo, środek filmozabójczy ? albo no nie wiem co...
ale chcę więcej, oj tak chcę więcej

polećta coś z nim gdzie też jest niezłym badassem?

( tak kolejny topic do rozchwalania, siania offtopu ach jaki to on cudowny, no i co z tego ? tak mało mamy uciech w życiu, bezrobocie szaleje, matki dzieci zabijają, policjanci nie dają mandatów tylko na obiad się umawiają, świat stanął na głowie, że przynajmniej to nam sie powinno należeć by móc walnąć posta wychwalającego aktora, bo tu to oj oj no mamy co zachwalać).

Roksolana_13

Tak czy inaczej muszę odwiedzić Anglię :)

Roksolana_13

...^...13?

Mr_Krytyk

Nie, 13 to tylko szczęśliwa liczba ;)

Pamela16

po waszych wyznaniach tutaj stwierdzam ze macie tyle co w nicku....16 lat?

Pamela16

W pierwszym momencie muzyka mi nie podpasowała ale potem już było lepiej :) ( Ta moja awersja do języka polskiego :/ )To ja wam dam takiego linka:

http://www.youtube.com/watch?v=d4xyJVM_RaU

Oddam wszystko by zobaczyć go na żywo. Przyszłe wakacje, Londyn - może gdzieś będzie występował. Achh... byłoby super ;)

carolina8977

Ta piosenka Scherlock to najlepsze połączenie :)

Na początku ten aktor w ogóle mnie do siebie nie przekonywał. Ale jak zobaczyłam go w Scherlocku to wszystko się zmieniło. On ma specyficzną urodę. Ale to mu dodaje uroku.
Jedziesz do Londynu? :)
Świetny ten filmik co link podałaś :)

Pamela16

Właśnie miałam tak samo. Widziałam go najpierw w Kochanicach króla i tak mi się nie podobał, że to aż śmieszne bo jak zobaczyłam go w Sherlocku to ach i och. Niesamowite ;)

Do Londynu to moje marzenie. Będę się starać dostać w przyszłym roku na praktyki wakacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tylko żeby nie pojechał wtedy do stanów kręcić jakiś film :/ Udusiłabym.

Bo to jest filmik z mojej kolekcji na komórkę ;p Ściągnęłam sobie i jak jestem poza domem i mam zły humor to sobie oglądam. Poza tym piosenka mi się podoba ( przesłanie do mnie przemawia ) To mój nowy dzwonek :)

carolina8977

Ja ostatnio miałam taką fazę, aby pojechać na Premierę Hobbita do Londynu :D A z tymi praktykami to fajnie kombinujesz :))

użytkownik usunięty
Pamela16

nie sądzisz, że on ma coś z Ryśka ;D troche podobni są i obaj przyciągają ;)

Tak se myśle co by se tu myśleć o wywiadzie tej dwójki : http://www.youtube.com/watch?v=20v1OxUXcQY

Pan Simon Pegg chyba ciut zazdrosny jest.

Widziałaś ten nowy temat histeryczki? Aż padłam ze śmiechu. Prowokatorka i tyle.

użytkownik usunięty
xena_4

widziałam i zlewam na to xD

Ej słuchaj no jak będziesz miała czas, to weź no tak mi troche przetłumacz co Simon mowi na jego tenat z tego filmiku, bo nie wiem czy dobrze zajarzylam xD

Jednak bardziej mnie Rysiek przyciąga :D Ale przed wczoraj zobaczyłam kawałek serialu z Ryśkiem to mnie odrzuciło... Benedict lepiej wygląda w tych prostych włosach :P

użytkownik usunięty
Pamela16

którego serialu ? ja od lipca porządnie się biorę za filmografię obu Panów. u ziomal300 ( nie wiem czy dobrze nick piszę, może mnie poprawi) na profilu ma świetne jego zdjęcia, czekaj no niech no go znajde w dżungli swoich znajomych

between the sheets. Richard ma tam jedną ostrą scenę. Paraduje w samych skarpetkach :D Ja Ryśka już przejrzałam na wylot. Już nie mam co z nim oglądać. Dawaj jakieś ciekawe zdjęcia :D

użytkownik usunięty
Pamela16

dobrze, że przynajmniej ma skarpetki na sobie ;D, musze to koniecznie zobaczyć.

