Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,7
41 158 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski
Bondman

Powiedz to np. Sikorskiemu który chciał "wyrżnąć watachę"

Bondman

Fajnie by było jakbyś udowodnił że on tak sam z siebie a nie za rolę w Klanie lub inne dziwne rzeczy.

Jordan66

Fajnie jakbyś udowodnił,że on to robi za rolę w Klanie lub inne rzeczy,oskarżenia i pomówienia łatwo rzucić ale prosimy o twarde dowody a nie insynuacje.
P.S nie popieram żadnej partii,wszyscy są siebie warci.

Znawca kina

Taki z ciebie znawca jak z Tuska patriota.
Niech zacznie krytykować jego rząd to zobaczymy ile go będziesz miał w Klanie. Wątek zmiany płci w tym serialu to pewnie też dla ciebie czysty przypadek. Znawco od siedmiu boleści Kalisza.

Jordan66

Nie oglądam Klanu więc się nie wypowiem,w całym swoim życiu widziałem tylko kilka odcinków,ale to już było dawno.(w ogóle czy ogląda to ktoś poza emerytkami?)A wypowiedzi,które popierają jakąkolwiek partię polityczną na forum portalu filmowego jest żenujące.

Znawca kina

ogólnie dyskusje polityczne na tym portalu są żenujące,to nie jest miejsce na takie rzeczy...

Znawca kina

To miej pretensje do aktorów że się bawią w politykę !

Jordan66

Przede wszystkim bardzo dziwię się aktorom.Gdybym ja był aktorem i popierał partię "X" to nigdy bym się do tego nie przyznał publicznie bo mógłbym stracić sympatię tych widzów,którzy głosują na partią "Y" Ja zabaw aktorów w politykę nie popieram,mało tego uważam,że jest to debilizm.Taki aktor musi zdawać sobie doskonale sprawę z tego,że partia,którą popiera nie będzie rządziła wiecznie i co zrobi wtedy jak do władzy dojdą inni? Ale debilizmem jest również to gdy ktoś na portalu filmowym daje aktorowi ocenę 1/10 tylko dlatego,że popiera inną partię niż on.

Znawca kina

""""Przede wszystkim bardzo dziwię się aktorom.Gdybym ja był aktorem i popierał partię "X" to nigdy bym się do tego nie przyznał publicznie bo mógłbym stracić sympatię tych widzów,którzy głosują na partią "Y """""""

Więc po co oni to robią ? Innego wytłumaczenia niż dla ról nie ma.

A wystawianie takim jedynek nie powinno dziwić bo trzeba być najpierw człowiekiem. Nie pluć na Polskę i nie śmiać się z tragedii smoleńskiej. Od aktora wymagana jest wrażliwość i oddanie widzom a nie ich dzielenie i napuszczanie na siebie.

Znawca kina

A o tym słyszałeś ? http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/artykuly/450445,daniel-olbrychski-byl-inwigil owany-przez-sb.html

Jordan66

Nie słyszałem.

Znawca kina

A jakbyś miał do wyboru - pobluzgać trochę na PiS czy zobaczyć zdjęcia ze swojej schadzki na pierwszej stronie Faktu to coś byś wybrał ?

Jordan66

Jestem człowiekiem apolitycznym a to jest forum filmowe więc nie odpowiem na to pytanie.Brzydzę się polityką tak samo jak rzadką kupą i wymiocinami.

Znawca kina

To czemu Olbrychski postanowił się babrać w "gównach i rzygach" ?

Jordan66

Skończ Pan z tą polityką bo się niedobrze robi.Mam tylko nadzieję,że jesteś obiektywny i wystawiasz ocenę za aktorstwo a nie za życie prywatne aktora,jak to robi wiele oszołomów na tym portalu.

Znawca kina

Już pisałem, aktor też człowiek i żeby być aktorem trzeba być najpierw człowiekiem.

Jordan66

czyli w pewnych zawodach należy się wyrzec poglądów politycznych, czy tak? ludzie kochani. to już nie można mieć swoich upodobań, żeby nie wzbudzać swoją osobą nienawiści?

