Claudia Schiffer

6,8
308 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Claudia Schiffer
nudecroft

No raczej to nasza prawdziwa religia, wszystko inne jest przywleczona i przeszczepione.

Nie rozumiem dlaczego katolicyzm wciąż jest tak utożsamiany z Polskością skoro jego siedzibą jest Watykan.

Każdy odprowadzany grosz na kościół ląduje w Watykanie, wieś może być brudna biedna ale kościół musi mieć jak ze złota.

Raczej Chrystus nie chciał tego wszystkiego zresztą tak naprawdę nim się posłużono by stworzyć tą całą strukturę.

Religia Żydów o narodzie wybranym została przeszczepiona i sami Żydzi nawet są o to źli bo uważają to za łamanie ich zasad.

Dlatego nie akceptuję tej ideologii, bo zmuszasz się umartwiania się a tak naprawdę człowiek ma niewielki wpływ na wiele spraw.

ChubakaCieLubi

Chrystus wiele rzeczy nie chciał a między innymi nie chciał aby bezczeszczono Synagogi robiąc z nich miejsce na handel co ponoć robiono. Sanhedryn skazał Jezusa z wiadomych względów bo gdyby Chrystus doszedł do władzy zlikwidowałby Sanhedryn i poustawiałby wszystko jak należy co się nie podobało tamtejszej władzy.

ChubakaCieLubi

Jezus Chrystus był bojownikiem i ponoć walczył z mieczem w ręku. Herodot natomiast był tyko tylko figurantem a Mel Gibson w swoim filmie przedstawił postać Herodota jako totalnego pajaca. Tak pokazał film "Pasja" co się Żydom nie spodobało.

nudecroft

Tak bo ten film jest oparty o wierzenia, nie mniej Mel Gibson to dobry reżyser i miał prawo zrobić swój film.

Ja nie jestem fanem Pasji ale trzeba oddać że ten film bije na głowę wiele produkcji.

Żydzi gdzie kolwiek się nie pojawiali tam nikt ich nie chciał bo zwyczajnie pasożytowali na społeczeństwach.

Zresztą do tej pory ciężko ich lubić tworzą jakieś banki światowe, wysługują się krajami i tworzą w nich organizacje.

W dodatku chcą od każdego wyłudzać pieniądze.

Dlatego nie jestem fanem ich kultury a chrześcijaństwo czerpie z ich kultury.

Kiedy były problemy i mogli pomóc to się chowali i kisili pieniądze zamiast dać na wojsko.

Skolei kościół katolicki nawiązuje do ich tradycji bycia pasożytem społecznym.

No i teraz patrz masz prożydowski TVN z PO i prokatolicki PiS z TVP i co nie wybierzesz działa jak pasożyt.

Tak działa pozorny wybór dają ci wybrać ale oba warianty będą na Twoją niekorzyść.

Ty mówisz o Owsiaku a on jest chuda rybka przy Rydzyku.

ChubakaCieLubi

Osobiście wolę dać kasę Rydzykowi niż Owsiakowi bo widzisz... za dużo negatywnych opinii usłyszałam o Owsiaku co nie znaczy że nie mam własnego rozumu. Mam taki dar że nie przyjmuje wszelkich informacji tak leci i mój umysł przyswaja selektywnie i wybiórczo.

ChubakaCieLubi

Moją negatywną opinię o Owsiaku wyrobiłam sobie słuchając z kolei negatywnych opinii o nim głoszonych przez ludzi mądrych i światłych a więc przez autorytety a zatem muszę się na czymś i na kimś oprzeć.

Ciekawią mnie Twoje poglądy i cieszę się że mogę się od Ciebie dużo nauczyć.

nudecroft

Jest pozytywniejszy niż Rydzyk który jest antyautorytetem i biznesmanem w sutannie.

Widzisz żeby Rydzyk kiedykolwiek upublicznił na co poszły datki i na co zostały wydane pieniądze?

Owsiak to robi a Rydzyk nigdy.

I nikt z kultystów Rydzyka nie widzi w tym problemu.

Nie musisz sama możesz być swoim autorytetem, idole to twory do sterowania ludźmi.

Żaden człowiek nie jest autorytetem bo nikt nie jest doskonały. Te gadające głowy które podajesz to celebryci.

ChubakaCieLubi

Na przykład mój znajomy ceni sobie i szanuje tylko tych co potrafią dużo zarobić, nie szanuje natomiast tych co wyjeżdżają za granicę za chlebem bo twierdzi że to nieudacznicy i nie potrafią zarobić dużych pieniędzy w Polsce, jego idolami są kuba wojewódzki i Zuckerberg i siedzi całymi miesiącami na facebooku. :D nawet trochę m go szkoda, nie wie że jest sterowany.

nudecroft

Jest tak samo sterowany jak mohery tylko w drugą stronę.

