Edward D. Wood Jr.I

Edward Davis Wood Jr.

4,1
147 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Edward D. Wood Jr.

Jego filmy nie były dobre, nie ma sensu udawac że było inaczej. Ale wielki zacun za to, że mimo braku talentu, pieniędzy i umiejętności robił to, co kochał najbardziej, najlepiej jak potrafił. Ogladąłem Plan 9 i Narzeczoną Potwora i na pewno NIE są to najgorsze filmy jakie widziałem. Mają swój urok. Poza tym występują w nich nieźli "pomyleńcy" z tamtych czasów hehehe. Bela Lugosi, Vampira, Criswell... Niesamowite postacie. Duzo bym dal za to, żeby żyć w USA w tamtych czasach... Wszystko to świadczy o wyjatkowosci jego filmów. Jesli kiedykolwiek zacząłbym robić filmy, to Wood na pewno byłby jednym z moich wzorów...

Okrutny_Kot

"Jesli kiedykolwiek zacząłbym robić filmy, to Wood na pewno byłby jednym z moich wzorów"- o zgrozo, zaczynam się bać :)
Mam nadzieję że Wood będzie dla Ciebie wzorem tylko na płaszczyźnie mobilizacji,pasji i chęci spełniania się mimo przeszkód. Natomiast co do całej reszty- oszczędź kinomaniakom kolejnej porcji tragicznie głupich dialogów i irytująco niedopracowanych scen. Wydaje mi się że po obejrzeniu 3 filmów Eda mam dość tego na całe życie ;)