Urodził się w 1940 roku, nie za młody był na wojnę w Korei, gdzie walki zakończono w 1953? Może jednak walczył w Wietnamie? 20-latek już nieco bardziej pasuje do karabinu niż dzieciak :-)
A kto ci powiedział że on tam walczył? On się tam zetknął tylko ze sztukami walki. Ja na Judo chodziłem od wieku 10 lat, więc wiem coś o tym.
„Po ukończeniu szkoły średniej wstąpił do wojsk lotniczych i stacjonował w Korei.” A jednak walczył. Może po prostu tu jest błąd w dacie urodzenia Chucka, a może komuś się pomylił Wietnam z Koreą
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chuck_Norris
Stacjonowac nie oznacza chyba walczyc. Przecież po WWII wojska aliantów stacjonowały w RFN (albo NRD - nie pamiętem i nie chce mi się przypominac) i pilnowały porządku...
No ale był w wojsku pilotem, więc chyba nie dali by tam dziecka żeby pilotowało samolot. Musi być błąd albo z datą urodzenie albo komuś pomyliły się wojny.
NIE !
Wojska USA np. w Japonii były do 1968, w Korei nie wiem do kiedy(możliwe że są nadal), lecz stacjonowały tam one na wypadek kolejnego ataku komunistycznej północy rozumiesz??
:)
A wojska USA nadal stacjonują w Korei Południowej i póki istnieje Korea Północna to chyba stacjonować będą :-)
Nie wiem czy zauważyliście, ale stoi w notce jasno, że "wstąpił do wojska i na trzy lata został wysłany do Korei, gdzie właśnie toczyła się wojna". Wojna w Korei zakończyła się w 1953 roku, czyli na początku pobytu w Korei miał 10 lat. 10-latkowie nie wstępują do wojska. No, chyba że weźmiemy pod uwagę że to nie byle kto tylko Chuck i to nie on wstąpił do wojska, tylko wojsko wstąpiło do niego :-)
Ja słyszałem, że on się po prostu "odmłodził" tzn podaje trochę późniejszą datę urodzenia. Jest kilku znanych aktorów, którzy też tak robili... Ale nie wiem czy to prawda więc nie chce rozpuszczać nieprawdziwych informacji.
zależy co rozumieć pod stwierdzeniem "trwała wojna" oficjalnie wojna w Korei nigdy się nie skończyła gdyż Korea południowa i północna są cały czas w stanie wojny, a USA-ńskie wojska są tam od 60 lat i się nie wyniosą bo nie mają po co.
Właśnie. No to jak to w końcu jest... Walczył tam czy nie, a jeśli tak to jak to możliwe, bo wynikałoby, że miał 13 lat
Chyba już wiem. On pewnie stacjonował w Korei Południowej po zakończeniu wojny. Tam po 53 zostały siły amerykańskie. Coś w tym stylu piszę na wikipedii.
No, jako zabezpieczenie przed inwazją komunistycznych parszywców z północy.
Temat właściwie do zamknięcia. Wszyscy wszystko wiedzą.
Tak, zostawili Chucka Norrisa jako zabezpieczenie przed inwazja sił Północy xD Północ nigdy nie odważyła się już później atakować południa :D