Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,6
40 407 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski

Za rolę Daniela Olbrychskiego w filmach "Potop" i "Pan Wołodyjowski" dałbym 9/10, ale za jego ostatnie (polityczne) role - 0/10. Niestety, Daniel się zmarnował.

ChubakaCieLubi

Ale nie było wolności słowa.

ChubakaCieLubi

Kiedy zaczęto np. strzelać do obywateli (polecam zobaczyć film pt. ,,Janek Wiśniewski padł").

Andrzejcoolziomek

Mimo to za PRLu było więcej wolności niż jest teraz i to jest smutne. Filmów nie oglądam i nie zamierzam. Pierwszym punktem upadku ustroju było zniesienie kary śmierci. Ci ludzie i tak wybrali sobie znacznie gorsze zło w postaci Bolka i teraz panującego socjalisty Jarosława Kaczyńskiego.

ChubakaCieLubi

A czy teraz wojsko strzela do ludzi? Nawet jeśli się skończonymi idiotami to i tak nie.

Andrzejcoolziomek

*są zamiast się

Andrzejcoolziomek

Nie strzela bo ludzie dziś są faktycznie skończonymi idiotami. Nie ważne co wybierzesz w demokracji i tak wygrywa zły screnariusz a bohaterowie tych wyborów to są pionki.

creativemagazine_pl

a wg mnie właśnie beznadziejnie zagrał, psuje cały Potop. Jest to jeden z najgorszych tych bardziej znanych aktorów w Polsce, promowany na nie wiadomo kogo i sam też chyba uważa się za nie wiadomo kogo.

creativemagazine_pl

Ewa Ziętek opowiadała, że zdawała akurat do szkoły teatralnej (studia w PWST w Warszawie ukończyła w 1975 r.). "Pamiętam, że pomyślałam, jak niezwykłe jest życie. Pół roku wcześniej kochałam się w Danielu Olbrychskim. I nagle, po pół roku, leżałam z nim w łóżku. Co prawda w łóżku filmowym, ale zawsze" - żartowała pamiętna Panna Młoda. "Marzyłam, by być aktorką, ale mówili mi, że nie wyglądam, jak aktorka. Jednak była we mnie ogromna determinacja" - dodała Ziętek