Bondman

Normalność pewnie dla tego Pana oznacza kraj :
1-Zamyka się do więzienia za drobną kwotę matkę dwójki dzieci a Jej pociechy umieszcza się w
w Domu Dziecka!
2-Wypuszcza się na wolność prawie wszystkich oskarżonych z Mafii Pruszkowskiej!
3-Gdzie właściciel Amber Gold nie płacił podatków i służby milczały jak grób!
4-Gdzie można obrażać śp. Prezydenta Lech Kaczyńskiego ,zaś za podobne czyny teraz trafia się do więzienia!
5-Gdzie można obrażać elektorat partii przeciwnej nazywając Ich moherami,bydłem,watahą!
6-Gdzie żaden z ministrów nie ponosi odpowiedzialności politycznej ,zaś winni są tylko obywatele!
7-Gdzie mamy Sądy na telefon np. w Gdańsku!
8-Gdzie karze się sądownie osoby z opozycji za prawie każde słowo natomiast za takie same przewinienia osoby z partii rządzącej się uniewinnia!
9-Gdzie za katastrofę pod Smoleńskiem nikt z rządzących nie poniósł odpowiedzialności a obciąża się tych co zginęli tragicznie!
10-Gdzie zamiast budowy dróg tworzy się fotoradary!
11-Gdzie po słowach premiera jaki to abonament RTV jest niesprawiedliwy i anachroniczny robi się polowanie na tych co nie płacą by Państwo Lisowie mieli odpowiednie apanaże!
12-Gdzie ze znanej na Śląsku aferzystki przez którą skarb państwa stracił miliardy zrobiona drugą Joanne Dark
13-Gdzie wybudowano najdroższe w Europie stadiony i autostrady ,które nie nadają się do niczego w dzień po otwarciu.
14-Gdzie tylnymi drzwiami wprowadzono wiek emerytalny 67,gdy miliony młodych jest bez pracy
15-Gdzie premier obiecywał,że miliony wrócą z emigracji,a miliony wyjeżdżają

thanau

Tu jest moja odpowiedź na twoje numerki
http://www.filmweb.pl/film/Smole%C5%84sk-2013-650957/discussion/Nigdy+nie+by%C5% 82+to+dobry+prezydent+i+nie+b%C4%99dzie...,2067130

Bondman

a idź ty w cholerę

Bondman

Pewnie też szanujesz go za chlanie z szefostwem mafii aby odzyskać samochód.

MIR66

Wiadomo,nie od dziś ,że Pan O miał ogólnie problemy z trzeźwością i sam się do tego bez bólu przyznawał.W jednym z wywiadów nawet opisał siebie,że jest koniunkturalistą i zawsze wiedział skąd wieje wiatr, bo gdyby nie liza tyłka władzy w każdym okresie od PRLu po 3 RP nie zagrałby aż tylu ról. Jak widać Pan O,który skądinąd jest świetnym aktorem i tego mu nie odbieram ,dalej wie skąd wieje wiatr i stąd solidarność medialna z Panem Opanią,do którego mam pretensję,że ze swojej odmowy zrobił polityczną hucpę zamiast dyplomatycznie,choćby ze względu na szacunek dla zmarłego prezydenta,np. przez swojego agenta odpowiedzieć ,że ma inne plany twórcze czy niema czasu.itp .A tak obaj Panowie wpisali się doskonale w chórek lemingów i mediów typu TVN czy Wyborcza tworzące medialny parasol nad gangsterskim systemem 3 RP .

thanau

Osobiście nie uważam go za super wybitnego aktora. Owszem w młodości był świetny (podoba mi się zwłaszcza w "Potopie" i "Panu Wołodyjowskim") niestety w ostatnich latach mocno spuścił z tonu. Zagrał wręcz tragicznie w "To ja, złodziej" czy w "Starej baśni". Być może jest to wynikiem jego problemów alkoholowych. Kolego który był statystą w "Starej baśni" opowiadał mi że rzadko widział Olbrychskiego trzeźwego na planie. To że występuje w serialach można mu wybaczyć (pieniądz nie śmierdzi) ale za publiczne wypowiedzi oraz postawę chorągiewki słusznie usłyszał od Bronisława Wildsteina że jest albo głupi albo podły.

