Christoph Waltz

8,8
75 006 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christoph Waltz

Wiecie czemu nie spada ?

użytkownik usunięty

Bo trolami są fani Bękartów Wojny. Gdy wchodzi Lemmon czy ktoś inny w dzień już o kilka pozycji spada ten się trzyma, czemu ? :)

Mam przez to rozumiec, ze ci ktorzy wysoko oceniaja bekartow wojny i waltza to trolle?
Moglbys sprostowac

Zagral kapitalnie ... ale ludzie ! bez przesady !
To tylko jedna rola... przez ta role nie powinien sie znalezc w top 50 a co dopiero top 5.

Wiecie czemu nie spada ?
Bo juz Sierzanta bola palce od zakladania nowych kont

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
skycolored

A mnie najbardziej drażni, jak ludzie nie potrafią dyskutowac.... Jak ktos ma odmienne zdanie to ja mówię, że się z nim nie zgadzam, a nie - cytuję: "spierdalaj". Niestety dyskusje na forum filmwebu bardzo często tak własnie wyglądają....

vinc39

Niestety z niektórymi ludźmi tylko w ten sposób da się dyskutować, a kiedy ktoś ma pretensje o to, że w top 50 jest aktor, który jego zdaniem na to nie zasługuje - niech napisze to normalnie, poda jakieś sensowne argumenty, a nie nazywa z miejsca fanów IB "trollami".
Zwyczajnie dostosowałam się do poziomu filmweba. Tak jest łatwiej - nie trzeba się produkować z grzecznościami i taktem, a przesłanie pozostaje takie samo. Prostota jest kluczem do porozumienia. :)

Nigdy nie zrozumiem, czemu niektórzy tak się emocjonują tymi rankingami, jakby to była dla nich sprawa życia i śmierci...

Trias

skoro został nominowany do oscara, to te oceny z czegoś wynikają.

Sturmabteilungman

Niby tak, ale ja na przykład wstrzymuję się przed ocenianiem aktora po jednej roli. Wyjątek zrobiłam dla Hugha Lauriego.
Jednak po jednej roli nie można stwierdzić czy aktor sprawdzi się w każdej.
Za tą kreację Waltz ma u mnie 10. Był fenomenalny. Ale nie ocenię go, bo nie.

kaczy_dziup

Wiecie czemu nie spada?
Bo to naprawdę bardzo dobry aktor, który za kilka godzin zdobędzie Oscara i podskoczy w rankingu jeszcze wyżej, a poza Bękartami zagrał wiele świetnych ról, nawet u Zanussiego.

czemu nie spada? bo jest bardzo zajebisty ;p

W filmie Tarantina Waltz stworzył jedną z najlepszych roli jaką w życiu widziałam. Przed Oscarami krytycy kłócili się, kto dostanie nagrody, za to w przypadku kategorii "Najlepszy aktor drugoplanowy" wszyscy zgodnie stwierdzili - Christoph Waltz! Jego Hans Landa to mistrzostwo!

Moniia

no ok, ale to nadal jedna rola, tak świetna w rewelacyjnym filmie, ale nadal tylko jedna..

zobaczymy czy przyjmie się w innych i czy w ogóle ktoś go będzie chciał

Waltz zagrał w Bękartach Wojny po mistrzowsku, ale nie zasługuje na tak wysokie miejsce. Ciekaw jestem ile filmów z nim widzieliście, albo czy przed BW wiedzieliście o jego istnieniu. Ocenianie aktora po jednym filmie jest śmieszne. Ciekawi mnie, które miejsce miał przed premierą BW.

