Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
95 792 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis

A właściwie od kiedy ma zakola? :P Już w filmie "Randka w ciemno" z 1987 r. miał zakola. Starszego filmu z nim nie widziałem;p Brał sterydy, że tak szybko zaczął łysieć?:PP
pozdrawiam

użytkownik usunięty
Calvus

Gdzieś Ty w tym filmie widział zakola? Przecież on nie łysiał wtedy, miał krótko fryzurkę, ale bez przesady ;)
Hmmm a włosy przerzedziły mu się koło 1994 ("Pulp Fiction"). Tak myślę. Dokładnych danych na ten temat nie mam ;P

A właśnie, że łysiał! Zakola są oznaką łysienia, niektórzy łysieją od "czubka" głowy (tzw. "Szczyt Opołonek"), inni mają zakola ("zakole bugu" ; "zakole odry"), a jeszcze inni łysieją ze wszystkich stron xD

Calvus

Z tego co pamiętam Bruce miał charakterystyczne zakola od zawsze. W serialu "Na wariackich papierach" (1985-89), "Randce w ciemno" (1987) czy dwóch pierwszych "Szklanych pułapkach" (1988, 1990) paradował jeszcze w bujnej (lecz charakterystycznej) czuprynie, ale już przy "Ostatnim skaucie" (1991) krytycy czepiali się, że Bruce ma coraz rzadszą fryzurę, na co on odpowiadał: "w ten sposób Bóg przypomina mi, że jestem tylko człowiekiem - zabiera mi włosy z głowy i wtyka je w uszy". Parę lat później do ról w filmach "Pulp Fiction" (1994) i "12 małp" (1995) ogolił głowę na łyso ale tak mniej więcej od 2000 roku wyłysiał komletnie, więc włosy ma doczepane i czasem wygląda w nich po prostu sztucznie jak np. w filmie "Ktoś całkiem obcy" (2007). Dlatego chyba dobrze zrobił, że do roli Johna McClane`a w "Szklanej pułpace 4.0" nie pozwolił sobie na doklejenie czupryny.

Bruce84

Widzialem zdjecia Bruce'a Willisa z mlodosci i nie zawsze mial takie Zakola!! Widzialem kilka takich zdjęc i wiem co mówie! A jeśli chodzi o jakieś doklejanie wlosow, to może cos mu doklejali, ale nie wylysial kompletnie, tylko się goli na łyso.
Więc zna ktoś odpowiedz. Dlaczebo Willis zaczal łysieć? Był tego jakiś powod czy nie? OD Kiedy zaczął tak łysieć?

Calvus

Wentworth Miller czy Bruce Willis ?? Który lepszy?

Chemichael

Jeśli chodzi o umiejętności aktorskie, to był "łysy" od zawsze, i nie wiem, czy da się jeszcze bardziej "wyłysieć" :D