nigdzie nie moge tego znalezc. bede wdzieczny za wszelkie informacje.
niezly ze mnie poeta nieprawdaz? hehe
bergman odpowiada za tresc nykvist za forme obaj sa Mistrzami w swoim fachu dlatego ich kooperacja gwarantuje idealna harmonie formy i tresci co skutuje magia emanujaca z ekranu.
poziomki, 7. pieczęć, szepty i krzyki, sceny z życia, z życia marionetek, letni sen i goście wieczerzy pańskiej
wiem
w szeptach i krzykach zdjecia sa mistrzowskie. zasluzony oscar.
poziomki i pieczec to nie nykvist.
nawet w tych starych filmach persona czy jak w zwierciadle zdjecia sa genialne.
obejrzyj fanny i aleksander - wybitne zdjecia i jeszcze lepsza scenografia.
co jaki film? w tym gaszczu wypowiedzi nie sposob zorientowac sie do ktorego postu odnosi sie twoje pytanie.
Szymborska pisze, że nienawiść to uczucie, które utrzymuje nas przy życiu, bo wielu z nas nienawidzi. i właśnie tak samo było z tym chłopcem, który przez całe życie nienawidził ojca
wszyscy zatem jesteśmy znawcami.
nie wiem czy będzie mógł się pogodzić z tym, że nie jest już jedyny.
za kilka dni, kiedy wszyscy zapomną o teatrze, zmieni zdanie. a wtedy ja, jedyna, która wciąż będzie pamiętać wspomnę dzisiejszą konwersację i spłonie w płomieniach.
muheuheuhuHAUHAUAHUAHAUAHUAHAU!!! ten smiech idealnie wpisuje sie w szarlatanski smiech i pocieranie raczkami ;p
opisałam mu w tym temacie pewną historyjkę, ale nie odpowiada..
KINOMANIE, JEŚLI NIE ZROZUMIAŁEŚ TO PO PROSTU NAPISZ, TO CI WYJAŚNIĘ. SAM BRANAGH NA KOŃCU TŁUMACZY O CO CHODZIŁO.
nie żartuję, tylko apeluję, bo puenta jest idealna do całego jego konta i ich zachowania.
nie wystarczy. do tego trzeba miec wrodzony instynkt. jak pokazuje fw 95% polskiego spoleczenstwa jest pozbawione tego instynktu (ty go masz). to jak z talentem aktorskim albo sie go ma albo sie go nie ma. to stwierdzenie tyczy sie gustu natomiast wiedza filmowa to inna sprawa. w tej kwestii ogladanie filmow tym bardziej nie wystarczy. do tego trzeba przede wszystkim slowa pisanego.
ani jedna ani druga rola nie byla genialna chociaz w tbm lepsza. genialny byl hoffman w capote oraz w watpliwosci. gdyby ledger nie umarl to wlasnie hoffman dostalby zasluzonego oscara.
podobnie bylo z de niro w 77r. tutaj sie chyba ze mna zgodzisz?
sam lotr napisał kiedyś, że Ledger w TBM był gwiazdą (mam nadzieję, że się tego nie wyprze).
Heath rzucił szkołe w wieku 16 lat , ale to że miał bez wątpienia talent
nie sprawiło że od początku dostawał role z wyższej półki , Heath przecież żeby zarabiac na siebie początkowo mył samochody,
Aviatorka nie ma co sie takimi przejmować czysta prowokacja :)
ja o tym wiem. :)
i zdaję sobie sprawę z tego, ze to prowokatorzy, bo znam ich z innego forum i doskonale wiem, w jakim celu to robią.
Moim zdaniem ktoś to powinien zgłaszac i te osoby powinny byc zablokowane , jak nie potrafią wsród ludzi to dziękuje dobranoc
to nie jest zadna prowokacja...
juz na kazde niekorzystne zdanie trzeba wskazac palcem i krzyknac prowokacja? zalosne
Nie chce sie wdawać w bezsensowną dyskusje ale można nie lubic H. Ledgera
a w zasadzie jego filmów ,można oczywiscie to kwestia osobista
ale jakim prawem sie obraża drugiego człowieka ?
inaczej tego nazwać nie można .
Nie mam na mysli tego tutaj temat tylko kilka wczesniej , gdzie leciały takie tekst jak " szm....
itd ,
dla hiva to juz bez znaczenia, zreszta nawet gdyby zyl nie przejmowalby sie tym co pisza na fw muhuehue
naprawdę tak źle o mnie myślisz? naprawdę uważasz mnie za taką idiotkę?
sądzisz, że kinoman naprawdę chciał wiedzieć, czy ukończył jakąś szkołę aktorską? nie. dokładnie wiedział jaka będzie odpowiedź, a ja dokładnie wiedziałam do czego pije i jak chce to wykorzystać.
wyżej już się wypowiedziałam w tej sprawie
dobrze wiesz, że ten temat to prowokacja. tylko nie wiem czemu nie przyznasz tego wprost, a obrażasz mnie, uważając, że uwierzę w to, że kinoman miał zamiar uświadomić takiego marcinka, że Ledger nie ukończył żadnej szkoły.