w bekartach wojny poslugiwal sie jezykiem: niemieckim, angielskim, francuzkim i włoskim! do tego jest jeszcze znakomitym aktorem :)
w X-menie Hugh Jackman wstał po tym jak dostał kulkę w łeb czy to znaczy że w rzeczywistości jego czacha to przyjmie?
na podstawie 2 zdań z filmu zakładasz że gość zna język :):):)
Założyciel posta ma rację. Koleś jest niesamowity. I to nie ważne ile zdań powiedział. Mogę się akurat wypowiedzieć w tym temacie bo jestem po lingwistyce. Jeśli chodzi o niemiecki to wiadomo jego ojczysty, włoskim posługiwał się doskonale wystarczy zwrócić uwagę na wymowę. Nie nauczyłby się doskonałej wymowy tylko dla roli w filmie. Odnośnie angielskiego, szło wyczuć obcy akcent ale posługiwał się nim również doskonale a odnośnie francuskiego (tu mogę najwięcej powiedzieć) posługiwał się najsłabiej z tych wszystkich języków. Można by zaryzykować stwierdzenie, że nie zna i nauczył się dialogów na pamięć spoglądając na jego wymowę ale raczej obstawiałbym, że zna również i ten język bo mówił dość płynnie. Pozdrawiam
Dziwne. Na jego facebooku jest napisane "Waltz is fluent in German, French and English". Można wierzyć lub nie, ale skłaniam się ku pierwszej opcji :) Włoskiego może rzeczywiście się uczył na pamięć. W sumie dużo po włosku w "Bękartach" nie gada...
Cóż, dla mnie poliglotą jest Tomer Sisley grający Largo Winch'a w filmie pod tym samym tytułem. W filmie mówił po angielsku, francusku, bułgarsku(!), ale z pochodzenia aktor jest rdzennym niemcem. Respect.
Rdzennym Niemcem to on nie jest, bo rodzice są Izraelczykami. Do 9 roku życia mieszkał w Niemczech i tam się urodził. Potem wyjechał do Francji więc te dwa języki (tj. niemiecki i francuski) z zasady musi znać :)
Jesli chcecie zobaczyc prawdziwego poliglote to zajzyjcie w ciekawostki do
Dolphe Lundgrena a bedzie wam wszystkim łyso i przestaniecie sie zachwycac tym Christophem
Sporo aktorów zna języki obce, jest to jeden z czynników, który zapewnia im międzynarodowy sukces. Na przykład niespodzianką może być, że Alicja Bachleda Curuś gra po polsku, angielsku, niemiecku, a także mówi po hiszpańsku. Daleko nie trzeba szukać jak widać:)