Jakub Gierszał

8,2
35 728 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Gierszał

Jeśli ktoś z Was był dzisiaj na spotkaniu we Wrocławiu z Komasą i Gierszałem to poproszę o jakieś informacje. Jestem ciekawa jak to wyglądało :)

niewazne_fw

JASNE! osiem razy nawet. I z Jankiem a nawet z jego żoną i córką ;D

kasia86_filmweb

Ja się patrzyłam, na mnie spojrzał kilka razy, podczas rozmowy po maglu, ale wcześniej siedziałam naprzeciwko i jak patrzył w naszym kierunku to nie potrafiłam wytrzymać, ogólnie to cały czas świdrowałam go wzrokiem. xd to niezależne ode mnie. ;)

gierszal_blog_onet_pl

Były jakieś prywatne pytania czy raczej wszystko kręciło się wokół filmu, aktorstwa itp?
Może ktoś dowiedział się czegoś ciekawego poza Maglem ? ;)
I co o "Yumie" mówił Kuba?

kasia86_filmweb

Ja tam się o "Yumę" nie pytałam, ale koleżanka powyżej na fajeczce coś pytała to powinna Ci zaraz opowiedzieć. ;) Nie, raczej darowaliśmy sobie prywatne pytania. "Jakiej muzyki pan słucha, podczas uprawiania seksu?", on by na pewno nie odpowiedział na żadne prywatne pytania. :) Sam Magiel kręcił się wokół "Sali Samobójców", ale potem wszystkie pytania były różne, związane z aktorstwem. :)

gierszal_blog_onet_pl

No właśnie. Co do aktorstwa. To mówił może jak przygotowywał się do roli? Bo chyba dużo schudł no i przebywał z licealistami, przyglądał się jak wyglądają takie imprezy i życie maturzystów. Może ktoś przytoczy jakąś najciekawszą albo śmieszną wypowiedź Kuby ? Choć znając Kubę, to pewnie 90% czasu mówił Komasa.

kasia86_filmweb

Było coś takiego - jak już schudł i chodził na imprezy i tak dalej, to miał przyjść do szkoły i napisać z innymi uczniami test z matematyki (trygonometria). Nie skapowali się, że jest aktorem, tylko wzięli go za ucznia. ;D

gierszal_blog_onet_pl

Było jeszcze o włosach - to był pomysł Kuby. Kolczyk. Miał być fokus, mieli sobie mówić o wszystkich rzeczach które im nie pasowały. Kuba i Janek powiedzieli, że jak byli młodsi lubili grać w gry komputerowe. ;p No i grali w Second Life, przez dwa tygodnie zamknęli się w domu i grali. :D

gierszal_blog_onet_pl

No szczerze mówiąc to on wyglądał na maturzystę. Przed premierą nie interesowałam się samym Kubą tylko filmem i nawet nie wiedziałam, że to ten sam chłopak, który grał Kazika. Rola Dominika była rewelacyjna.
A mówili coś o wrażeniach po Berlinale? Jak tam zostali odebrani?
Czy Komasa wspominał o tym, że ludzie odbierają ten film na płaszczyźnie "emogej" i jaki ma do tego stosunek? Czy w ogóle wypowiadał się na temat tego, jak ludzie odbierają jego film?

kasia86_filmweb

Mówili o niektórych recenzjach. Komasa wspomniał taką jedną, że to film o "hemofobii w Polsce". Janek powiedział, że przeczytał raz w jednej gazecie jak "Sala Samobójców" nie była jeszcze tak popularna, że to takie niezbyt (nieprzychylna recenzja). Jednak z czasem, gdy popularność filmu wzrosła w tej samej gazecie pojawiła się świetna recenzja tego filmu. Śmieszne.

gierszal_blog_onet_pl

Berlinale... Hmm, koleżanka wspomniała tylko przy Kubie jego taką fajną śmieszną wypowiedź, on tak "aa przy czym to było?". Reszta powiedziała, że w Berlinie, ktoś tam prosił żeby powiedział coś po niemiecku. xd

gierszal_blog_onet_pl

Bo on tam zapomniał jak jest matura po niemiecku :D
A co mówił o tym zainteresowaniu jego osobą, wywiadach prasowych, radiowych?
No i jak sam siebie postrzega, patrząc na film? Lubi siebie oglądać czy peszy go to?

kasia86_filmweb

No dokładnie. Z tą maturą fajne to było. :)

Wiesz co, myślę, że go to peszy. Po maglu wydawał się być taki bardziej wyluzowany. Jak był wywiad to tak mrużył oczy, trochę się zasłaniał, to niby go coś nad brwiami swędzi. On nie jest do tego przyzwyczajony, nie lubi takiego rozgłosu.

