Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,7
41 158 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski

Bo bardzo dziwne że taka wywołująca kontrowersje osoba nie ma negatywnych opinii.
Po wszystkich się jedzie a po nim nie ? Nie wierzę.

Jordan66

Myślę, że ludzie którzy chcą po nim jeździć obecnie czynią to na forum pod filmem 'Salt' :) stare pojazdy są pewnie w starszych tematach :)

Fiorentinka

Przekopałem całe jego forum i nic. Jedyna osoba na filmwebie bez tematu krytycznego.
Dziwne.

Jordan66

spiskowiec ^^ zerknij jeszcze raz :)

vasil_zajcev

Co pojawiło się potem się nie liczy.

Jordan66

JEST ZNAKOMITYM AKTOREM, i póki co w Polsce chyba najlepszym.

potrafi posługiwać się biegle co najmniej 8 językami.

Gra w Polsce, Francji, Rosji, Węgrach, Niemczech, Grecji, Włoszech, Norwegii, Wielkiej Brytanii, Jugosławii
Austrii, Szwajcarii, USA, Kanadzie, Hiszpanii, Belgii, Portugalii, Finlandii, Gruzji, Białorusi, Czechach, Słowacji, dawnym RFN i ZSRR. i to nie małe epizodziki tylko co najmniej pierwszoplanowe postacie w filmach znanych reżyserów.
Nie wymyśliłem sobie tych krajów tylko szczegółowo przejrzałem jego filmografie.

To jedyny polski aktor, o którym można powiedzieć "gwiazda na skale Europy jak nie świata"

Dorobek polski jest nam znany wystarczy trylogia Hofmana i filmy Wajdy (około 15) i Morgensterna, Kieślowskiego, Zanussiego

Oprócz filmów fabularnych ma też prawie 50 spektaklów w teatrze TV.

Co negatywnego można o nim napisać?, poglądy polityczne ma jakie ma, ja całkowicie się z nimi nie zgadzam, życie osobiste też miał co najmniej 2-3 żony, trochę romansów w czasie młodości, ale to strona filmu a nie "polityki" czy innych magazynów plotkarskich.
Co negatywnego można o nim napisać? Może ostatnio ma trochę za dużo tych telenowel i dubbingu w bajkach dla dzieci.

Jeśli ktoś go negatywnie ocenia jego aktorstwo (mamy jeden taki praktyczny przykład na fillmwebie daglas88 pisze nam Beznadziejny aktor! 1/10 Drętwy jakby zjadł deskę, tragiczny głos i wygląd. Czemu taki żenujący aktor ma taką ocenę?! 1/10
) to świadczy o tym, że nie zna jego filmów, albo po prostu nie rozumie..