Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,7
41 158 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski

TOBYŁ KIEDYŚ NAPRAWDE ŚWIETNY AKTOR SZKODA ŻE MU ODBIŁO . SŁYSZAŁEM ŻE BYŁ TAK DOBRY TECHNICZNIE ŻE POTRAFIŁ W CIĄGU 1 MINUTY ZASNĄĆ NA SCENIE PRZY PEŁNEJ WIDOWNI. TO NAPRAWDE TRUDNE BIORĄC POD UWAGĘ TREMĘ

No tak dochodzą do tego jeszcze światła, muzyka i szmery na widowni.

TIR

Ale jak byś sobie strzelił kilka głębszych to gwarantuje ze byś zasnął.

TIR

Jeden z najlepszych polskich aktorów i z pewnością mój ulubiony from Poland.
Mam do niego olbrzymi szacunek.

Czyżby techniki autogenne/biofeedback? Jest to do osiągnięcia, aczkolwiek na scenie nie zdarzyło mi się próbować. Kilka głębszych - raczej nie w takim miejscu. Chociaż niektórym wydaje się to dziwne, rola w teatrze jest pracą. A na stanowisku pracy się nie pije. Wyjdźmy wreszcie z mitów Młodej Polski.

TangoAndWaltz

Daleko nie byłam w swoich przypuszczeniach. W autobiografii 'Anioły wokół głowy' pisze o tym natychmiastowym zasypianiu, że to był efekt trenowania judo w młodości. Podobno takie drzemki 10 min na stojaka, z zachowaniem pełnego napięcia mięśniowego, idealnie regenerują organizm bez konieczności przerywania treningu.

TangoAndWaltz

A wchodząc dalej w kontrolę organizmu - w opowieściach w tejże książce mamy też spontaniczne leczenie syna z bólów głowy itp. Ale tu już zaznaczył, że energia sama decydowała, kiedy.
Kto chce, niech wierzy, kto chce, niech nie wierzy. Ot, ciekawostka.