Christoph Waltz

8,8
75 021 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christoph Waltz

czy on jest poliglotą?

świetnie zagrał w 'bękartach', po prostu świetnie.

studiomilkszej

też się nad tym zastanwaiłem :) niemiecki, włoski, francuski, angielski, kurde :) w ogóle świetna rola :)

Michallus

Znam pewnego Włocha, który do powyższego zestawu języków dorzucił jeszcze płynny polski. I po hiszpańsku też się dogada... Podziwiam takich ludzi.

studiomilkszej

popieram! zagrał rewelacyjnie !!

studiomilkszej

W pressbook'u, podkategorii 'obsada' jest napisane:

"Pomimo szybkich początkowych sukcesów związanych z obsadą filmu, Tarantino długi czas nie mógł się zdecydować na wybór kandydata do roli pułkownika Hansa Landy. Jednak już pierwszy kontakt z Christophem Waltzem uspokoił reżysera i pozostawił w przekonaniu, że znalazł osobę idealną do tej roli. Na Tarantino ogromne wrażenie zrobił również fakt, iż niemiecki aktor potrafił swobodnie operować trzema językami – Angielskim, Francuskim i Niemieckim."

studiomilkszej

niesamowity aktor!
Tarantino wydobył jego talent w sposób fenomenalny. jestem pod wrażeniem, przyznaję.

studiomilkszej

to mój nowy ulubiony aktor ;-) obejrzę więcej filmów z jego udziałem.

studiomilkszej

moim zdaniem po wlosku byl dubbingowany. mial inny glos.

ehhh

Nie tylko z niego poliglota ale i bezlisitosny morderca;)

użytkownik usunięty
ehhh

Nie był. Mówi płynnie po niemiecku, francusku, włosku i zdaje się ma w arsenale jeszcze jeden język, nie pamiętam jaki niestety. To jeden z powodów, dla których dostał tę rolę.

użytkownik usunięty

P.S. I angielsku rzecz jasna! ;p

za krótki <br/>

użytkownik usunięty

Poprawię się zanim jakiś nadgorliwiec mi to wytknie - Waltz mówi biegle po francusku, niemiecku i angielsku, włoski zaś zna tylko w podstawach ;p