MIR66

To nie kwestia alkoholu tylko stanu polskiego kina...fakt popadł może trochę w komercję przyjmując rolę w kiepskich kiczowatych produkcjach ale pieniądze z tego są.Bardzo podobało mi się to że ochlapał tą PIS-uarską propagandę jaką będzie film o Smoleńsku idealizującym kiepskiego prezydenta który był nie lubiany przez polaków i był marionetką swojego brata oraz mówił "spieprzaj dziadu" do bezdomnych i nazywał dziennikarki "małpami w czerwonym".Naprawdę nie warto wykładać pieniądzę o takiej postaci który jest robiony świętym przez swojego chorego psychicznie brata.

Bondman

...Nadejdzie pewnie czas że na żadną partię nie będę głosował ale póki jest zagrożeniem że będzie mną rządził psychopata żyjący nienawiścią do ludzi o innych poglądach i uważającym normalniejszego premiera o to że poświęciłby min swoich ludzi ze swojej partii szykując po cholerę jakiś zamach nie mam wyjścia i muszę głosować na mniej krzykliwego polityka czyli obecnego premiera Donalda Tuska.

Bondman

Nie odbierz mnie źle za to co napiszę. Nie jestem wyborcą PO-paprańców (używając Twojego języka), ale też nie głosuję na jak to określiłeś PiS-uarów (chociaż jest mi zdecydowanie do nich bliżej niż do PO), ale przypominasz tu rozdmuchane do granic możliwości słynne "spieprzaj dziadu" i "małpa w czerwonym", a nie słyszysz jak się wysławiają ludzie, których uważasz za normalnych. Posłuchaj sobie takiego niesioła (Niesiołowski), którego każda wypowiedź zaczyna się od zwrotu "chamstwo i obłuda", a potem w zależności jaki humor ma ten pan, lecą mniej lub bardziej wyszukane bluzgi. Przypomnij sobie też słynne "dożynanie watahy" Sikorskiego. Czy to jest według Ciebie mniej krzykliwe? Zwroty Kaczyńskiego obrażały głównie osoby, do których on je kierował, natomiast jak słucham takiego niesiołowskiego w głównym wydaniu wiadomości, któremu prawie piana z pyska leci jak prawi swoje wywody z mnóstwem inwektywów, to chce mnie krew zalać że ktoś tak nieokrzesany pełni takie wysokie funkcje w państwie i jeszcze do tego mu za to płacą. Napisałem to po to, żeby nie popadać w skrajności, bo i jedni i drudzy nie są święci, a naskakiwanie na jednego nie jest sprawiedliwe.

Bondman

Cóż, jego żenujące POpieranie lewaków nie dziwi, gdy weźmie się pod uwagę fakt, że największe swoje triumfy święcił za PRL-u...

astat_2

jakich lewaków ?! eee weź przestań

Bondman

Lubię i cenię Olbrychskiego, ale naprawdę ciężko zrozumieć jego reklamowanie Biedronki, Cifa (?) i grę w Klanie... Wiadomo, siano, no ale jednak.

Bondman

Lubię i cenię Olbrychskiego, ale naprawdę ciężko zrozumieć jego reklamowanie Biedronki, Cifa (?) i grę w Klanie... Wiadomo, siano, no ale jednak.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
grezyl

jeśli myślisz że się poryczałem po tym jak mnie nazwałeś śmieciem to się mylisz. Po prostu ceniłem że nie dał się nabrać Kaczyńskiemu jak wielu mądrych i zdolnych ludzi na jego wizje IV RP i pierdoły o Smoleńsku. Obecnie prawdopodobnie nie jestem za żadną partią. A Olbrychski to bardzo dobry i charyzmatyczny człowiek... Jeden z niewielu cenionych za granicą polskich aktorów (jeszcze tylko może Pszoniak i Seweryn mu dorównują w Europie).

grezyl

i wyżywaj się dalej na pewno daleko zajdziesz ;-)

Bondman

A z 2giej strony tu troszkę mała racyjka jest że aktor powinien być apolityczny.
W końcu taki G.Depardieu mógł stracić od cholery wielbicieli z powodu swojej sympatii do Władimira Putina. A Ryszard Filipski ? świetny polski aktor który przez swoje "trudne" poglądy został na wiele lat zapomniany. Ja muszę powiedzieć że chyba nadchodzi powoli czas że stanę się apolityczny bo czasami wydaję mi się że nasi politycy op***dalają się na wizji a potem każdy mówi "choćta na piwo". Ja mam kolegów o różnych poglądach i z każdym z nich umiem się dogadać ;-)

ale na przykład przez nacjonalizm Ryszarda Filipskiego czy PISuarskie zagrywki Zelnika jest mi gorzej z ocenieniem ich aktorskich osiągnięć.

