Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem zagrała mistrzowsko. Nie pamiętam kiedy ostatnio
ktoś tak bardzo przekonał mnie swoją grą. Czy zasługuje na Oscara? Nie wiem, nie
widziałem innych kandydatek, ale na pewno zasługuje na nominację.
mam podobne odczucia.
moim zdaniem Lawrence na ekranie po prostu elektryzuje, doskonale oddaje emocje.
będę trzymała za nią kciuki na Oscarach
Aż dziwne ,że jeszcze nikt nie napisał ,że jest kołkiem drewna czy coś podobnego hehe :P Jest rewelacyjną aktorką, nwet wystarczy spojrzeć na ranking top aktorek jak pnie się w górę stopniowo - chyba coś to znaczy nawet na ,,takim'' filmwebie :)
Ale ten ranking nic nie znaczy. Tutaj ludzie oceniają swoich ulubieńców na 10 nie patrząc nawet na ich gre aktorską. Jednakże cieszę się, że Jennifer jest tak lubiana =)
Ja wiem ,że nic nie znaczy dlatego napisałem na ,,takim'' filmwebie.. :) chociaż z drugiej strony ktoś te oceny wystawia więc jakieś tam znaczenie to może mieć :P
Ja tam ją uwielbiam. Jest wprost przeurocza ;))) No i cholernie zdolna. Ciekawa jestem co będzie z nią za parę lat, oby dalej się tak rozwijała.
Tez tak myślałem, dopóki nie obejrzałem "Poradnika..." w którym jest świetna! "Igrzyska śmierci" to był drewniany film, możne nieudolnie wyreżyserowany, stąd może jest kiepska rola/gra.
Poza tym jest taka ŚLICZNA, że wybaczam jej wszystko ;-)
Zarówno w Poradniku jak i Igrzyskach zagrała świetnie. Większość ludzi nie jest stanie docenić gry aktorskiej jeżeli ne ma fajerwerków, a w Poradniku fajerwerki są, w przeciwieństwie do Igrzysk. Są to dwie zupełnie różne postaci ale obie odegrane rewelacyjnie.
postac ktora grala w "Igrzyskach Smierci" byla wlasnie tak opisana w ksiazce- dziewczyna, ktora w zyciu za duzo przezyla, nieufna, ukrywajaca uczucia i emocje nawet przed sama soba. Wiec gra Lawrence w Igrzyskach to wynik raczej specyfiki roli, a nie brak umiejetnosci.
A mi pasuje jej rola w Igrzyskach Śmierci - oglądając film wierzę jej tzn. czuję tą postać. Moim zdaniem radzi sobie z rolą Katniss i pomimo tego że film jest sam w sobie średni to Jen się w nim wyróżnia
Może macie rację. Igrzyska Śmierci były dla mnie na tyle kiepskie, że nie doceniłem roli Jennifer, mój błąd!
Jest nadzieja że zmiana reżysera i Igrzyskom wyjdzie na dobre :) W każdym razie fajnie że chciało ci się obejrzeć kolejny film i przemyśleć swoje stanowisko. Większość ludzi obejrzy jeden film i myśli że wie o aktorze wszystko a atak naprawdę to żeby docenić aktora trzeba zobaczyć znacznie więcej jego wcieleń
Moim zdaniem Riva zabrała zdecydowanie najlepiej spośród nominowanych. Ale czy dostanie statuetkę??? Akademicy są nieprzewidywalni. Chastain jakoś nie swoją kreacją nie kupiła. Moim zdaniem średnio jej wyszło
Szczerze mówiąc, wcześniej widziałam tylko jeden film z jej udziałem i nawet niespecjalnie ją stamtąd pamiętałam, byłam więc bardzo ciekawa skąd tyle szumu jeśli chodzi o jej osobę. Teraz się już zupełnie nie dziwię, w "Poradniku..." zdecydowanie pokazała klasę, bardzo chętnie więc przyjrzę się jej innym dokonaniom :)
Powiem szczerzę, mam lekką banię i nie czytałem tego powyżej, ale w Poradniku pozytywnego myślenia zgrała super, za igrzyska śmierci postawiłem jej pałę ale w Poradniku na prawdę pokazała klasę a mówią, że świra jest zagrać najtrudniej, jej się udało brawo =) !
A ja się nie zgodzę z powyższymi opiniami. Według mnie w "Poradniku..." zagrała fatalnie, sztucznie, wyraźnie odstawała od reszty aktorów. Chyba, że jej kunszt polegał właśnie na tym, aby takie wrażenie mieć.
W każdym razie bardzo się zdziwiłem, gdy usłyszałem, że jest nominowana do Oskara (abstrahując od tego, że Oskary w ostatnich latach znacznie obniżyły loty).
może lepiej Ty to zrobisz. Twoja wypowiedź nic nie wnosi do tematu i w ogóle nie odnosi się do mojej wypowiedzi.
a co do samych Oscar'ów to można było przypuszczać, że go dostanie. był straszny nacisk mediów i nie tylko, aby to ona została uznana za najlepszą aktorkę. z tym werdyktem się nie zgadzam, ale może po prostu nie dostrzegam jej talentu.