Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
95 792 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis

W jakim filmie waszym zdaniem Bruce wypadł najlepiej?? chodzi mi oczywiście wyłącznie o grę aktorską;)nie róbmy z tego tematu kolejnego konkursu piękności;))jak dla mnie to "Szósty zmysł" i niezapomniany John McClane z "Die Hard";)pzdr;)

katie03

Mi najbardziej podobala sie jego rola w Osaczonym. A film z jego udzialem to alpha dogg. Ten film jest swietny. Polecam.

katie03

Hmm trudny wybór w każdym filmie swietnie zagrał :) Ale typuję SZÓSTY ZMYSŁ, SZKLANA PUŁAPKA ( wszystkie części ), PIĄTY ELEMNET, oraz ARMAGEDDON :) Pozdrawiam :*:*

nika_55

Ostatni skaut Szklana pulapka Pulp fiction

katie03

no jak mogłam zapomnieć o Armageddonie;)także świetny film;)thx za przypomnienie;))pzdr:*

katie03

Zdecydowanie mój typ to "12 małp" :) Pozdrawiam!

katie03

Pulp Fiction oczywiście.

arrival

12 malp

katie03

najbardziej oczywiŚcie podobał mi się we wszystkich częściach "szklanej pułapki" a także w "zabójczym numerze" !

katie03

a i oczywiŚćie "Szósty zmysł" genialnie wcielił sie w Malcolma ! jeden z moich ulubionych aktorów !

katie03

Oczywiście "12 małp" !!! dalej "Niezniszczalny" i "6 zmysł".

Chris_Collision

"Pulp Fiction"
"Die Hard"-wszystkie części
"Osaczony"
"16 przecznic"

katie03

Ja uważam że Bruce we wszystkich filmach bardzo dobrze gra. Jest najlepszy :) Bruce Willis żądzi !!!

RokiCor

Bruce sprawdza się, według mnie, w każdym gatunku filmowym. Oto moje typy:
- kino akcji: bezapelacyjnie cykl "Die Hard" (wszystkie 4 części)
- komedia: serial "Na wariackich papierach", film "Dzieciak"
- kino bardziej artystyczne: "Pulp Fiction", "12 małp", "Szósty zmysł", "Niezniszczalny"

W serialu "Na wariackich papierach" potrałił mnie rozśmieszyć do łez, a popisy wokalno-taneczne Willisa sprzed lat ogląda się teraz tak samo dobrze. Polecam!
Z kolei w serii "Die Hard" Bruce rezygnując ze śmiertelnej powagi wykreował zupełnie nowy typ bohatera kina akcji, niż ten, do którego przyzwyczaili widzów Arnie Schwarzenegger, czy Sly Stallone. McClane w wykonaniu Willisa to zwyczajny gliniarz, który potrafi odczuwać strach i przeżywać chwile zwątpienia. Jednocześnie odznacza się piekielnym uporem i do samego końca nie daje za wygraną, a specyficzne, autoironiczne poczucie humoru podkreśla jego zwyczajność.
"12 małp" i "Szósty zmysł" lubię szczególnie, gdyż bezapelacyjnie Bruce zagrał w nich jedne z najlepszych ról w karierze. W filmach tych Bruce pozbył się swego szyderczego uśmiechu i zamknął usta wszystkim tym, którzy mówili, że nie potrafi on zagrać nic poważniejszego.

Bruce84

Potrafi zagrać każdą rolę , każdy charakter :)

katie03

Willis jest bardzo charakterystyczny, ale nie daję się zaszufladkować i chwała mu za to! Podoba mi się jego męskość i niezłomność w "Die Hard" - sztandarowa rola:). Interesująco zagrał w "Szóstym zmyśle" i "Piątym Elemencie". W "Armageddonie" mówiąc szczerze zagrał dobrego tatusia i szlachetnego bohatera, ale bardzo mi się to spodobało. Większość ról Bruce'a są niezłe, nie da się ukryć...

katie03

we wszystkich filmach dobrze gra ale najbardziej mi sie podobal w szklanej pulapce (wszystkie czesci) nie wiem dlaczego ale podobaja mi sie aktorzy ktorzy sa brudni, krwawia i sa spoceni (moze to troche dziwnie brzmiec) tak samo jak bruce w szklanej pulapce

mary_czery

oooo taaak. Mie też to kręci:D Może jakaś kobieca podświadomość?:D:D:D Pozdrawiam.

katie03

Wg mnie to będzie Szklana Pułapka 3 ... tam zagrał świetnie

A na drugi plan dałbym Armagedon

katie03

Moim zdaniem Wszystkie części Szklanej pułapki, Ostatni skaut, Szósty zmysł
oraz Ostatni sprawiedliwy.

katie03

Wczoraj obejrzałem Pulp Fiction...
Willis w swojej roli po prostu wymiata, pokazuje co potrafi i na jakim poziomie jest jego aktorstwo. Moja ulubiona postać w tym filmie.

katie03

Szakal i John McClane ;)

w ogóle to podziwiam go za umiejętność zachowania kamiennego wyrazu twarzy

katie03

John McClane - Szklana pułapka
Harry Stamper - Armageddon
Malcolm Crowe - Szósty zmysł

Vin_McQueen

aha i jeszcze ten fragment w Pulp Fiction! ;)

katie03

" szklana pułapka ","armagedon","piąty element","jak ugryźć 10 milionów 1,2"

rozilla

gośc jest zajebisty!!!każdy gatunek,thriller,sensacja,komedia,science fiction!!najlespze role to "Die hard",wszystkie czesci,"osaczony","ostatni skaut"-rozwala mnie w tym filmie tekstami i tąncem na koniec."Szosty zmysł" kapitlany film z kapitalnym brucem!
Bruce więcej ról gliniarzy choć było ich od groma to drugiego takiego policjanta nie ma w kinie...ani na świceie!!!

katie03

jest zajebistym aktorem, obstawiam sin city

katie03

Na pierwszym miejscu bezkonkurencyjnie "Pulp Fiction".
Następnie "Szósty zmysł" i "Piąty element".

katie03

Ostatni skaut, Die hard (wszystkie części), Szósty zmysł...żałuje tylko że bardzo rzadko gra czarne charaktery jak np. w Szakalu...

katie03

6 zmysl, Pulp Fiction, Ostatni Sprawiedzliwy, heheh i rozbrajal mnie w Szklanej Pulapce 4 :D