Chuck Norris

Carlos Ray Norris

7,8
5 903 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Chuck Norris

Co z The Novice?

użytkownik usunięty

powstanie?

Zdjęcia mają ruszyć w marcu tego roku ,tak mówił Chuck w wywiadzie .Tylko zastanawiam się po co ? Takie osoby jak Chuck ,Stefan czy Janek to są specyficzni aktorzy ,którzy brylują na ekranie dzięki niesamowitej sprawności fizycznej a jak wiadamo z czasem się ją traci ,co owocuje tym że nie ma na co oka zawiesić .Z całym szacunkiem dla wielkiego mistrza jakim jest Chuck ale nie powinien on wracać już na ekran filmowy ,swoje już zrobił dla kina .Tym bardziej że zagrał w ,,Niezniszczalnych 2 ,,

użytkownik usunięty
bradock

Myślę że masz racje ale z chęcią zobaczę jeszcze Chucka w akcyjniaku. Znasz jakiś zarys fabuły może?

Nie ,znam .A jak tam Kamil ,kiedy obejrzysz ,,Kod Milczenia ,, z Chuckiem ? To dobra rzecz .: http://www.youtube.com/watch?v=Z_m6BZrhKxg

bradock

Prawdę powiadasz.

Zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wiek Norrisa. Nie jest wykluczone, że pojawią się sceny walki z udziałem Chucka, ale wiecie jak to będzie wyglądać? Dubler Chucka odwali całą robotę i jeszcze operator kamery też, żeby było widać, że to Chuck Norris walczy - schemat znany z filmów Seagala.

Naprawdę nie chcę, żeby Chuck Norris się tak stoczył. Masz rację Bradock, ''Porucznik Braddock'' zrobił swoje w latach swojej świetności, ale teraz powinien sobie dać spokój i zająć się instruktażem sztuk walki - nauczać młodych jak to się robi, żeby ta wiedza nie zanikła wraz z odejściem starych weteranów, a przyjściem młodych pokoleń.

Tak, prawdziwe walki filmowe przy zastosowaniu sztuk walki. W dzisiejszym kinie akcji, tego mi właśnie brakuje. Wszystko odwalają teraz komputery, dublerzy i te pożal się boże efekty specjalne, które pokazują nam, jak dwóch gostków nawala się w pociętym filmie. Nawet w ''Raid'' walki są podrasowane efektami specjalnymi.

Mówisz, że kino akcji niby odżywa i żyje własnym życiem. Ale zobacz, w jakim stanie jest to kino akcji - a prawda jest taka, że jego jakość nie jest zadowalająca.

karoman4

Zgadza się Kasiu .Już przecież w 2005 roku ,,Zadanie Specjalne ,, z Chuckiem było słabsze .Nawet scenariuszowo było Ok ,proste i przyjemne ale sceny walk były słabe ,Chuck wogóle nóg nie używał .Inni nawet twierdzili że było widać Dubler Chucka .Ja właśnie o trosce o Chucka nie chciał bym żeby się rozmieniał na dobre jak Seagal .Kasia a jak ci brakuje prawdziwych walk filmowych przy zastosowaniu sztuk walk to obejrzyj ,,Ninja 2 ,, z Adkinsem .Tu chyba nie widać jakiś efektów specjalnych ,pociętego montażu itp ? : http://www.youtube.com/watch?v=YXO_L-3okKo

bradock

Oto mi właśnie chodzi, jeśli mowa o Chucku.

A w tej scenie widać było dublera w kilku momentach. Np. jak Adkins podnosząc się z ziemi zrobił sprężynkę, to widać było głowę gościa, który miał bujniejszą fryzurę od Adkinsa.
Fakt, szybki montaż też może sugerować, że do akcji wkroczył dubler. Ale nawet fajnie to wyglądało. Przekonałeś mnie do obejrzenia tego filmu, ale może zrobię to w niedzielę. :)

karoman4

To o czym piszesz Kasiu to jest racja ale to są tak naprawdę drobiazgi na które nie powiniśmy zwracać uwagi ,np mój jeden znajomy twierdzi że w ,,Ostry poker w małym tokio ,, podczas walki Dolpha z wielkim zawodnikiem sumo widać dublera Dolpha w scenie gdy Dolph leży na ziemi i zawodnik Sumo zucza się na Dolpha z nożem .Widać Dublera Dolpha ,po mniejszym barku widać .Albo sama mówiłaś że Seagal w ,,Wygać że śmiercią ,, podczas walki na rańczu złamał rekę od manekina a nie od żywego człowieka itp Takich przykładów są tysiące .

bradock

To też jest prawda.

bradock

Wiecie co, Bradock i Najemnik.