http://www.filmweb.pl/user/ziomal0906/blog

znalazłam, no i kurdę no się pomyliłam w cyferkach do nicku, ale mi wybaczy ;D

Moim zdaniem zdjęcia są tam super

No no zdjęcia niczego sobie ;) Lubię Benia w takim wydaniu :D
Na pewno Ci wybaczy :))
Ja mam tylko na zakładkach Mrs. Richarda :D
Jest ta scena na gryzoniu. Do youtube ją nie dopuścili ;D

użytkownik usunięty
Pamela16

Mówiłam, zdjęcia - niezłe, jest na czym oko zawiesić

hehe widziałąś nowy trajler Hobbita ? wiesz kto wcieli sie w Smauga I Saurona ( ściślej da im głos ofkorz) ;D

a na kinomaniaku jest ten serial? ja najczesciej tam oglądam :) hehe no to musi byc ostraaa

Widziałam nowy trailer Hobbita ;D nawet widzę podobieństwo między Beniem, a Smaugiem :D

Na kinomaniaku nie ma tego serialu :(
Miałam tą scenę na laptopie, ale szybka ją usunęłam :D Ostra to mało powiedziane :D Zdziwiłam się, że Rysiek w czymś takim zagrał.

użytkownik usunięty
Pamela16

jego głos, to od razu też przykuło moja uwage na Star Treku, pamiętam właśnie jak w tej scenie " my name is Khan" jak zaczał o sobie opowiadać, to było takie "łaaaał"z widowni, a jakiś gość co siedział niedaleko mnie, był wpatrzony w niego jak w obrazek i z rozdziawioną buzią siedział.

Szkoda/.

Teraz zdecydowanie muszę to obejrzeć:D

Ja tam filmu typu Star Trek nie oglądam :) Ale Władcę Pierścienia też nie lubiłam, nawet za bardzo nie wiedziałam o co tam chodzi, a teraz pokochałam ten film :)

Oj musisz to zobaczyć :D

użytkownik usunięty
Pamela16

to Cie uciesze Star Trek jest na kinomaniaku, w dobrej jakości, możesz obejrzeć w wolnej chwili :) warto, ja ogladałam tam 2 razy i w kinie byłam oczywiście dla kreacji Pana Bena

Ojjj Władca pierścieni, ja to mam już manię czy świra na punkcie tego filmu, znam na pamięc duzo scen i dialogow, a jeden z nich ktory lubie najbardziej umieściłam sobie w opisie do profilu
teraz w piatki tak co 2 tygodnie Potter na tvnie leci, teraz będzie 3 część, też lubię sobie pooglądać

koniecznie!

Jak znajdę wolną chwilę to obejrzę Star Treka :) Teraz nadrabiam sezony Słodkich Kłamstewek i jestem pod wrażeniem pewnego bohatera ;D

Ja tak mam z Hobbitem. Wszystkie filmy i seriale w których zagrał Rysiek dziwnym trafem mi się podobają.

Jak znajdę wolną chwilę to obejrzę Star Treka :) Teraz nadrabiam sezony słodkich kłamstewek. I jest zauroczona pewnym bohaterem ;D

Ja mam tak z Hobbitem. Ogólnie w czym zagrał Rysiek mi się bardzo podoba.

użytkownik usunięty
Pamela16

A to to mi pisałaś o nim ;) Star treka - now arto obejrzeć, cieszyło mnie to , że aktorsko na dobrym poziomie jest film, no i nie ma tego patosu hamerykańskiego, że Hamerykańce to zbawiciele świata jak to jest modne ich przedstawianie w tego typu filmach, od czego mnie już mdli.

bo Ryśki to fajne chłopaki są, a mam nadzieję, go widzieć w głównej roli w czymś naprawdę ciekawym. Pokazałam koleżance Północ południe, to też dostała Ryśkomanii.

Ja tam teraz za bardzo nie oglądam hamerykańskich filmów :D

Moje koleżanki nie gustują w tego typu mężczyznach :)

Tu masz kawałek wywiadu, gdzie Rysiek mówi o Beniu http://www.youtube.com/watch?v=CpT_I6zgZoU

użytkownik usunięty
Pamela16

co, że tylko same ambitne :P

jak mozna nie lubic takich facetow

dzieki, potem sobie obejrze, bo nie widzialam, a teraz zmykam ;*

a no widzisz, one nie lubią ;D

Ok papa :*

użytkownik usunięty
Pamela16

To mają spaczony gust xD

cały czas im to mówię.