ChubakaCieLubi

Moja babcia należała do Świadków Jehowy. No więc ta ich ideologia jakoś kompletnie kupy mi się nie trzyma ale co by nie mówić o nich to jedno jest pewne oni zawsze mieli fantastycznych rysowników i jak byłam dzieckiem babcia przynosiła Strażnice z pięknymi obrazkami. Genialne produkcje rysunkowe.

nudecroft

Strażnica jest produkowana w stanach i tam ją tłumaczą na różne języki. Wbrew pozorom Jehowi są wierni Biblii dużo bardziej niż Katolicy.

ChubakaCieLubi

Możesz mieć słuszność.

nudecroft

Wiesz katolicy jako że chcieli siłowo przechrzcić jak największą liczbę wiernych adoptowali lokalne wierzenia, jak święto zmarłych, święta wielkanocne czyli przesilenie wiosny itd.

Z czasem powstał o to spór bo część właśnie tych co czytają pismo stwierdzili że tam nic takiego nie ma i powinno być to wyrzucone.

Do dziś kościół katolicki jest uważany za wyznający pogańskie praktyki.

ChubakaCieLubi

Wiesz, musiałabym bliżej się temu przyjrzeć, historii.

nudecroft

Tu nie ma się czemu przyglądać to są fakty :). Jak myślisz dlaczego jest tak wiele odłamów chrześcijaństwa i tak wiele kościołów się oderwało?.

W niektórych przypadkach chodziło o władzę ale w większości nie zgadzali się z praktyką czczenia np Maryi jako matki boskiej czy ducha.

Wynika to z tego że w przykazaniach nie ma o tym wzmianki i zostało to dodane by zastąpić bóstwa pogańskie.

Jednakże modląc się do matki Boskiej przykładowo nie modlisz się do Boga a tylko jego masz wyznawać wg religii chrześcijańskiej.

Tak więc jest to jedna z rzeczy o którą powstał rozpad ale jest tego znacznie więcej.

Chociażby celibat utworzony w 13 wieku by dzieci księży nie dziedziczyły majątku kościoła. Bądź papież czczony jak Bóg.

ChubakaCieLubi

No były takie bóstwa jak Światowid i Swarożyc i tego Polacy powinni się trzymać, moim skromnym zdaniem ;)

nudecroft

Perun, Wotan, Światowid, Svarog. Nasza mitologia przypominała skandynawską jednak w związku z dewastacją miejsc kultu nie mamy jak to poznać.

Zazdroszczę Skandynawom że tyle mają, no ale oni dość szybko się uwolnili od Watykanu i przestali dewastować miejsca kultu.

ChubakaCieLubi

Ktoś coś i skądś zawsze czerpie, trochę doda od siebie i tak powstają nowe odłamy religijne. Osobiście bardzo podobały mi się kiedyś mity greckie a obecnie nowe pokolenie nie czyta już Parandowskiego a wychowane jest na grach, filmach i komiksach które nawiązują tylko w szczątkowej formie do mitów i jest to tylko ordynarna przeróbka Hollywoodu i kultury amerykańskiej. To znaczy powiem tak, wychowałam się i na dobrej literaturze i na kulturze amerykańskiej także i powiem że wolę literaturę, np tę Parandowskiego.

nudecroft

Ksiądz lubi pierogi a kościelny gołe nogi.

nudecroft

Słoneczko się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko gra.

Aprogo gier FPS ostatnio odkryłem dlaczego robi się zamknięte strefy gdzie musisz zabić potwory np nowy Doom Cię nie puści jak nie wyczyścisz.

Mianowicie to przez speedrunerów którzy olewali potwory i biegli na przód i tak całą grę przechodzili.

Ostatnio oglądałem speedrun Quake 1 koleś z nikim nie walczył po prostu biegł zbierał klucz i mape kończył w minutę.

I z jednej strony ok fajnie że ktoś tak potrafi ale z drugiej strony oni właśnie doprowadzili do takich rozwiązań.

Kupiłem teraz Destiny 2 na PS4 to połączenie MMO z FPS bardzo fajne zresztą, w takiej formule mogliby zrobić Hexena 3 że wybierasz klase i masz instancje po których możesz się poruszać i robić wspólnie misje.

Ale niestety Hexena mają jakieś kloszardy więc pewnie jeżeli by powstał to będzie nieudanym odgrzanym kotletem.

Tak się stało z Shadow Warriorem 2 gdzie polacy zrobili udany remake i nieudaną kontynuację remaka.

Nieudaność Shadowwarriora polega na tym że on dużo gada ale bez sensu i bez humoru. W dodatku gra jest do bólu powtarzalna.

Nie byłem fanem oryginału i nie jestem zbytnio fanem remaku, bo o ile Duke miał zabawne teksty to gadanie Japończyka było pozbawione sensu.