Jak dla mnie każdy aktor kina akcji może się stoczyć, jak mu się żywnie podoba. Nawet Willis jak chce niech wpadnie w dno. Ale niech to nie spotka Chucka Norrisa - człowieka, który walczył z samym Bruce'em Lee, i który uczył się właśnie od niego.
Gdyby tak się stało, całkowicie straciłabym wiarę w kino akcji.

karoman4

Chuck pewnie i tak się nie stoczy ,bo w sumie na jeden film wraca ale moim zdaniem ta całą nagonka w 2006 roku z tymi faktami ,kawałami to mu nie sprzyjała .Bo teraz dla wielu ludzi ,głównie tych co nie obcują na codzień z kinem akcji to postać komiczna i to mnie wkurza ,strasznie .A kiedyś tak pisali o Chucku -,, Aktor którego filmy akcji w latach 80 były prawdziwymi hitami kasowymi ,,

karoman4

Kasia : A skoro jesteśmy przy Chucku to mam takie pytanie do ciebie ? : Jeden z użytkowników co C.h.o.m.i.c.z.ka ,grzesio 39 ma w posiadaniu film ,Kod Milczenia -wersja VHS ,wydanie Coma ,Lektor ,Janusz Kozioł itp ale tam piszę że ma to na wymianę ? Co to znaczy ? Nie mogę tego filmu pobrać ? Folder jest zabezpieczony odzielnym hasłem .Co mogę w tej sprawie zrobić ?

bradock

A, to pewnie chce coś w zamian. Zaproponuj mu w prywatnej wiadomości jakiś stary film, to może się dogadacie. Niektórzy na cho.miku tak robią. Może to jest jego własny film, który wgrał do sieci i nie chce, żeby ktoś całkiem za darmochę z tego korzystał.

karoman4

Ok ,dzięki za podpowiedz .

bradock

Bradock zobacz! http://www.facebook.com/vhshell/photos/a.576723775697567.1073741835.112519555451 327/801868249849784/?type=1

Reklamówka na zakupy z nadukowanym plakatem Delta Force 2. I fajny, ciekawy komentarz do tego.

[Pan Piotr napisał, że tego typu reklamówki na początku lat 90. były tak popularne, że w Sosnowcu kupowało się ziemniaki nie na kilogramy, ale na "czaki".]

Zakupy z Chuckiem Norrisem, to chyba czysta przyjemność, jak myślisz? xD
Poproszę 5 czaków ziemniaków. xD

karoman4

Kasia ,Dzięki !!! Dobra ta reklamówka ,naprawdę dobra xD A komentarz to poprostu miazga !!!! A wiec co Kasiu co mi się najbardziej podobało w tamtych czasach ? Złotych czasach kina akcji ? Właśnie te wszystkie plakaty filmowe ,plakaty z aktorami ,właśnie reklamówki ,gadżety itp Wtedy właśnie był popyt na takie coś ,na takie postacie .Kino akcji docierało do głównego nurtu społeczeństwa np ja miałem kiedyś dwie bransoletki na rękę z napisem ,,Rambo ,, i ,,Cobra ,, ,dwa plakaty z Bravo z Schwarzenegger i Van Damme ,Kartkę w wielkości pocztówki z wizerunkiem Van Damma i Pierce Brosnana ,Zeszyt do szkoły z nadrukiem Bruce Willsa z ,,Szklanej Pułapki 3 ,, i Pierce Brosnana z ,,Goldeneye ,, Widziałem również płyn do ogolenia ,a na pudełku od tego płynu rysunek przestawiający plakat z Liberatora z Stevenem Seagalem .Itp Ogólnie tego dużo było .To były czasy !!!

bradock

U mojego dziadka widziałam wodę po goleniu ze Schwarzeneggerem na opakowaniu.

karoman4

Rozumiem .A jaktam Kasiu obejrzałaś coś ostatnio ciekawego ?

bradock

Właśnie nie. Ostatnio nie mogę ogarnąć się z czasem. Ale przydałoby się coś obejrzeć, bo fakt - już dawno nie oglądałam żadnego filmu.

karoman4

Jak Kasia masz zamiar coś obejrzeć to koniecznie obejrzyj ,,Johna Wicka ,, -To jest prawdziwa Petarda Kina Akcji Ostatnich Lat !!! To jest właśnie to czego ci brakuje w ostatnich miesiącach a może nawet latach .Jest krwawo ,brutalnie ,świetny klimat ,mużyka ,mocne teksty i doskonały charyzmatyczny Keanu Reeves !!! Zero techniki ,Elektroniki czy CGI ,Zero Rwanego ,Padaczkowego montażu ,tylko Czysta ,Ładnie sfilmowana i nakręcona Akcja !!! Film Marzenie i Wzór do naśladowania dla dzisiejszych produkcji !!! http://www.youtube.com/watch?v=HRsMXvFNb68