Mówił o wywiadzie w BRAVO, ale chyba o tym wiesz. Znasz może zdjęcie z magazynu EXKLUSIV z kwietnia zeszłego roku? Ma takie krawaty, bez koszuli z wódką, ale ładne jest to zdjęcie. :) Jak mu dałam do podpisu to on "o Boże, to nie ja...". :)

gierszal_blog_onet_pl

Ale z Ciebie szczęściara :)
Komasa wspominał coś o przyszłej współpracy z Kubą? Co o nim mówił jako o aktorze czy w ogóle osobie?

gierszal_blog_onet_pl

haha przy moim, bo się go zapytałam czy już wie jak jest matura hahahaha ^^

gierszal_blog_onet_pl

ja zapytałam Jana Komasę już po "Maglu..." właśnie o wrażenia po Berlinale, gdyż swojego czasu (studiuję filologię germańską) na zajęciach rozmawialiśmy o polskich akcentach, jakie pojawiły się w tym roku, m.in. o "SS". Tak więc opinie były bardzo pozytywne, film spotkał się z żywym zainteresowaniem ze strony niemieckiej (padło tutaj z ust reżysera stwierdzenie, że Niemcy to w końcu ojczyzna Tokio Hotel ;), wielu Niemców pytało, czy rzeczywiście takie rzeczy dzieją się w Polsce, gdyż u nich podobne problemy są na porządku dziennym.
Mówił też, że po premierze Jakub niejedokrotnie był proszony przez Niemki o zdjęcia, autografy :)

yahoogirl

Trudno się dziwić. :)

gierszal_blog_onet_pl

Komasa powiedział, że Kuba jest bardzo zdolny, a padło pytanie o dalszą współpracę. Kuba powiedział szybko: "W życiu!" i się zaśmiał. A Janek powiedział, że być może, ale na pewno byłby to zupełnie inny projekt niż "Sala Samobójców". :)

gierszal_blog_onet_pl

A co Kuba mówił o fascynacji jego osobą? Jak odbiera te dziewczyny, fanki? Jak czuje się teraz na ulicach Krakowa? Ludzie do niego podchodzą?

kasia86_filmweb

Mówi, że dziwnie się czuje, jak ludzie rozpoznają go w autobusie. Irytuje go fakt, że ludzie rozpoznają w nim Dominika i trochę im się nie zgadza to z jego obrazem - tak jakby go znali, ale coś im się nie zgadza... Tak jak na przykład: "przefarbuj się na czarno! lepiej ci w czarnym!"....

gierszal_blog_onet_pl

tak powiedział "przefarbuj się na czarno", że ktoś do niego tak powiedział?

gierszal_blog_onet_pl

a pamiętacie może różne śmieszne wypowiedzi Kuby ? wiem, że nie dużo mówił, jak to Kuba, ale możę jednak coś tam powiedział takiego ? :D

sala_samobojcow_21

Alien: tak. Wtedy się trzeba było wydrzeć NIE, tak więc zrobiliśmy.

Śmieszne wypowiedzi? Hmm, robił super miny. Jedna dziewczyna zadała takie pytanie skomplikowane trochę i tak szybko dosyć i jak skończyła to on się tak zdziwił i "co?". Wszyscy z niego lali. ;D
A jeszcze reporter powiedział, że nie umie przeklinać i kazał mu. On coś mówi, że nie, gada coś, gada coś, gada i nagle tak pewnie KUR.WA. xD

gierszal_blog_onet_pl

a tak, właśnie byłam na Twoim blogu i przeczytałam relację i powiem Ci, że strasznie zazdroszczę, że tam byłaś. aaa!!!! a jakieś jeszcze wypowiedzi masz ? :d

sala_samobojcow_21

też czytałam teraz komntarze czytam i patrze, że ktoś zapraszał Kube na piwo ahhahahah

alien2011

kto ? gdzie to, bo ja nie widze O.O

sala_samobojcow_21

na gierszal.blog.onet.pl a komentarzach;)