ChubakaCieLubi

U mnie ok. Grałam w Shadow Warrior 3D Realms i nawet mi się podobał. Bardzo fajny klimacik. Mimo to Duke Nukem bardziej podobał mi się od Shadow Warriora.

Oglądałam speed run quake1 i powiem Ci że taka gra to żadna przyjemność. Nie odzywałam się bo jakoś temat się wyczerpał ale bardzo przyjemnie mi się zawsze z Tobą rozmawia więc zawsze Ci odpiszę.

nudecroft

World record w przejściu Duka to 28 minut, oczywiście głównie przez glitche czyli łażenie po ścianach dachach itp.

Oczywiście speedruner nie zabił żadnego potwora poza bossem :P.

Dlatego w Doomie zrobili strefe chcesz prześć wybij potwory. Coś jak w Painkillerze.

ChubakaCieLubi

Widziałam kolesia ze speed run w Quake 1 gdzie pędził jak szalony i dodatkowo zabijał wszystkie potwory na planszy włącznie z tymi w sekretnych pomieszczeniach za każdym razem.

nudecroft

Tak ale zabijając tracisz czas, a aby pokonać rekord to idealnym wyjściem jest zabicie minimum czyli idealnie pokonać tylko bossa.

ChubakaCieLubi

Może tak.

nudecroft

No to jedyna metoda na pobicie rekordu zwłaszcza jak są nagrody pieniężne to po co robić coś ekstra co cię tylko spowolni.

ChubakaCieLubi

Taaa coś w tym jest.

nudecroft

Od speedrunerów można się naprawdę nauczyć skilla, bo oni muszą mieć grę w jednym palcu.

PS. Podoba Ci się nowy Tomb Rider? Wiem że lubiłaś te stare, wiem że nie jest taki hardcorowy i jest bardziej na otwartym świecie ale podobno zbiera pozytywne opinie.

ChubakaCieLubi

Jest ok tylko trochę liniowy i sztampowy ale całkiem, całkiem.

nudecroft

Chciałem Ci powiedzieć że przez to że uczy się mitu że Polki są najładniejsze to one traktują Polaków jak ludzi drugiej kategorii i często wybierają ostatnio Turków czy innych egzotycznych facetów u których robią za niewolnicę.

Mi jest osobiście bardzo paskudnie z tym mitem, ale widać sam muszę zacząć się uważać że Polacy są najsilniejszymi samcami Alfa.

Mówię to bo w Tureckiej kulturze kobieta nie może wyjść za nie Turka czy nie muzułmanina a nasze super piękne polki są super łatwe dla nich, zwłaszcza te co latają do Egiptu.

Mi jest za to wstyd.

ChubakaCieLubi

Szukają bogatych arabów "sponsorów". Oddają się łatwo im.

Szkoda ze tak jest ale to w sumie ich sprawa (Polek). Trochę przypomina to prostytucję albo jakieś Nimfomanki napalone. Myślę jednak że chodzi to o bogactwo Arabów.

nudecroft

Albo o egzotykę oni im mówią jakie to nie są piękne słodzą do bólu i część z nich to kupuje. Większość z nich nie zastanawia się nad tym jak serio oni podchodzą do tematu religii i swojej kultury.

Gdy wychodzą za mąż za nich tracą całą swobodę bo oni już wtedy tego nie tolerują.

Zastanawiałem się nad tym dlaczego opowiadają że oni są ładniejsi i lepiej ich traktują i widzę to tylko w tym że w kółko są powtarzane bzdury że Polacy to pijaki, że są bite itp.

ChubakaCieLubi

Mówi się że Polacy to złodzieje, pijaki, antysemici i to jest wielka bzdura dlatego że w każdym narodzie bywają takie jednostki ale to są pojedyncze przypadki a więc nie można powiedzieć że cały nasz naród składa się z takich ludzi co wyżej napisałam bo jak mówię są to są tylko pojedyncze zdarzenia i na pewno nie są to zwykli ludzie tylko jacyś recydywiści wyjęci spod prawa.

nudecroft

Wejdź na nie jedno forum czy youtube to ci powiedzą że lepiej dać dziecko parze gejów niż polskiej rodzinie.

ChubakaCieLubi

No sam widzisz, wyjątkowo głupich ludzi nie brakuje, sami się rodzą. Albo to jakaś zakamuflowana indoktrynacja.

nudecroft

Żadna kamuflowana, od lat Polkom wmawiano bzdury by szukały facetów za granicą. I niektóre tak robią tylko jak wyjeżdżają np do Brytanii to tam miejscowe kobiety dają już im do wiwatu. Ale ok to że sobie Brytyjczyków sprowadzają to jeszcze jestem w stanie ścierpieć ale Arabów to już jest przesada.

