Że taki aktor nie ma Oscara?!
Jego role w "Draculi" i "Leonie Zawodowcu" powinny zostać nagrodzone.
Dołożyłbym pytanie - jak to możliwe, że w rankingu najwyzej ocenianych osób jest za takimi 'gwiazdami' jak Will Smith czy Ian Somerhalder.?
Odpowiedziałabym, że nie mam pojęcia i sama się zastanawiam...Szczególnie nad Oskarem, bo rankingi...cóż, nie są już w stanie mnie zaskoczyć...
Kim jest do cholery Ian Somerhalder? Gwiazda jakiegoś serialiku, czy "Zmierzchu"?
chciałam napisać to samo xD
a rzeczywiście Ian Somerhalder modny teraz jest ale to jakiś żart, że aktor bez dorobku jest tak wysoko. Rzeczywiście dobrze gra, ale nie miał szans wcielić się w wiele wymagających ról.
Gary Oldman jest świetny, zazwyczaj gra czarny charakter, w Leonie był niesamowity!!!!
W Leonie Zawodowcu rzeczywiście kreacja świetna, ale Oscary 1995 to przede wszystkim rola życia Samuela L. Jacksona w Pulp Fiction (Landau nie powinien wygrać). Z drugiej strony w 1993 zdecydowanie należała mu się przynajmniej nominacja za Draculę ale tu konkurencja była zdecydowanie silna (pierwszy plan - Pacino, Eastwood, Washington i Downey J.r; drugi - ponownie Pacino, Nicholson i Gene Hackman) co nie zmienia faktu niedocenienia Oldmana przez Akademię.
Masz racje. Też go bardzo podziwiam za emocje, które przekazuje w każdym filmie, za charaktery w które się wciela bezgranicznie, ale też bez przesady. Kiedy się Go ogląda na ekranie wręcz widz ma ciarki na całym ciele. Darze Go dużą sympatią. A jego rola w "Leonie zawodowcu" - bezcenna ! Oczywiście także się dziwie, dlaczego tego wspaniałego aktora nikt do tej pory należycie nie docenił. Jest też wiele innych ludzi kina, którzy w/g mnie powinni zostać już dawno nagrodzeni Oscarem.
Niestety cały "Leon" był pominięty we wszelkich nagrodach, więc za niego Oscara by nie dostał. A szkoda, bo uważam, że to była jedna z jego lepszych ról :/
Macie całkowitą rację, to co co pokazał w "Leonie" to arcydzieło. Uwielbiam go w takich nieprzeciętnych rolach. Jako Dracula też wspaniały. A ta cała zgraja przydzielająca Oscary się nie zna i tyle!