Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
30 869 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

aktora, który jest indywidualnością, który nigdy przenigdy nie da się zaszufladkować, którego osobowość, wyrazistość, klasa i charyzma powodują, że każdy film z jego udziałem jest nie przeciętny.

Gość, dla którego warto zobaczyć każdy film.Każdy nawet przeciętny!

Do tego znakomity dorobek teatralny! Widziałem go w najrozmaitszych rolach i mogę powiedzieć- WSPANIAŁY! A przy tym zero komercji, gość który się nie sprzeda, który starannie dobiera role- chwała mu za talent, charakter...

A przy tym jest najprzystojniejszym aktorem i jakoś nie jest postrzegany przez niektórych tylko przez pryzmat urody, co się przytrafia Pittowi (też świetny), czy di Caprio (dobry)...A to dlatego, że facet ma niesamowitą osobowość, jest wyrazisty.

Uwielbiam gościa bezgranicznie!

lisoszakal

no.. mocny gość z niego - wskoczył sobie na 6. miejsce nawet, ale spadnie..

Jego miejsce jest wg mnie w granicach top 50..

lisoszakal

Nie zaprzeczę- wspaniały aktor, duża klasa, wdzięk, charyzma ale zawsze na jego wizerunku będzie poważna rysa- nie mogę wybaczyć tego co zrobił mojej ukochanej Isabelle Adjani.

marcindrewicz

dokladnie tak

[za krotki]

marcindrewicz

a co zrobił?

za krótki za krótki za krótki za krótki

salahaddinja

Jak co zrobil? Zrobil jej dziecko-:) .............

bandolier

Talent ma, jest niesamowity.

Przystojny był, bo teraz już tak przystojny nie jest, ale jak na 50-latka to i tak jest niezły. :D

użytkownik usunięty
They_Are_Not_You

Na tym portalu nie wystawia się ocen za życie osobiste tylko za aktorstwo (w tym przypadku). Przestańcie pisać o jakiejś Adjani, bo nie wiem jaki ma to związek z tematem: Gra aktorska, role filmowe D.D - Lewisa,ok?

użytkownik usunięty

Oczywiście, że nie wystawia się ocen za życie prywatne, czy za aparycję - ale trzeba przyznać, że jest cholernie przystojny... I nie ma znaczenia tu wiek - wręcz odwrotnie - im starszy tym lepszy ;-)
Na gali wyglądał olśniewająco, a rola zasłużenie zgarnęła wszelkie możliwe trofea.
Stoicki spokój, a zarazem obłęd w oczach ^^

tak jest należał mu sie ten Oskar.Również uważam że na gali był wspaniały i moim zdaniem statuetke miał w kieszeni.Opłaciło sie stracic noc żeby obejrzec rozdanie Osarów;))

vegetaimonia

sorki przejęzyczenie oczywiscie Oscarów;)

lisoszakal

Aktorem jest jest faktycznie po prostu genialnym, moim ulubionym chyba zresztą, natomiast co się tyczy Isabelle Adjani to jeśli wierzyć temu http://www.kobieta.pl/gwiazdy/emocje/zobacz/artykul/isabelle-adjani-zaden-nie-da l-jej-szczescia/ to faktycznie delikatnie mówiąc nie zachował się wobec niej zbyt ładnie