Nie raz w Lidlu widzę idzie Polka z Arabem i nosi ten cały kiżdżab czy jak się nazywa ten worek który muszą nosić by zakrywać twarz. Mam ochotę podejść i powiedzieć to żeś zmieniła se na lepsze.

ChubakaCieLubi

No cóż, jak Polki wybierają takie życie mając za męża Araba to w sumie ich sprawa. Jest jeszcze jedna kwestia : Jak Arab jest bogaty i jeśli chce korzystać z wszelkich uciech Polski to musi płacić. A niejednokrotnie zostawia dużo forsy w skarbie państwa.

nudecroft

Czy pieniądze to wszystko?.

ChubakaCieLubi

Chodzi mi o pewną rzecz że jeśli taki Arab nie jest jakimś terrorystą tylko zwykłym facetem z dużą forsą i jeśli budżet Państwa polskiego wzbogaci się dzięki temu Arabowi który z-asymiluje się z Polakami to nie mam nic przeciwko temu aby żył i mieszkał w Polsce.

nudecroft

Oni nigdy się nie asymilują do końca dlatego się wysadzają. Jeżeli nie oni to ich dzieci bo studiują koran a tam jest napisane że niewiernych trzeba zabijać i dla nich jest to coś normalnego.

ChubakaCieLubi

Nie czytałam Koranu ale za to czytałam księgi kabalistyczne. Bardzo mnie to wciągnęło.

Nie bardzo chce mi się w to wierzyć że w Koranie napisane jest że niewiernych trzeba zabijać. Myślę że jest to jakieś totalne łgarstwo mające na celu oczernianie Muzułmanów czy tam Islamistów.

Była takie zdarzenie kiedyś jak jeden z Islamistów odrąbał głowę chyba jakiemuś dziennikarzowi a potem okazało się że ten gość co odrąbał łeb facetowi to był biały europejczyk. A więc mamy tu celową prowokację po to by w najgorszym świetle przedstawić Islamistów.

nudecroft

No właśnie tak jest u nich to nie jest ekstremizm to jest normalne.

Tak tylko ten biały europejczyk co odrąbał przeszedł na Islam i czytał bardzo dokładnie.

To co piszesz po prostu dowodzi że nie znasz Islamu. Łgarstwem jest udawanie że to właśnie nie jest z powodu ksiąg.

Nie wiem czy wiesz co to są księgi miecza? Albo że Mahomet oficjalnie popierał pedofilię i niewolnictwo.

https://www.youtube.com/watch?v=6GPwIBnDmW0. Tu masz fakty jak masz jakiś argument na to to zapraszam.

ChubakaCieLubi

No dobra zaraz zerknę na ten link i pogadamy.

nudecroft

Widzisz to jak się przyjaźnić z ludźmi którzy wyznają Mein Kampf podałem źródło i milczenie mówi wszystko.

Tych ludzi nie da się bronić ani wierzyć że da się zasymilować bo oni w kodeksie wiary ma nakaz Cię okłamywać i gardzić Twoim prawem a jedynym prawem które mają wyznawać jest prawo Szariatu.

Tak więc jeżeli uważasz że to prowokacja uderzająca w dobre imię Islamu to zamieszkaj wśród tych ludzi a wtedy zrozumiesz że są strefy do których nie masz wstępu i że jak nie przestrzegasz praw szariatu to mają prawo Cię zbić i zgwałcić tak jak to robią milionom kobiet innego wyznania.

ChubakaCieLubi

Tak to się układa, tak sobie.

ChubakaCieLubi

Świat jest zły, to co tu się wyrabia jest bardzo złe i trzeba coś z tym zrobić. Ale musimy być solidarni bo nie ma solidarności u nas w Polsce. Polacy nie są solidarni ze sobą i to duży błąd. Szkoda bo mogłoby być dużo lepiej.

nudecroft

Mentalność chłopa pańszczyźnianego innemu się układa to mu zazdroszczę. Wszystko na pokaz i wieczne narzekanie. Tak moja droga tak wygląda przeciętny Kowalski.

ChubakaCieLubi

Pewnie masz rację. Tak właśnie wygląda.

ChubakaCieLubi

Powiem Ci że widziałam filmik jak gość przechodzi Destiny 2 i stwierdzam że to żadna rewelacja i takie sobie. Myślałam i rozważałam kupno strategii Halo Wars 2 tylko tam nie podobają mi się plansze (lokacje) na których rozgrywa się akcja. Ze strategii zdecydowanie wolę Tiberium Wars 3. Jednak jak to kiedyś powiedziałam najbardziej cenię sobie moje projekty i bardzo często powracam do nich w myślach. To bardzo rzadka cecha występująca tylko u niektórych ludzi a dokładniej mówiąc myślę o tych produkcjach stale i zajmuję się tylko tymi myślami udoskonalając co jakiś czas projekt.