Dustin Hoffman i Gene Hackman są w zawodzie o wiele dłużej i mogą się pochwalić wieloma znakomitymi rolami. Mało tego, obydwaj mają na koncie po dwa Oscary, kilka nominacji, a nie ma ich w top100! Absurd.

scarecrow_5

Sam nie lubię oceniać aktora po jednej roli , ale ta rola była tak znakomita , chyba najlepsza jaką widzialem w życiu i pod wpływem emocji po filmie dałem 10 .Wielu ludzi postępuje podobnie w czystym afekcie .To jest w miarę zrozumiałe, dlatego apeluje aby nie przejmować sie tymi rankingami i kropka

scarecrow_5

Ale skąd wy w ogóle wiecie, czy ktoś ocenił go tylko po BW, czy może wysilił się i obejrzał inne filmy z nim?

Skoro wy tak robicie, to nie znaczy, że inni też tak robią.

czyli jestem trolem <lol2>

użytkownik usunięty
devillady

ja też...

Zgadzam się był genialny, zasłużył na Oskara, to oczywiste.Zgadzam się, że za mało w światowej kinematografii , aby był w top 50. Mam nadzieję, że będzie kontynuował swoją karierę w ten sposób.

Kurna, smutno mi.

no i prosze dzięki tobie pacanie dowiedziałem się ze jestem trolem........

Ssij. Napisałeś posta i o nim zapomniałeś. Ssij i łykaj.

użytkownik usunięty

Skoro Heath Ledger jest dla wielu bogiem za rolę Jokera, to czemu Waltz nie może nim być za rolę Hansa? Zagrał genialnie i zasłużył na Oscara. Dlatego nie rozumiem czemu czepiacie się, że ludzie oceniają go ze względu na jedną rolę

Jeżeli sądzisz , że Ledger jest dla kogoś bogiem tylko za rolę Jokera to albo kompletnie nie znasz jego dorobku aktorskiego , albo jesteś ignorantem , albo zwyczajnym idiotą . Również uważam , że nie powinno się oceniać aktorów za jedną rolę , bo cóż z tego , że stworzy jedną fantastyczną kreację jeśli w następnych filmach będzie grał tak samo i będziemy oglądać wciąż tą samą postać ? Wszechstronność u aktora powinna być wyznacznikiem a nie Oscar za rolę . Do założyciela tematu ja uwielbiam Bękartów Wojny , a Waltz jest mi obojętny , nic nadzwyczajnego w jego postaci nie dostrzegłam więc zanim zaczniesz kogoś obrażać zastanów się kilka razy i potem ewentualnie przemów , chyba , że Ty również jesteś idiotą .

użytkownik usunięty
Bella_Kate

Widziałem 8 filmów z Ledgerem i powiem ci że nie rozumiem, gdzie ten jego dorobek. Dwie dobre role w TBM i Mrocznym Rycerzu nie czynią go wielkim aktorem! Waltza widziałem tylko w jednym filmie i wypadł świetnie.
Nie rozumiem kogo obraziłem i w jaki sposób ?

Nie będę się z Tobą kłócić o Ledgera bo to forum nie jest do tego przeznaczone , zresztą na żadnym forum kłótnie nie są pożądane . Faktem jest , iż mimo , że nie zdążył nakręcić 100 czy 200 filmów w każdej kreacji pokazał coś innego , coś ciekawego , był aktorem wszechstronnym , pokaż mi ilu aktorów przed 30stką w dzisiejszych czasach potrafi tak grać? Zresztą to nie tylko moje zdanie , Ledger był wychwalany przez wielu ludzi z branży , co chyba nie powinno dziwić . A jak już wspominałam Waltz mnie nie interesuje .
Nie wiem kogo obraziłeś i w jaki sposób bo nic mi o tym nie wiadomo , moge jedynie przypuszczać , że nawiązujesz do ostatniego zdania mojego poprzedniego postu , zatem pragnę wyjaśnić , że ( jak na początku tegoż zdania zaznaczyłam ) , było ono skierowane do założyciela tematu . Nie to , że jestem złośliwa , ale następnym razem przeczytaj dokładnie żeby uniknąć niepotrzebnego wzburzenia czy innych nieporozumień .