Wytłumaczy mi ktoś, skąd ten nagły szał na tę aktorkę? Owszem, jest dobra ale już od
dawna możemy ją zobaczyć na ekranach, a dopiero teraz zyskała tylu fanów. Chodzi tylko
o to że dostała Oscara to już jest najlepszą aktorką swojego pokolenia? Nonsens.
Taak, ciekawe zjawisko, też mnie zastanawia.. Ale tak to właśnie wygląda obecnie, ten nagły szał, bo coś fajne, milijony fanów.. Podobnie było z Paktofoniką. Długo nic, cisza, później wyszedł film - nagle fanów zespołu krocie! A teraz znów: cisza..
Ponieważ w ubiegłym roku wyszły dwa filmy (w Polsce jeden z nich niestety dopiero w 2013...). Jeden dał jej większą sławę (igrzyska śmierci), a drugi pokazał, że ma talent aktorski(poradnik....). Szał jest, bo ją dopiero filmwebowicze odkryli.
To taki prosty mechanizm, jak ktoś/coś dostanie jakąś nagrodę automatycznie zyskuje fanów. Wystarczy ludziom powiedzieć, że coś jest dobre i często przyjmują tę opinią za własną.
Mogę się wypowiedzieć jedynie w swoim imieniu, ale zawsze to jakaś odpowiedź, względnie merytoryczna, porównując z niektórymi wyżej;) Według mnie w "Poradniku.." zagrała rewelacyjnie i po tym filmie ją oceniłam (na podstawie nie tylko tego, bo widziałam też "Igrzyska.." i "Do szpiku kości", noo i ewentualnie "Detektywa Monka", gdzie zagrała Maskotkę ;P). Dodałam do ulubionych po tym jak szukając z kobiecej ciekawości na YT momentu jak upadła idąc po Oscara, zaczęłam przeglądać różne filmy/wywiady z jej udziałem i w nich zauroczyła mnie swoją osobą. Tym jakie ma poczucie humoru i cudowny dystans do całego blichtru. Wywiad, podczas którego zaczepia ją Jack Nicholson- jej reakcja na tą sytuacje, sprawiła, że ją pokochałam;) Taka moja subiektywna ocena. Pozdrawiam;)
To że filmweb teraz się ocknął no to wiesz..... ludzie szaleją za nią od Igrzysk Śmierci. Dziewczyna gra główną rolę w kolejnym kinowym hicie dla nastolatków więc wzbudza zainteresowanie tej grupy wiekowej, co od razu napędza zaintersowanie mediów i stąd się bierze ten szał. Czy nagły??? Trudno powiedzieć. Wiadomo że ten okres oscarowy mocno ją wypromował i ten szał wkoło niej tylko wzrósł ale czy jest on taki nagły. Jednak już od ponad roku trwa