Faye Dunaway

Dorothy Faye Dunaway

8,0
10 283 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Faye Dunaway

Pomijając niewatpliwie ogromny talent aktorski ... moim skromnym zdaniem Faye Dunaway to najładniejsza aktorka wszechczasów :):)

emsie

Rzeczywiście urody i talentu odmówić jej nie można. Poza tym bardzo powoli się starzeje. W końcu ma już 65 lat

ct23

Bardzo piękna kobieta - i świetnie się trzyma. Wygląda na co najmnie 15 lat młodszą.

emsie

ja po prostu uwielbiam jej kości policzkowe... jestem fetyszystką kości policzkowych faye dunaway, o tak xD

emsie

Jest ładna, ale są od niej ładniejsze :).

Kinomaniaczka_

Nie ładna tylko piękna, trzeba umieć rozróżniać te oba pojęcia. Kreację, Bonnie uważam za jedną z najpiękniejszych damskich ról wszechczasów. Ten styl (fryzura i berecik), uśmiech, kobiecość, a zarazem ogromna wewnętrzna siła i determinacja, to coś czego brakuję wielu kobietom, które potocznie są określane jak piękne i cudowne. Fayne to po prostu ideał, cudo, prawdziwy skarb... Taka na zawsze pozostanie w mojej pamięci.

Hando_4

Straszne to trochę, ale już nie ma takich kobiet. No bo gdzie jest
zmysłowość w Miley Cyrus czy batalionie gwiazdek Hollywood, które aktualnie
robią zawrotną karierę?

Hando_4

Kompletnie sie zgadzam. Jest tak uderzajaco piekna, doskonala.

Jest jedno zdjecie Kate Moss, ktore uwielbiam, z kalendarza Pirelli. Jest naga, w bereciku, siedzi w carbiolecie. Stylizacja na Bonnie. To najlepsze zdjecie Moss, jakie widzialam, stylizacja jest oczywista i oddaje cala zmyslowosc Faye.

Ale Faye to cos wiecej niz zmyslowosc. Te kosci policzkowe snia sie kazdej kobiecie.

Uwazam, ze w "Cmie barowej" zagrala rewlacyjnie - alkoholiczka w kwiecie dojrzalosci, nieswieza, wiecznie na kacu lub pod wplywem alkoholu, w niezadbanej fryzurze, zmietoszonych ubraniach, zulerskiej podomce. Ale nawet wtedy jest jedna z najbardziej pociagajacych kobiet na ziemi. Jest tak szlachetna, ze anielska (choc jest upadla, zdegenerowana jednostka). Widzialam ja w zalediwe kilku filamch, dotychczas "Cma barowa" jest dla mnie kwintesencja jej uroku i talentu.