Prawdziwy rock'n'roll to, np, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly i masa innych. Elvis to zwykle plastikowe, sztucznie wypromowane bezrtalencie rodem z Las Vegas. On jest dowodem na to, ze wiekszosci ludzi podoba sie to tylko, co podsuna im media
Aha, czyli że jeśli jest znany na całym świecie i bardziej rozpoznawalny od tych, których wymieniłeś, to już go zaliczasz do kiczu? Facet został legendą dzięki samemu sobie, a nie mediom!
"Elvis to zwykłe plastikowe, sztucznie wypromowane beztalencie rodem z Las Vegas."
-Boże, widzisz i nie grzmisz.
Nie warto zawracać sobie głowy takim pajacem, który podważa talent i osiągnięcia Elvisa. Widzę, że krytykujący to fan Led Zeppelin. To jednen z moich ulubionych zespołów. Ale ja jestem pasjonatem muzyki i dlatego doceniam i Elvisa i Zeppelinów.
I najwyraźniej nie ma pojęcia, że Robert Plant to fan Elvisa i kilka jego piosenek śpiewał na koncertach Led Zeppelin - gdyby były takie kiepskie to by się chyba nie brał za ich coverowanie :)
Nie pisz tak, Elvis, później fakt ubierał się ekscentrycznie i można to nazwać kiczem, ale jego muzyki już nie. Tworzył od lat 50 i naprawdę zapisał się w historii muzyki rockowej, nie można tak kategorycznie się wypowiadać. Fakt został wypromowany ile potem w tym było jego a ile narzuceń producentów nie wiem. Ale na pewno wyżej wymienieni by go kiczem nie nazwali.
widac ze autor postu nie ma pojecia o dyskografii Elvisa....sugeruje sie utartymi sloganami.smiesza mnie ludzie ktorzy zamiast zapoznac sie wpierw z tematem to pisza cos i saqmi sie osmieszaja.
PS o muzyce Led Zeppelin na bank tez nie masz pojecia ...dziecko neostrady
Robert Plant czyli wokalista Led Zeppelin to fan Presleya...i wiele razy powtarzał że pod wpływem Elvisa zainteresował się muzyką ....jemu zapewne tez "media go podsunęły" heheh
Elvis to najwiekszy piosenkarz wszechczasow niekwestionowany krol rocka muzyki i rozrywki sprzedal najwiecej plyt w histori muzyki miliard 500 milionow jako jedyny ponad miliard jest tez niekwestionowanym krolem bilboardu wprowadzil najwiecej nagran na ta liste przebojow.a ty jestes tylko smiesznym ignorantem.
najwiekszego piosenkarza wszechczasow niekwestionowanego krola muzyki nazwac leszczem?to chyba zart z twojej smiesznej strony?