Jakim prawem ta dziewucha zdobyła Oskara ?! Pozwolę sobie porównać ją Do Leonarda
Dicaprio. Facet ma za sobą solidny dorobek filmowy (trzeba 3 razy podkreślić to że już jako
gówniarz robił mega karierę i był odtwórcą świetnych ról, w genialnych filmach), a ona zagrała w
ckliwym romantycznym "DRAMACIE" i od razu zdobyła serca milionów za swoją jakże "okazałą,
romantyczną i buntowniczą" osobowość. Niedługo zaczną rozdawać Oskary jak darmowe ipody
13-letnim gwiazdkom Disneya. Toż to śmiech na sali jest.
Czasem wydaje mi się, że ludzie piszą na forum, żeby pokazać światu swoje słabe strony.
Wytłumaczę ci jakim prawem dostała Oscara.
Akademia Filmowa zrzesza około PIĘĆ TYSIĘCY ludzi. Ci ludzie głosują najpierw na nominacje, a następnie na nominowane aktorki. Tak więc spośród pięciu tysięcy głosów w kategorii "najlepsza aktorka w roli głównej" NAJWIĘCEJ padło na Jennifer Lawrence.
Koniec wyjaśniania, oto cała tajemnica. Jej zwycięstwo nie ma nic wspólnego z Leonardo Di Caprio, ani z jakimkolwiek innym aktorem/aktorką, którego/którą cenisz bardziej niż Jennifer Lawrence. Na jaką cholerę pisać elaboraty i mieszać w to innych artystów.
Tobie też bym dał darmowego ipoda, ale nie mogę powiedzieć za co.
Już było dużo pisane czemu Leo nie dostał Oscara. Czasami brakło mu szczęścia. Podobnie jak wielu równie zdolnym jak np Oldman, Roth itp. Oscary są dziwne, w żaden sposób nie idzie zmierzyć czyjeś wybitności na podstawie Oscarów. Z jej całej dotychczasowej kinematografii tylko 6 filmów się tak naprawdę liczy. A Leo? Masa filmów. Już w młodym wieku miał takie role i wykazywał niesamowity talent. Bez obrazy dla tych co dają 10 ( ja mam parę takich aktorek które już wyrobiły sobie określoną renomę typu Streep czy Boham Carter) ale Jennifer na razie za mało pokazała by mówić o wybitnym talencie. Ile było takich person w historii? Mnóstwo. Nie każdy był w stanie iść dalej jak choćby Drew Barymore. Ranking jest kpiną. Aktorki głównie jeszcze łapią za urodę, ale jak widzę Tarantino na 13 miejscu w aktorach przed min Brando to zastanawiam się jacy idioci tworzą te rankingi.
10/10 dla Titanica i "A.I." - masz Ty rozum i godność człowieka, że z takimi ocenami w ogóle wypowiadasz się na temat filmów?
Tutaj masz listę aktorów na forach których powinnaś założyć tematy dlaczego pokonali Leo gdy byli razem z nim nominowani do Oscara:
1. Tommy Lee Jones
2. Jamie Foxx
3. Forest Whitaker
Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wspominasz o nim na tym forum.
Dlaczego Jennifer dostała Oscara? Bo najpierw dostała nominację, a potem wśród nominowanych zdobyła najwięcej głosów. Sądząć po poziomie pytania, taka odpowiedź powinna cię zadowolić.
z całą pewnością gdyby przyszło jej rywalizować z twoim boskim leo to by nie dostała ale niestety.... nie ta płeć :) wogóle nie rozumiem po jakiego gwizdka ktoś uzasadnia swoje niezadowolenie dając jako przykład osobę innej płci co wyklucza nawet wspólną rywalizację o Oscara. Pozatym stracie się z tym Oscarem jakby od tego czyjeś życie zależało. Druga sprawa to ten ranking - jakby był wyznacznikiem czegokolwiek więcej niż sympatii użytkowników.