Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,7
41 158 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski

Nic dziwnego że w Salt dostał rolę sowieckiego szpiega - w końcu jak nikt inny do niej pasuje. Straszne jest że Polska ma takie ałtorytety i ynteligentów jak ten rudy , wajda i cała reszta tej perelowskiej ferajny.

kamillo90

Bardzo szanuję Pana Daniela Olbrychskiego za dorobek filmowy ale ostatnia jego wypowiedź świadczy o zwykłym chamstwie i niewiarygodnej bezczelności wynikającej chyba z poczucia bezpieczeństwa finansowego, pozycji w środowisku i POparcia środowisk podobno liberalnej PO. Niestety mamy do czynienia części środowiska filmowego w tym także A.Wajdy, z wściekłą próbą konserwacji obecnego "porządku", który jest im wybitnie na rękę. Wpisując się w ten model retoryki, który jest domeną niektórych mediów w Polsce, tacy ludzie jak Pan Daniel Olbrychski jasno udowadniają jak bardzo stara nomenklatura boi się utraty władzy, co udowodnili mówiąc : "Raz zdobyta, nie zostanie już oddana za żadną cenę". Eskalacja konfliktu z ich strony trwa...

kamillo90

Jakim prawem osądzasz w ten sposób człowieka, który stworzył wspaniałe kreacje w takich filmach jak 'Potop', 'Pan Wołodyjowski', 'Pan Tadeusz', a niedługo zagra rolę Piłsudskiego w 'Bitwie warszawskiej 1920'. On tworzył polską kulturę, robił w niej po uszy, właściwie nadal tak czyni. A ta cała nagonka, bo obraził najmniej tolerancyjnych, najbardziej zacofanych w polskim rządzie?
Poza tym, według twoje toku myślenia: Al Pacino jest ślepcem, bo zagrał w 'Zapachu Kobiety', De Niro chorym psychicznie sadystą, bo zagrał w 'Taksówkarzu', a Orlando Bloom elfem, bo zagrał we 'Władcach pierścieni'. Poza tym Ed Harris próbował zniszczyć Amerykę w trzech filmach, w których zagrał, więc najwyraźniej jest zamachowcem w zmowie albo z wyznawcami Islamu w Iraku, albo z Rosjanami.

de_niro_fan_500

Dorobek artystyczny nie świadczy o zdrowiu umysłowym. Obraził Kaczyńskich, bo jest wszawym koniunkturalistą. Ot co.

Motorcycle_Boy

jestescie chorzy chyba skoro jestescie za PiSem. spojrzcie kto tu sieje nienawisc - pis. pis i ich wyborcy.
PISOWCY
PISOWCY...;/

Calvus

Olbryhski jest chory z nienawisci, swoimi chamskimi, niepotrzebnymi wypowiedziami probuje sklocic Polakow, nie jestem rzadnym pisowcem, ale uwazam ze aktor powinien grac a nie wdawac sie w polityke, jeszcze w taki chamski i prostacki sposob, jak Palikot, Niesiolowski czu Tusk.

marcin112

CO TU DO CHOLERY ROBI POLITYKA?!

de_niro_fan_500

zgadzam się z autorem tematu... ten aktor niesamowicie mnie wkur*** za swoje zadufanie, chamsatwo i w gruncie rzeczy prostactwo. A nie ma się aż tak bardzo czym chwalić bo to nie jest tak genialny aktor jak się " w wielkim świecie mawia". Ma denerwującą manierę rzucania sie i krzywienia, która do Kmicica i Azji nieźle pasowała, ale gdzie indziej niekoniecznie. Oczywiście generalizuje, ale facet robi z siebie medialnego bosa... ostatnio go widziałam u Majewskiego nawet ;]

de_niro_fan_500

Dokładnie, co tu robi polityka? Czy to jest forum Onetu czy jaki grzyb? Jakiś polityczny amok kipiących z nienawiści do siebie nawzajem polskich patriotów, którzy własnego rodaka sprzedali by za miskę soczewicy czy trzydzieści srebrników albo zlinczowali z czystej zawiści. Czemu nasz naród jest tak strasznie skłócony i podzielony jak żaden inny? Czemu Polak Polakowi wilkiem? Ludzie, aktorzy są aktorami, muzycy muzykami, malarze malarzami a politycy szumowinami. A my lubimy filmy, czyż nie tak? Więc jeśli chcecie się PO-PIS-ywać to zjeżdżajcie na Onet.pl, portal opanowany przez politycznych debili, rzygających akronimami, do których nie dociera, że ktoś może nie być stronnikiem żadnej partii. N.B. żal mi takich ludzi bo co za różnica kto nas okrada, jakiś Tusk, Kaczyński, Rydzyk czy inny twór polityczny? Zwróćmy więc uwagę na kunszt i warsztat aktorski a nie babrajmy paluchami w czyimś życiu prywatnym i poglądach osobistych. Amen.

Ganjalf_The_Green

No to zrocilam uwagę.... nie na politykę, ale na to że ten pan jest w sobie tak cholernie zadufany, zupełnie niepotrzebnie... bo do genialności mu daleko.

Ganjalf_The_Green

Won z polityką, moderator powinien nie zamieszczać postów nie związanych z fimem, poza tym pora zajrzeć do słownika ortograficznego- uwaga skierowana do niektórych mądrali

freya_3

ale przecież mój post jest związany z filmem, konkretnie z rolą w Salt; co do słownika widzę że kolega/koleżanka nie odczytała mojej ironii

de_niro_fan_500

Zgadzam się! Do cholery, tu się powinno oceniać kunszt aktorski tego znakomitego aktora, a nie jego poglądy polityczne. Jak go nie lubicie, proszę bardzo, ale tego typu oceny to nie na tym forum tylko w domu do znajomych! Daniel Olbrychski jest bardziej zasłużonym aktorem niż Wy kiedykolwiek będziecie człowiekiem !

kamillo90

Wypad z polityką na inne portale. Mam w dupie tą żałosną politykę i tę waszą Polsko-Polska wojenkę zwolenników PiSuaru z równie głupimi POwcami. Chociaż na Filmwebie chcę odetchnąć od tej chorej polityki.

Mariusz005

Nic dodać i nic ująć. Pozdrawiam.

Ganjalf_The_Green

Nie lubie Olbrychskiego , w kazdym filmie jest taki sam monotonny , sztuczny i nie prawdziwy