Jak w tytule. Proszę podawać jego najlepsze kwestie z filmów, w których grał. Jestem ciekawa, czy pan Norris jest mistrzem ciętych, filmowych ripost. ;-)
Właśnie ,że miałem Kasiu taki sam tytuł tematu założyć ale wyprzedziłaś mnie .Ok ,to zaczynamy :
,,Jeśli bedę chciał twojej opini to ją z ciebie wytłukę ,, -Kod Milczenia
,,Jeśli tu wrócisz to otrzymasz tyle prawych ze zaczniesz błagać o lewe,, .-Inwazja na U.S.A
,,Gdybym chciał zapuszkować każdego kto się ze mną biję to połowa hrabstwa siedziała by za kratkami,, -Samotny Wilk McQuade
,, Ja nie depczę po odciskach komuś ,ja kładę nogę na gardło ! ,, -Zaginiony w akcji 3
,,Jesteś tylko tchórzliwym kawałkiem g*ów*na który żeruje na nieszcześciu innych .Ale gdy śmierć zajrzy ci do oczu będziesz płakał jak dziecko ,, -Odział Delta 2
,,Słodkich snów frajerze ,, -Odział Delta
,,Jeszcze raz nazwij mnie bohaterem a wyrwie ci jeżyk ,, -Bohater i Strach
,,To zniewaga dla nas obojga ,, Czyni mnie idiotą a ciebie dzi*w*ką .-Ośmiokąt
,,Czyż życie nie jest s*u*ką ,, ? -Zabójca
,,Znam tylko dwa typy ludzi .Tych którzy są mi posłuszni i tych którzy umierają ,, -Masakra w San Francisco
,,Naprawdę sądziłeś że wyjadę ... nim upewnię się iż nie żyjesz ? ,, -Zaginiony w akcji 2 :Początek
,, Na kim próbuje zrobić wrażenie senatorze ? -Zaginiony w akcji
,,Jestem tak poważny jak minister edukacji ,, -Zadanie specjalne
,,Twój syn mówił mi o twojej propozycji ,zanim umarł !,, -Mściciel z Hongkongu
,,Nigdy nie dawaj babie broni ,, -Mściciel z Hongkongu .
I jeszcze mi się przypomniało -Kumpel do Huntera : Do zobaczenia w Piekle
Hunter :Przyśli mi pocztówkę .-Inwazja na U.S.A
Danny do Viktora : Viktor !
Viktor : O co chodzi ?
Danny : Nie zapłaciliścię za kawę -Bohater i Strach .
Danny do Viktora : Według mnie masz dwa wyjścia ,podać się albo popłynoć .
Viktor na to :Rozgniotę cię jak pluskwę ,Danny to było by trzecie wyjście
Viktor do Danego : Wal się ,Dany wykluczonę i kopniak .
Albo jeszcze to z Mściciela kiedy Chuck przyszedł po córkę jego szefa a ona była z swoim chłopakiem (R .Norton ) .
Chłopak Joe do Chucka : Latasz ? Tu dużo osób lata ,wiec co mam na myśli ?
Riposta Chucka : Tak ,ale ja nie latam ,nie jeżdzę na nartach i nie jestem właścicielem klubu .Spadaj !
Jestem pełna podziwu dla Bradocka, że zapamiętał tyle fajnych tekstów Chuck'a. Ale tak to jest, gdy te teksty są ciekawe i zabawne, to łatwo zapadają w pamięć. ;-)
Tak, oni wymiatali. W sumie Willis też jest całkiem dobrym riposterem. ;-) W ''Ostatnim skaucie'' ile było jego tekstów, a w serialu jeszcze więcej i zabawniej,
np: W windzie, facetowi ktoś nóż wbił w plecy, drzwi się otworzyły i on upadł na podłogę, a wtedy Willis jako Addison spojrzał na niego i powiedział: ''To musiało boleć tak upaść na nos''.
James Bond te w sumie ma gadanego. Zawsze potrafi powiedzieć coś zabawnego i pasującego do okoliczności, w których się znajduje.
A czy Van Damme też ma jakieś ciekawe, kultowe teksty na swoim koncie? Nigdy nie zastanawiałam się nad tym, a warto byłoby poznać jego filmowe ''złote myśli''.