Bondman

albo Eastwood, który chyba wkrótce będzie u mnie na równi z S.Connerym pod względem obejrzanych filmów z konkretną gwiazdą....

Jak usłyszałem że popiera tego d***pka Romney'a a były to czasy gdy byłem wielkim fanem Baracka Obamy ( w dużej mierze z powodu iż był to pierwszy czarnoskóry prezydent Stanów) miałem ochotę spalić wszystkie filmy z nim jakie miałem :P

Bondman

Uzależnianie sympatii politycznych od koloru skóry... Ciekawe podejście. Łatwiej teraz zrozumieć, że jesteś fanem idealizowanego, nielubianego przez Polaków (piszemy wielką literą) premiera, który jest marionetką Angeli Merkel. No, ale taki przystojny blondyn, a nie to co ten kurdupel, no nie? Zapewne głosowałeś też na Prezydenta, który zasłynął "podwędzeniem" kieliszka szwedzkiej królowej w czasie uroczystego obiadu oraz wyjątkowo dyplomatycznymi uwagami o poznanych Dunkach ("kaszaloty"). A to wierzchołek góry lodowej "wtop" Prezydenta - obrońcy WSI.
Polecam też przypomnieć sobie (zaznajomić się?) z postacią Ryszarda Cyby - byłego SB-ka, członka Platformy Obywatelskiej - który zabił w Łodzi członka PiS Marka Rosiaka, inspirowany mową nienawiści panów Sikorskiego ("dorżnąć watahę"), Niesiołowskiego (oj, duuużo cytatów) czy Palikota ("zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż"). A potem jeszcze raz się zastanowić na tym, kto jest siewcą nienawiści w polskiej polityce.

alcorro

100% racji ale i tak POpaprance nie zrozumieja

normalny77

Ty rowniez niestety wielu kwestii nie rozumiesz.

użytkownik usunięty
Bondman

nie dość ze marny aktorzyna to jeszcze mu na mózg uderzyło z tym POpieraniem i krytyka na pyzyklad Gomulki dzięki ktroremu to cos jak Daniel w ogolę istnieje

1)Daniel Olbrychski nie jest marnym aktorzyną. Poczekamy aż zagracie w tylu filmach na świecie co on
(Polska,Rosja czasem nawet Stany)
2) Nie odbiło mu. Też chodzę i głosuję na PO bo nie ma innej partii, która może rządzić. Wolę by rządzili mną politycy którzy CZASEM oszukują niż psychopaci co wmawiają nam teorie spiskowe. Nie wiem co prawda jak zagłosuje w obecnych bo ŻADNA partia jaka jest nie ma w 100 proc takich poglądów jak ja. W porównaniu ze swoim przyjacielem Gerardem Depardieu, pan Daniel jakoś postanowił WSTRZYMAĆ się z występowaniem u Putina jak zobaczył co dzieje się na Ukrainie.

Olbrychski to żywa legenda i duma polskiego (i nie tylko) kina.Role Kmicica w "Potopie" czy Borowieckiego w "Ziemi obiecanej" są tego dowodami. A to że nie gra już takich ról jak dawniej nie są jego winą ale złych czasów dla naszej kinematografii.

Bondman

Może i jest jednym z większych aktorów choc dla mnie jego aktorstwo jest zbyt ekspresyjne podobnie jak Jandy. Lubię jak aktor potrafi zagrać równie dobrze role refleksyjne fascynująco zagrać skałę, a pan Daniel zagrałby od razu lawę.
No ale nawiązują do dyskusji, poważny aktor tak bezkrytycznie POpierający, rządzącą władzę, naraża się na śmieszność, a gdy w dyskusji nie potrafi w rozsądny sposób podyskutować i uzasadnić swoich tez poza bezmyślnym powtarzaniem w kółko tych samych fraz (niech żyje aktorstwo) może w najlepszym razie powodować zażenowanie (to apropos dzisiejszej dyskusji z młodymi ludźmi na temat afer taśmowych).