Cóż... Nikogo nie będę rozrywać na strzępy, ale moim zdaniem jesteście w błędzie. Najwyraźniej widzieliście Willisa jedynie w roli twardzieli. Fakt, Bruce ma wyjątkowy talent do grania bohaterów kopiących tyłki przestępcom (Szklana Pułapka), ale ma na koncie też inne, znacznie ciekawsze role, jak choćby bokser Butch w "Pulp Fiction", psychiatra w "Szóstym Zmyśle" czy ciapowaty nieudacznik Ernest w "Ze śmiercią jej do twarzy". Jeśli ktoś widział te filmy i wciąż twierdzi, że Willis nie jest aktorem/nie umie grać, to jestem pewien, że chyba ma problemy ze wzrokiem. No, ale to tylko moje zdanie, nie chcę wdawać się w żadne kłótnie. Pozdrawiam :)
Ja tam lubię Bruca Willisa, uważam go za dobrego aktora, a nawet bardzo dobrego. Zagrał w wielu kultowych filmach takich jak: Szklana Pułapka, Pulp Fiction, Szósty Zmysł, Armageddon, Sin City, 12 małp, etc. Jednak nie zmienia to faktu że miejsce w top10 dla aktora który zgarnął 2 maliny jest za wysokie... rozumie sympatia sympatią(też go bardzo lubię), ale na nie nie zasługuje. Za jego plecami są tacy aktorzy jak chociażby Daniel Day-Lewis, Tom Hanks, Mel Gibson czy Brad Pitt. A to jest niesprawiedliwe!
no fakt 12 małp i szósty zmysł mu wyszły. W Pulp Fiction nic nie pokazał, grał po Willisowemu, te same miny co w Szklanej pułapce i innych filmach akcji. Armaggedon to kultowy film?!! normalnie śmiech na sali :D Kolejny pompatyczny chłam najżałośniejszego reżysera Hollywood Michaela Baya, a gra Willisa znowu taka sama- Część jestem Bruce, robię moją minę i próbuję wcielić się w postać :D. O jego na pewno epokowej roli w Sin City się nie wypowiem bo nie widziałem :) Zgadzam się z Tobą, że są dziesiątki aktorów którzy bardziej zasługują na miejsce w top10, chociażby wspomniany przez Ciebie Pitt, który w bezpośrednim aktorskim starciu z Willisem w "12 małp" po prostu zniszczył Bruce'a. Nic do Willisa nie mam, nawet go lubię, ale top100 nie powinno być rankingiem popularności i sympatii, tylko ocenie tu powinny podlegać umiejętności, talent i dorobek, a na tych polach Willis wykazuje poważne braki.