W rankingu światowym zauważyłam, że jest lepsza niż Cate. Osobiście wg mnie Jennifer jest dobrą
aktorką, ale lepszą niż Cate... na pewno...
To tylko ranking oddanych głosów. W żaden sposób nie odzwierciedla klasy aktorskiej. W ogóle nie warto się nim przejmować.
Ranking ten jest głównie wskaźnikiem popularności. Nie da się stwierdzić i ustalić, która aktorka jest lepsza a która gorsza. Każdy ma inne upodobania i szuka czegoś innego. Lawrence usadowiła się w pamięci ludzi bo jest jej dużo, potrafiła sprzedać swoją osobę szerokiej publiczności; można się też kłócić na temat jej poziomu aktorstwa, jednak trzy nominacje do oscara i w tym jedna statuetka nie mogą być przypadkowe. Osobiście uważam, że obie są znakomitymi aktorkami, jednak czar Jennifer działa na mnie bardziej i z tego powodu filmy z jej udziałem są dla mnie po prostu lepsze, a jej role ciekawsze.
Chodzi Ci o ranking światowy Filmwebu ? Przecież to są głosy użytkowników Filmwebu. One znaczą tylko tyle, że po przeliczeniu oddanych głosów uplasowała się na 10 miejscu. A użytkownikami Filmwebu nie są ludzie z całego świata. Jeżeli nawet jacyś są, to jest ich mało. Także nie nazwałabym tego rankingu światowym, tylko rankingiem użytkowników filmwebu.
:)
Jakby nie było, to mimo wszystko Filmweb zdaje się jest numerem 2 na świecie, jeśli chodzi o wielkość portalu filmowego;)
Mój profesor kiedyś opowiedział nam takie zdarzenie. Nasza szkoła brała udział w jakiejś olimpiadzie (albo konkursie, nie pamiętam). Zapytał panią dyrektor, które miejsce zajęliśmy, ona odpowiedziała: "Drugie!." On zapytał: "Ile szkół brało udział?", pani dyrektor odpowiedziała: "Dwie."
:)