Nie no trochę ma. dobre teksty miał np w Podwójnym uderzeniu czy Nieuchwytnym celu. mi się osobiście bardzo podobał jak na końcu do Henriksena w "hard target" mówi "Hunting season is over" ("Sezon polowań się skończył")
Krwawy Sport ! Jackson jak załatwił na początku swojego przeciwinka to z tym tekstem wypalił do Chonga Li (Bolo ) .Albo jak wybiła na tablicy walka Chong Li vs Jackson to Jackson mówi do Franka : Czas oddzielić chłopców od meżczyzn .Na to ten ich chiński opiekun :Uważaj żeby Chong Li nie odzielił ci tułowia od głowy !
o kurde ale super teraz leci na tv4 Transporter a na Tvp1 wyścig śmierci choć mam oba te filmy i zauważyłem że wyścig... jest ocenzurowany
Serio wyścig jest ocenzurowany ? Ja właśnie to dzisiaj oglądałem na TVP 1 i nie zauważyłem ,być może przez to że ten film już dawno oglądałem .
Jeszcze nie sprawdziłem bo byłem wczoraj u cioci i kuzyna i w innym mieście ,wiec nie miałem czasu .Ale gadałem z kuzynem i on mówił mi że też w Sobote to oglądał na TVP1 i nic nie wiedział żeby coś ocenzurowali .Może masz na kompię inna wersje ,rozserzoną
Czy Krwawgo Sportu to nie wiem ale widziałem kiedyś na you tube fragmenty filmu ,,Kickbokser i tam były dodane dodatkowe fragmenty które nie są znane w oficjalnej polskiej wersji .Także ta wersja nigdy nie leciała w Polskiej Telewizji .Właściwie te fragmenty pochodziły z niemieckiej wersji zwanej ,,Karate Tiger 3 ,,
Aha, a ''Punisher'' z Lundgrenem jest może w wersji rozszerzonej? Pytam Ciebie, bo Ty jesteś ekspert od tych spraw.
Aż takim wielkim ekspertem to nie jestem Kasiu (Caleb jest większy jeśli chodzi o tematykę wersji roserzonych ) ale dzięnkuje za miłe słowa o mnie .Wiesz co do Punishera to nie jestem pewien ale chyba też jest ,tak myśle .Jeśli chodzi o Lundgrena to wiesz co znalazłem taką ciekawostkę o nim : Wież gdy Dolph grał w filmach akcji na początku lat 90 to wisiały w powietrzu sensacyjne plany kręcenia sequelów jego filmów ,producenci z nim chcieli robić ,,Władcy Wszechświata 2 ,, Czerwony Skorpion 2 ,, The Punishera 2 ! a nawet ,,Mistyfikacje 2 ,, Plany i scenariusze jego filmów podobno były nawet już pierwszej fazie przygotowań ,niektóre plany trafiły już nawet na biurko agenta ,menadzera filmowego Dolpha .Ale jakość to nie wypaliło .Wiem że twórcy ,,Władcy Wszechświata na poważnie chcieli nakręcić 2 cześć ale studio filmowe ,,Canom Films ,, zbakrutowało .Dolph najbardziej był zakreceniem ,,The Punishera ,, .
O, z chęcią zobaczyłabym go w drugiej odsłonie Punishera, ale teraz już za późno na to. No szkoda, że nie wypaliło. Ale druga część ''Czerwonego skorpiona'' jest, John Savage gra czarny charakter - przywódcę neonazistowskiej organizacji. Oglądałam to nawet i nawet znośne. Ale nie tak dobre, jak ta część z Dolphem.
Tu masz naprzykład dwie sceny z ,,Karate Tiger 3 ,, które nie ma w oficjalnym polskim wydaniu VHS/DVD czy podczas emisji telewizyjnej .http://www.youtube.com/watch?v=tBEWnfYcShA
puściłem w tedy gdzieś na początku wersje dvdrip na komputerze w tym samym (co do sekundy) czasie co leciało w tv i kilka scen wydawało mi się ze zniknęło
To ciekawe, jak ocenzurują ''Drzewo Jozuego'' z Lundgrenem, bo mają puścić ten film na początku kwietnia na TVP1 albo TVP2. Ale raczej na TVP2, tak w przelocie widziałam zapowiedź na kwiecień.
Super .Kiedyś oglądałem ,,Drzewo Jozuego ,, na TVP 1 i nie było ocenzurowane ,zresztą to leciało wtedy póżno ,chyba po 22.00 .Zresztą ,,Drzewo Jozuego nie jest aż takie brutalne żeby je cenzurować .Co do Wyścigu śmierci muszę tę sprawę dokładniej zbadać bo nie wydaje mi się żeby była ocenzurowana .Na RTL 2 strasznie filmy cenzurują ,ze ani nie idzie ich oglądać,wiem bo kilka widziałem .I co dziwne te filmy leciały po 22 .00