sala_samobojcow_21

Hmm... No na pewno jak sobie przypomnę to napiszę. :D On ogólnie to ma takie wypowiedzi jakby dzieckiem Mozila był. xD

gierszal_blog_onet_pl

haha!! dobre :d

sala_samobojcow_21

No na piwo. I chyba moja koleżanka, a to dziwne, bo ja tego nie dosłyszałam. xD Nawet fajnie by było. :D

gierszal_blog_onet_pl

hahaha to pamietam, dziewczyna zadaje pytanie, produkuje sie, produkuje, a Kuba tak sie patrzy na nią i: COO?
jak np. sie wypowiadal to albo w trakcie wypowiedzi pił wode albo raz cos mowil i taka cisza, a po chwili: yy przepraszam zamyslilem sie" i dalej nawija :)
lub jak sie lekko przeciągnął i: o ku***" :)
albo juz sama koncowka:
dziennikarz: dobra ku*** dziekuje za wywiad
Kuba: ku*** ja tez dziekuje, bylo zaje*iscie! :)

niemamczasu

na stronie teatru bedą ,jakz każdych innych Magli,ale nie wiadomo kiedy

kasia86_filmweb

Kasiu. Mimo wszystko. Czy mogłabyś się ogarnąć z zaproszeniami do znajomych?!
I owszem. Jest przystojny i bardzooo wysoki. Na początku mówi cicho ale jak już sie rozkręci,to buzia mu się nie zamyka.

nomercy1410

Wybacz, dopiero teraz zajrzałam do poczty :-*
Może zostawmy na boku Kubę jako faceta, a jakie wrażenie sprawia jako człowiek, po prostu?

kasia86_filmweb

Pewnie nie będę orginalna mówiąc, że byłam i bardzo mi się podobało....ale w sumie tak właśnie było. Całe spotkanie było idealne od początku do końca nie mówiąc już o tym że miałyśmy najlepsze miejsca :D Lepszych w kinie nawet nie trafiam (I rząd na środku dokładnie na przeciwko Janka :))

wildfree

Edyta! :* A nieprawda, bo naprzeciwko Kuby, Janek był 0,3 metra w prawo. xD

gierszal_blog_onet_pl

Żartujesz.....nie no nie obliczam do takiego stopnia :D I trygonometrii też nie umiem haha xD Ale Janek jak mi odpowiadał na pytanie to patrzył prosto na mnie, więc to chyba było na przeciwko :D

wildfree

Wogóle jeśli chodzi o mój ulubiony moment to chyba jak poprosiłyśmy Kubę o to, żeby powiedział coś po niemiecku a on ,,scheisse'' ;D

wildfree

kurcze, fajnie, ze mialyscie okazje chwile z nim pogadac, ja wzielam autograf, zrobilam fote i musialam leciec na PKS -,-
w kazdym razie dowiedzialam sie tylko, ze ma kolege w Kędzierzynie Koźle, bo zobaczył na bilecie, że przejezdzałam przez to miasto :)
gierszal_blog_onet_pl --> foty wysylasz czy bedziesz tylko wstawiala na bloga? :))

niemamczasu

jestem jeszcze ciekawa czy wypowiada się tu koleżanka, która pożyczyła mi swoją teczkę jako podkładke dla Kuby, aby mogł złożyć swoj podpis :dd

wildfree

Aj, tam, aj, tam. xD

Nie no spoko, wszyscy zajęli się potem Jankiem a on podchodzi "Co tam?". xD

gierszal_blog_onet_pl

po skonczeniu wywiadu ile to jeszcze trwało - te zdj, rozmowy, autografy? :)

niemamczasu

ok 30- 40 min

gierszal_blog_onet_pl

Nie, będę wstawiać na bloga, bo dużo osób mnie prosi, a ja leniwa jestem, a tak to szybciej, kto będzie chciał to sobie weźmie. xD

gierszal_blog_onet_pl

oo to bardzo dobrze :))

niemamczasu

ja czekam na te foty;)

alien2011

naprawdę postaram się jak najszybciej, no nie naciskajcie tak. xd

gierszal_blog_onet_pl

cisne hehe;) nie no poczekam no mam wyjsciexDD

alien2011

fajnie jakby byly wrzucone tak dosc szybko xd
trzeba czekac, nic nie zrobimy :D

niemamczasu