użytkownik usunięty
Pamela16

No nic może sie kiedys nawrócą ;D

Ten typ osób się nie nawraca :D one są urzeczone Stefanem Salvatore lub H z Trzy Metry nad Niebem :D

użytkownik usunięty
Pamela16

mhym nie znam typa xD

Zaraziłyście mnie tym Richardem ;p Widziałam go tylko w Hobbicie i oczywiście zwrócił moją uwagę ale jakoś po filmie umarło to śmiercią naturalną i dzięki wam odżyło na nowo :) A ten wywiad - Świetny :)

użytkownik usunięty
carolina8977

no łatwo się Ryśmanią zarazić, bardzo łatwo ;) ja obu Panom życze jak najlepszych ról i rozwinięcia skrzydeł aktorskich

carolina8977

Jak raz zobaczysz Rysia na ekranie, to się już od niego nie uwolnisz :D Wiem co mówię :P

Pamela16

A macie jakąś filmografię z Rysiem godną polecenia? Bo jak mówiłam ja to tylko Hobbita z nim widziałam a warto byłoby coś więcej zobaczyć :)

użytkownik usunięty
carolina8977

http://www.youtube.com/watch?v=RyGkTvwDAmM

obejrzyj koniecznie, caly miniserial z nim, taki troche podobny tu do Pana Darcy, wiesz taki nieprzystepny, wyniosły itd, potem sie zaczyna zmieniac gdy ja poznaje...

Och uwielbiam "Dumę i uprzedzenie" więc na pewno mi się spodoba. Dzięki :)

użytkownik usunięty
carolina8977

uwielbiasz miniserial z 95 z Colinem Firthem, czy wersje z 10 lat później z Knightley ?

Najbardziej książkę :) ale jeśli chodzi o film to oglądałam tę wersję z Keirą i bardzo mi się podobała. Nawet nie wiedziałam o istnieniu wersji z Colinem - to też muszę obejrzeć :)

użytkownik usunięty
carolina8977

no książka to wiadomo, polecam wersje z 95, Firth tam to esencja Pana Darcego, Pan darcy z wersji z 2005 nie podobal mi sie. y y, gdzies byla ta wersja na yt ale chyba juz nie ma, na pewno na hamsterze naszym jest

carolina8977

Ja polecam Sparkhause. Rysiu gra tam rolę trochę dziwnego Pana :) Północ Południe. Dla mnie najlepszy miniserial z R jak i w ogóle najlepszy serial dla mnie, Strike Back, gra tam świetnie, Spooks też bardzo fajny serial. R gra tam bohatera, który przez kilka lat był więziony w Rosji. Mi się ogólnie podobają wszystkie filmy i seriale w których gra Richard :)

Pamela16

To będą pracowite wakacje ;p Oprócz nadrabiania filmografii Benia będę musiała się porządnie wziąć za Richarda :) Ale on nie ma zbytnio rozbudowanej filmografii a ma już swoje lata. Nie wiecie co robił do czasu zanim zaczął grać - pierwszy film na filmwebie ma z 1999. Wcześniej grał w teatrze?
A tak w ogóle to kolejny Anglik do mojej listy ulubionych aktorów :)

carolina8977

Ja akurat zapoznałam się z filmografią Richarda w grudniu i tak 6 miesięcy jesteśmy już razem :D hahaha :D Rysiu ma już swoje lata i faktycznie nie ma zbytnio dużej filmografii. Rysiek zawsze powtarza, że kocha grać w teatrze. Ale zaczynał swoją karierę w cyrku :D Nawet mówi o tym w tym wywiadzie dla TVN :) http://www.youtube.com/watch?v=r2UoznLSMNY

Pamela16

W cyrku? Wow :) To super, że gra w teatrze - będzie okazja zobaczyć go na żywo :)

carolina8977

Zobaczyć go na żywo to moje marzenie :)

Pamela16

Ale gościu jest świetny. Wydaje się taki normalny, bez maniery w stylu jaki to ja nie jestem zajebisty. Kolejny dowód, że najlepsi aktorzy to Anglicy. Jednak jak się nie jest aktorem z ulicy tylko ciężko trzeba było pracować żeby spełnić swoje marzenie robi swoje. Bardzo fajny. Nie mogę się doczekać jak obejrzę "Północ, Południe" - może już w weekend znajdę czas :)

carolina8977

Północ Południe to klasyk :) A John Thorton to najcudowniejszy facet na świecie :) Richard nigdy się nie wywyższa. Czasem na wywiadach jest spięty, ale to mu dodaje uroku. Nie cwaniaczy tak jak inni aktorzy. Jest po prostu sobą. Dobrze, że nie został architektem, bo inaczej nie oglądałybyśmy tego cudownego człowieka na ekranie ;)

użytkownik usunięty
Pamela16

John Thorton i scena jak ona robi mu herbate i jego wzrok :D < rozmarzyłam się>

Achhh :) Albo: Look at me :) No i już jestem w chmurach :D